Home Testresultater Blender test – de bedste blendere 2021

Blender test – de bedste blendere 2021

af Steen Christensen

De fleste køkkener har i dag en blender stående. Det skyldes måske, at sådan noget som smoothies er blevet mere og mere populært over de seneste år. Til smoothies er blendere nemlig et must, så du kan omdanne frugt og grønt til en silkeblød og cremet drik.

Mange blendere kan dog også klare meget andet end smoothies. Markedet bliver i hvert fald hele tiden opdateret med nye spillere. Du finder blandt andet mange moderne blendere, der kan tåle varme temperaturer, så du også kan blende dampende grøntsager til en cremet og varm suppe. Flere og flere blendere kommer med en række forudindstillede programmer, som netop egner sig til både smoothies og supper og en masse derimellem.

Stor blender til madlavning eller mindre smoothie blender?

Grundlæggende kan blendere deles op i to typer: store og små. En stor blender er til dig, der har brug for, at din blender kan klare flere forskellige ting og temperaturer. En lille blender er til dig, der synes det er lækkert at lave smoothies, men ellers ikke har brug for andet.

En stor blender kan helt lavpraktisk indeholde mere, da beholderen ofte er en kande, der kan rumme flere liter. En lille smoothie blender kommer ofte med en flaske som beholder, så du kan lave din smoothie direkte heri og tage smoothien med på farten.

På motordelen er der også en del mere at komme efter i en stor blender. Disse kan som regel klare hårdere ingredienser, og afhængigt af modellen kan en stor blender også klare både kolde og varme temperaturer, så du både kan lave smoothies og supper.

Vi har undersøgt markedet for både store blendere og smoothie blendere, så du med nedenstående blender guide kan blive klogere på, hvad du kan finde i dag. Vi skal blandt andet kigge på store blendere, der kører på hestekræfter, ligesom vi skal kigge på mere budgetvenlige alternativer, hvis dit behov ikke er så stort. Du kan derfor med fordel sammenligne de forskellige prisklasser, funktioner og motortyper, så du kan finde den bedste blender til dig.

INDHOLD

Sammenligning af blendere

Navn (klik for at se detaljer) Pris Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt Type
6.999 DKK
1640 watt
2 liter
20,5 x 28 x 43,2 cm
6,8 kg
Stor blender
1.600 DKK
550 watt
1,75 liter
21,6 x 22,9 x 41,9 cm 
4,5 kg
Stor blender
699 DKK
1000 watt
1,5 liter
21 x 28,5 x 35 cm
3,95 kg
Stor blender
249 DKK
300 watt
2 x 0,6 liter
15,5 x 23 x 24,5 cm
1,3 kg
Smoothie blender
1.619 DKK
800 watt
1,5 liter
16,3 x 19,7 x 39,7 cm
3,65 kg
Stor blender

Stor blender

Vitamix Ascent A3500i

 • En af de absolut kraftigste blendere på markedet
 • Alt fra silkebløde smoothies til fyldige puréer og varme supper
 • Praktisk rengøringsprogram
 • Masser af ekstraudstyr
 • 10 års producentgaranti

PROSHOP.DK

6.999 DKK

Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt
1640 watt
2 liter
20,5 x 28 x 43,2 cm
6,8 kg

Går du op i blendere, har du helt sikkert hørt om Vitamix, der er verdenskendt for at producere aldeles kraftige blendere, som ofte bliver kåret til bedst i test.

Vitamix Ascent A3500i er en af de kendte Vitamix blendere, som du kan finde på markedet i dag. Det er en af de dyreste, men også kraftigste. Denne blender er derfor til dig, der går meget op i dit køkkengrej, og som virkelig vil have kvalitet for pengene. Først er det værd at nævne, at denne blender kommer med hele 2,2 hestekræfter. Det er altid vildt at sige, at ens blender kører på hestekræfter – og du kan i hvert fald få en silkeblød smoothie ud af selv de hårdeste ingredienser.

Vitamix Ascent A3500i tillader dig også at tilberede andet end kolde smoothies. I denne blender kan du nemt lave lækre puréer og varme supper ved at blende dampende grøntsager. Du kan køre med de indbyggede hastigheder eller styre showet manuelt, så du rammer lige nøjagtigt den struktur, du foretrækker. Som noget særligt har Vitamix blendere et indbygget rengøringsprogram. Du hælder bare vand og en lille skvat opvaskemiddel ned i kanden og trykker på knappen, når du er færdig med at bruge den.

Er du den helt store Vitamix-entusiast, kan du også tilkøbe en masse ekstraudstyr til Vitamix Ascent A3500i. Du kan for eksempel få flere slags blenderkander, blenderskåle og blenderkopper. Derudover er der 10 års producentgaranti på denne Vitamix blender.

