Home hvidevarer De Bedste vaskemaskiner – Testvindere

De Bedste vaskemaskiner – Testvindere

af Steen Christensen

En ny vaskemaskine kan være svært at vælge, for modellerne minder meget om hinanden, og alle maskiner er efterhånden fornuftigt energimærkede, støjsvage og vibrationsfri.

Vi har derfor sat os for at lave en oversigt over de bedste vaskemaskiner i 2016, og her har du testvinderne fra både LG, Miele og Bosch. Det er vigtigt at vide at selvom den vaskemaskine du helst vil købe er for dyr, kan du altid vente på de kendte udsalgsdage eller søge online på diverse rabatkoder.

Siemens WM14W447DN – Vaskemaskine

Denne vaskemaskine har vundet som den bedste hos forbrugermagasinet Tænk. Det er en klassisk vaskemaskine (har ikke tørrefunktion). Den har låge i krom og tromle i rustfrit stål, og har programmer for bl.a strygelet, dyner, uld og silke.

En fordel er desuden at LED-displayet viser programmets forløb og resttiden!

bedste-maskine

Specifikationer på maskinen:

Funktioner:Vaskefunktion
Kapacitet:7 kg
Energiklasse:A+++ (bedste klasse)
Energiforbrug:122 kWh/år
Vandforbrug:8800 liter / år
Støjniveau:49 dB (71 dB ved centrifugering)

Fordele

Maskinen hører til i den fornemste energiklasse, nemlig A+++, som betyder, at den har det mindst mulige energiforbrug i brug. Det er en stor fordel, og køber man ny vaskemaskine i 2017, bør man bestemt overveje at købe en af disse mest energivenlige maskiner, så man er fremtidssikret ift. strømforbrug.

Motoren har desuden 10 års garanti, og lyn-programmet tager kun 15 minutter for en vask. Særligt LED displayet er godt, og det er skønt at kunne se resttiden for vaskeprogrammet, hvis der er flere som står i kø for at vaske.

Maskinen er også den mest støjsvage af modellerne, med kun 49 Db i støj ved alm. brug og 71 vee centrifugering, som altid er den mest støjende del af vaskeprogrammet.

Ulemper

Det er faktisk svært at finde noget negativt at sige om denne super vaskemaskine!

LÆS OGSÅ: Guide til varmepumper (luft-til-luft)

AEG L89499FL – Testvinder

AEG har også en maskine med i toppen af poppen.

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har udvalgt denne maskine som bedst.

Specifikationer på maskinen

Specifikationer på vaskemaskinen:

Funktioner:Vaske- og tørrefunktion
Kapacitet:9 kg
Energiklasse:A+++ (bedste klasse)
Energiforbrug:105 kWh / år
Vandforbrug:10449 liter vand / år
Støjniveau:49 dB (75 dB ved centrifugering)

Fordele

Denne model har klart det laveste energiforbrug i testen: 105 kWh/år! Det er væsentlig lavere end de øvrige vaskemaskiner i testen.

AEG er kendt for at lave nogle meget driftsikre produkter, og derfor finde du også 10 års garanti på motordelene hos denne maskine. Derudover har du en maskine i energiklasse A+++, som er den aller-bedste mærkning indenfor energiforbrug af hvidevarer.

Med en vaskekapacitet på hele 8 kg bliver du hurtigt færdig med vasketøjet!

Med sine 49 Db er maskinen en mere støjsvag end LG og Miele maskinerne, så hvis maskinen er placeret i køkkenet, eller et andet rum, som bruges til andet end tøjvask, mens maskinen kører, så vil det kun genere en anelse. Det er skønt med en meget støjsvag maskine i en mindre lejlighed.

Derfor er denne vaskemaskine også i den lidt dyre ende af testvinderne.

Ulemper

Denne model er den dyreste i testen.

Se teknologien fra AEG vaskemaskinerne:

Miele vaskemaskine – WDA111 NDS

Miele har også en rigtig god maskine med i toppen af vaskemaskiner. Denne testvinder er kåret hos Tænk i 2015, og udmærker sig ved flere punkter, som du kan se længere nede.

