Home hvidevarer Opvaskemaskiner – bedst i test

Opvaskemaskiner – bedst i test

af Steen Christensen

Vi har samlet en række testvindere fra de forskellige kendte bands, som er foretaget af taenk.dk og en række udenlandske testmagasiner.

Flere af disse hjemmesider tager sig betalt for at man kan se test resultaterne, så vi tænkte vi ville bringe dem her.

Der er fokus på miljøvejlighed, og de miljøvejlige makiner er markeret med A++ og A+++.

Testparametre for opvaskemaskiner

Her er dit test parametre vi kigger på i sammenligningerne:

  • Energibesparelse
  • Vandbesparelse
  • Støjniveau
  • Plads (volumen)

Vi har inddelt testens resultater efter prisniveau, og starter med den laveste prisklasse.

Kommer man under en pris på 4-5.000 kr. så er det ofte ikke en maskine der er værd at investere i. Ønsker man en holdbar løsning, som kan stå en test, så skal man forvente et minimumbudget på omkring 4-5.000 kr. Den første model er fra Siemens.

Siemens SN45M207SK

Denne opvaskemaskine er lidt billigere, men er til gengæld heller ikke placeret i øverste energiklasse. Det betyder at dne er særlig god for miljøet, og ikke bruger for mange ressourcer.

Den er A++, hvilket dog også er rigtig godt – det er 2. bedste kategorisering.

Maskinen har en justerbar øverste skuffe, men det skal bemærkes at bestikbakken ikke kan justeres eller flyttes, hvilket er et lille minus ved denne model.

sn45m207skDenne maskine er en underbygningsmodel, som er lavet til at indbygges.

Det er en meget fornuftig model, og den minder meget om Bosch maskinerne også, disse to mærker er næsten identiske, men det er forskel på det ydre design.

Hvad siger kunderne?

Hos Whiteaway har denne maskine fået 4,6/5 stjerner baseret på 197 anmeldelser.

Maskinen kører bare og giver en funklende ren opvask. Den er stille og man kan sidde lige ved siden og føre en samtale, uden at føle sig generet af den.
Peter Møller, Hadbjerg
“Har nu haft den i 3 mdr. Og er super glad for den…”
Sabrina Mikkelsen, Odense

Energiforbrug:A++ (0,92 kWh)
Vandforfrug:9,5 liter
Støjniveau:44 dB
Bestikbakke øverst:Nej
>>Set til 6.670,- hos Whiteaway.com

Testvindere i prisklassen 3-7.000 kr

Dette er den næst-laveste prisklasse blandt test resultaterne.

Siemens SN45M209SK

Denne maskine har vundet Bedst hos Taenk 2015. Maskinen er en rigtig fornuftig opvaskemaskine til prisen, og den er i øverste energiklasse A+++.

Tænk er et dansk forbruger magasin, som leverer testresultater af mange produkter til hjemmet. Det er en uafhængig medlemsorganisation, som tæller over 70.000 medlemmer, som abonnerer på testresultater og forbrugsråd. Læs mere om Tænk her.

Maskinen har mulighed for at justere højden af den øverste skuffe, således at har man høje gryder eller ekstra store tallerkener, så kan dette indstilles optimalt til formålet.

opvaskemaskine1

Energiforfrug:A+++ (0,82 kWh)
Vandforbrug:9,5 liter
Støjniveau:44 dB
Bestikbakke øverst:Nej

>> Set til 3.372 hos Whiteaway.com

Maskinen her et såkaldt Aquastop system, som forhindrer, at vandet laver skade i boligen. Dette system er der en særdeles lang garanti på, og du kan se lidt mere omkring systemet her:

Bosch SMU51M12SK

Denne opvaskemaskine er en sand testvinder, da den har vundet i hele tre tests i 2015.

De har vundet hos det danske testmagasin Taenk, det finske testmagasin kuluttaja og det svenske Råd og Røn. Det er også en model uden bestikbakke øverst, hvor man sætter bestikket ned i en beholder, som er placeret i bunden af maskinen.