Stor blender

KitchenAid Diamond

 • Stor og rummelig kande
 • Tredobbelt knivblad, der sikrer en solid blendeteknik og et ensartet resultat
 • Egner sig til både kolde og varme retter
 • Flere smarte funktioner – blandt andet ”intelli-speed” og ”soft start”
 • Pænt design til det stilrene køkken

Andre farver kan være billigere end prisen du ser her

KITCHENONE.DK

1.600 DKK

Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt
550 watt
1,75 liter
21,6 x 22,9 x 41,9 cm 
4,5 kg

KitchenAid Diamond blender har først og fremmest en stor og rummelig kande på 1,75 liter, der egner sig til både koldt og varmt. Den kan derfor snildt blende en iskold smoothie af frossen frugt og grønt, ligesom den kan blende dampende grøntsager til en cremet og fyldig suppe. Knivbladet er tredobbelt og sammensat i en hvirvelstrømskonstruktion, der sikrer en ensartet og pålidelig blendeteknik.

KitchenAid Diamond blender har en motor på 550 watt, som er rigeligt for langt de fleste brugere. Den har blandt andet også funktionerne ”intelli-speed” og ”soft start”, der gør, at blenderen starter stille og roligt ud, mens ingredienserne er store og hele, og gradvist arbejder sig opad til en hurtigere hastighed. På den måde undgår du, at knivbladet sætter sig fast i de større stykker i starten.

Derudover kommer KitchenAid blenderen i et smukt design, som vi er vant til at se fra denne producent. Du går altså ikke galt i byen med denne blender, hvis du er på udkig efter en solidt produceret kvalitetsblender, uden du behøver hive flere tusinde kroner ud af kontoen først.

Stor blender

Wilfa BL-1000S Smooth

 • Kraftig motor – hele 1000 watt
 • Firedobbelt knivblad, der egner sig særligt godt til at knuse frossen frugt og grønt
 • Forudindstillede programmer og manuel hastighedsindstilling
 • Nem at skille ad og rengøre
 • Budgetvenlig

ELGIGANTEN.DK

699 DKK

Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt
1000 watt
1,5 liter
21 x 28,5 x 35 cm
3,95 kg

Wilfa står bag en række budgetvenlige blendere, som alligevel ikke går på kompromis med effekten. Denne Wilfa BL-1000S Smooth blender kommer nemlig med hele 1000 watt, hvilket betyder, at du kan prale med hestekræfter i din blender.

Wilfa BL-1000S Smooth blender er ideel til dig, der leder efter en budgetvenlig blender, der alligevel skal kunne klare mosten. Den er nem at bruge, og du kan justere hastigheden løbende, så du er sikker på at ramme den ønskede konsistens på det, du blender. Knivbladet er firedobbelt, hvilket sikrer en kraftig blendeteknik, der nemt klarer sig igennem frossen frugt og grønt. Den kommer derudover med tre forudindstillede programmer – pulse, isknusning og smoothie – som gør det ekstra nemt.

Den er også nem at rengøre, da den har en aftagelig bund. Du kan derfor komme godt ind med opvaskebørsten, så du ikke risikerer, at der hober sig madrester op i krogene. Vigtigt at fremhæve er igen, at denne blender er ganske billig – særligt af en kraftig blender at være. Du finder den ofte på tilbud eller til medlemspris hos de forskellige forhandlere. Den har da også fået mange gode anmeldelser, der hovedsageligt roser, at den er kraftig, hurtig samt nem at bruge og rengøre.

Smoothie blender

OBH Nordica Smoothie Twister 6620

 • Lille og praktisk smoothie blender
 • Kommer med to praktiske beholdere til at drikke af
 • Billig blender

ELGIGANTEN.DK

249 DKK

Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt
300 watt
2 x 0,6 liter
15,5 x 23 x 24,5 cm
1,3 kg

Vi skal også forbi en lille blender til dig, der egentlig bare gerne vil have en mindre køkkenmaskine, der kan fremtrylle en smoothie. Er du vild med smoothie, og har du ikke brug for så meget andet fra din blender, kan du med fordel se med her.

OBH Nordica Smoothie Twister 6620 er navnet på denne lille blender. Det er en billig blender, som dog er en udmærket smoothie blender. Den ser anderledes ud end en traditionel blender. Denne OBH Nordica blender har nemlig ikke en decideret kande monteret, men snarere en stor drikkeflaske. Det er altså først og fremmest en smoothie blender.

OBH Nordica Smoothie Twister 6620 kan lave smoothies på få sekunder, og du får 2 x 600 ml beholdere inkluderet, der begge kommer med et drikkeklart låg. Du kan derfor lynhurtigt lave en smoothie og tage den med til at drikke på farten. Den kommer ikke med de vilde funktioner. Den har én hastighed og derudover en pulse-funktion. Det er dog rigeligt for dig, der blot vil blende frugt til smoothie. Den egner sig således ikke til varme retter som fyldige supper, ligesom du nok heller ikke skal fylde den op med isterninger, da den har en mere beskeden effekt på 300 watt. Prisen matcher dog den mindre motor, og vi har taget denne OBH Nordica blender med i vores guide for at vise dig, at du sagtens kan finde en billig smoothie blender.

Stor blender

Bosch VitaBoost MMBH6P6B

 • Stor og meget kraftig blender
 • Seks forudindstillede programmer
 • Praktisk rengøringsprogram
 • 6-bladet kniv, der knuser stort set alt fra køleskabet og fryseren
 • Budgetvenlig – taget kvaliteten og effektiviteten i betragtning

ELGIGANTEN.DK

1.499 DKK

Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt
1600 watt
2 liter
20 x 22,5 x 50 cm
5,34 kg

Som nævnt er markedet fyldt af kvalitetsrigtige blendere, og det er ikke svært at finde en, der kan klare alt fra frossen frugt til grove grøntsager. Endnu et godt bud på en kvalitetsblender kommer fra Bosch.

Bosch VitaBoost MMBH6P6B ligner temmelig meget nogle af de andre kraftige blendere, vi hidtil har kigget på. Den kommer med hele 1600 watt og en kapacitet på 2 liter. Så hvis du leder efter en kraftig og stor blender, men ikke er klar til at betale den helt store pris, men i stedet vil ”nøjes” med en blender fra Bosch, er denne et rigtigt godt bud til dig.

Bosch VitaBoost MMBH6P6B har fået rigtig mange gode anmeldelser fra yderst tilfredse brugere. De fremhæver blandt andet, hvor kraftig, solid og funktionsdygtig den er. Blenderen kommer blandt andet med en 6-bladet kniv, som sørger for at knuse og blende stort set alt, du har i køleskabet og fryseren. Dertil har den også seks forudindstillede programmer, som gør det ekstra nemt at lave smoothies, suppe, shakes, sauce, is mv. Den  har også et decideret rengøringsprogram, som du helt sikkert bliver glad for i længden.

Stor blender

Smeg blender

 • Elegant og retro design
 • Mange fine farver til det stilbevidste køkken
 • Fornuftig motor og kapacitet
 • Tåler temperaturer op til 70 grader

KITCHENONE.DK

1.619 DKK

Effekt Kapacitet Dimensioner Vægt
800 watt
1,5 liter
16,3 x 19,7 x 39,7 cm
3,65 kg

Her er en smuk og elegant blender til dig, der også går op i, at dit køkkenudstyr skal tage sig godt ud. Denne blender kommer fra brandet Smeg, som efterhånden er blevet kendt for æstetikken og stilen ved deres produkter.

Smeg blender fås i mange flotte farver – for eksempel rosa, creme, rød, grå, sort og mintgrøn. Går du op i din køkkenindretning, kan du derfor med sikkerhed finde en blender fra Smeg, som passer ind. Nogle pakker deres blender væk i køkkenskabet efter brug, men denne elegante Smeg blender kan du roligt lade stå fremme som fast inventar.

Smeg blenderen er dog ikke blot en smuk sag. Den kommer også med en kraftig motor på 800 watt og en fornuftig kapacitet på 1,5 liter. Den egner sig særligt godt til at lave kolde smoothies fra frossen frugt og grønt, men fordi den kan tåle temperaturer op til 70 grader, kan du også bruge den til at blende suppe og andre varme retter. Den har tre forudindstillede programmer og fire hastigheder. På den måde kan du både vælge at køre på programmerne og ellers manuelt vurdere undervejs, hvor fint eller groft maden skal blendes.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Er du allerede helt afklaret med, at du skal investere i en blender, er der yderligere nogle overvejelser at gøre. Herunder har vi svaret på nogle af de mest stillede spørgsmål om blendere.

Den bedste blender er sandsynligvis den blender, der har de fleste watt, og som derfor kan klare samtlige typer madvarer. Derudover vil den bedste blender også være alsidig, så du både kan tilberede kolde drikke og varme retter. Den bedste blender til dig kommer dog mest an på, hvad du helt præcist ønsker at bruge blenderen til. Hvis du bare skal bruge en smoothie blender, kan du typisk klare dig med en billig model, da den ikke skal kunne lige så meget som en stor blender, der også skal bruges til supper og lignende.

Det bliver mere og mere almindeligt, at blendere har 1000 watt. Dog behøver du som regel ikke 1000 watt for at få en god blender. Mange gode blendere kommer for eksempel med mellem 500-900 watt, som vil være nok for langt de flestes daglige behov. Vil du have en blender, der kan knuse alt fra frossen frugt og isterninger til grove grøntsager, kan det dog være, at du skal overveje at investere i en af de bedste blendere med en eller flere hestekræfter.

En blender kan bruges til at blende og knuse forskellige madvarer. Som regel er der tale om frossen frugt og grønt, da smoothies ofte er det, folk tænker på, når de tænker på en blender. Moderne blendere er dog ofte meget alsidige, så du også kan bruge dem til at blende cremet suppe og andre varme retter. Du kan også bruge en blender til at blende sauce – generelt alting, der skal have en flydende eller blød konsistens.