Den er også placeret i højeste energiklasse, og i det hele taget minder den til forveksling om den anden model ovenfor. Det kan derfor i dette tilfælde godt betale sig blot at købe den billigste af de to modeller.

bosch-1

Maskinen har en mængdesensor, som tjekker hvor meget der er fyldt i maskinen, og dermed reguleres vandmængden i forhold til indholdet. Den har ligeledes en sensor, som afgør hvornår service og bestik er rent. Det er altså helt igennem en maskine, som er designet og gearet til det 20. århundrede, og som kan levere en intelligent vask.

Energiforbrug:A+++ (0,82 kWh)
Vandforbrug:9,5 liter
Støjniveau:44 dB
Bestikbakke øverst:Nej
>>Set til 3.692,- hos Whiteaway.com

Bosch SMU53M72SK

Denne opvaskemaskine vandt testen hos forbrugermagasinet Tænk i April 2013. Den er ligeledes støjsvag og energivenlig som de øvrige testdeltagere, og desuden et meget godt valg pga. det stærke brand Bosch, som har meget lang erfaring med produktion af hvidevarer.

Bosch er et af de mest solgte og holdbare brands, og sammen med Siemens, Elektrolux og de øvrige stærke brands står de for Nordeuropæisk kvalitet og driftsikkerhed.

bosch-2

Energiforbrug:A+++ (0,77 kWh)
Vandforbrug:10 liter
Støjniveau:44 dB
Bestikbakke øverst:Nej
TypeAlmindelig (kan indbygges)
>>Set til 3.692,- hos Whiteaway.com

 

Skuffen i toppen kan meget let justeres i højden, så der er plads til høje tallerkener, gryder eller hvis du har brug for at sætte nogle vaser i opvaskeren. Dermed får du flere muligheder ud af den, modsat andre opvaskmaskiner, som ikke kan tage høje dele pga. konstruktionen af rammen.

Siemens SN45M231SK

En fin maskine som også ligger i øverste energiklasse A+++. Det er ligeledes en Siemens, som er kendt for at producere meget holdbare og stærke maskiner, som holder i mange år. Det er en underbybningsmodel, og den vandt i test hos Tænk i 2015.

De bageste ben kan indstilles fra fronten, så den er let at få helt på plads under bordpladen. Den har børnesikring på fronten, så de små ikke få sig en varm oplevelse under opvaskeprogrammet.

siemens

Ligesom dens bror længere oppe på siden, har den sensor, som justerer vand og tørretid ift. indholdet.

Hvad siger kunderne om denne model?

Modellen får 4,7 stjerner / 5 baseret på brugeranmeldelser hos Whiteaway. Det er rigtig flot, og vidner om at modeller opfylder forventningerne hos forbrugerne.

Whiteaway indsamler disse anmeldelser frivilligt blandt kunderne, så de akn vejlede hinanden på produktsiden.

“Jeg har sat maskinen op og har siden kunne glæde mig over at den ikke larmer”
Carsten Jensen, Lyngby

“en opvaskemaskine som tager opvasken uden problemer. Man kan næsten ikke høre når den er igang. Jeg er fuldt ud tilfreds med mit køb.”
Karina, Aalborg SV

Energiforbrug:A+++ (0,82 kWh)
Vandforbrug:9,5 liter
Støjniveau44 dB
Bestikbakke øverst:Nej
>> Set til 3.372,- hos Whiteaway.com

Testsiderne der ligger bag resultaterne

Det er forbrugersiden Tænk.dk, som leverer de fleste testresultater, og det er også en af de mest troværdige sider. Den har en fætter i sverige som hedder Råd og Røn, og der er ligeledes testresultater derfra.

Du kan læse mere omkring disse tests:

Tænk.dk (koster en månedlig pris at se disse tests).
tænk

Råd og Røn (koster en månedlig pris at se disse tests).
rød

LÆS OGSÅ: test af vaskemaskiner