Specifikationer på maskinen:

Funktioner:Vaskefunktion
Kapacitet:7 kg
Energiklasse:A+++ (bedste klasse)
Energiforbrug:171 kWh / år
Vandforbrug:10560 liter / år
Støjniveau:52 dB (76 dB ved centrifugering)

Fordele

Denne maskine er blandt midterprislejet hos testvinderne.

Derudover er den energimærket A+++ ligesom de øvrige modeller, så den er meget blid ved strømbudgettet. Den har desuden en fin vaskekapacitet på 7 kg, som er meget standard. Den ligger også i den støjsvage ende af skalaen med 52-71 dB.

Ulemper

Den har ikke en kulfri motor, som mange af de øvrige energivenlige maskiner. Det har dog typisk ikke noget at sige for hverken garanti eller holdbarhed.

*Bemærk vaskemaskinen fra Siemens er meget lav på noteringen af antal kWh per vask, som tyder på at der er anvendt en anden praksis til målingen. Men den tilhører samme energiklasse som de øvrige, så det siger noget om, at de minder meget om hinanden.

Se i øvrigt en fin video her om Siemens teknologien iQdrive:

Bosch WAW32468SN Vaskemaskine – Testvinder i TÆNK

Bosch har naturligvis også en testvinder på banen, og denne kåring er netop sket i Oktober måned i 2015. Det er ligeledes en meget støjsvag og stabil model, som på mange måder er nærmest selvkørende med sine selvrensende programmer.

 

bosch-testvinder

Specifikationer på maskinen:

Funktioner:Vaskefunktion
Kapacitet:8 kg
Energiklasse:A+++ (bedste klasse)
Energiforbrug:0,62 kWh
Vandforbrug pr. vask:45 liter vand
Støjniveau:48 dB (74 dB ved centrifugering)

Fordele

Der ydes 10 års garanti på motoren fra Bosch, og det er en ny type motor, som bruges i mange nyere hvidevarer fra Bosch serien. Det er en meget støjsvag og kulfri motor med meget høj driftsikkerhed, som de har fået meget medvind med.

Maskinen er desuden den mest miljøvenlige med et vandforbrug på kun 45 liter pr vask og et strømforbrug på kun 0,62 kWh, som er meget imponerende.

Denne maskine er den mest støjfrie i testen med kun 48dB i drift, og 74 dB ved centrifugering, som altid er den mest støjende proces, så hvis maskinen skal placeres i et opholdsrum, så er det et godt valg. Alle disse fine ting er med til at kåre den som vinder hos forbrugermagasinet Taenk.

Ulemper

Det er svært at få øje på ulemperne ved denne vaskemaskine, da den både er i den billige ende hos de bedste mærker med en pris på godt 5.000,-

Maskinen har ikke indbygget tørrefunktion, så der skal investeres i separat udstyr for at kunne tørre tøjet.

LG F1496TDA3 – Vaskemaskine fra LG

Denne vaskemaskine har vundet som den bedste hos forbrugermagasinet Tænk. Det er en klassisk vaskemaskine (har ikke tørrefunktion). Den har låge i krom og tromle i rustfrit stål, og ifølge LGs hjemmeside, tilpasser maskinen selv vandforbruget ift. mængden af tøj der er i tromlen.

bedste-maskine

Specifikationer på maskinen:

Funktioner:Vaskefunktion
Kapacitet:8 kg
Energiklasse:A+++ (bedste klasse)
Energiforbrug:137 kWh / år
Vandforbrug:10500 liter / år
Støjniveau:52 dB (75 dB ved centrifugering)

Fordele

Maskinen hører til i den fornemste energiklasse, nemlig A+++, som betyder, at den har det mindst mulige energiforbrug i brug. Det er en stor fordel, og køber man ny vaskemaskine i 2016, bør man bestemt overveje at købe en af disse mest energivenlige maskiner, så man er fremtidssikret ift. strømforbrug.

Motoren har desuden 10 års garanti, og lynprogrammet tager kun 30 minutter for en vask. Der er 13 programmer, og start kan forsinkes med op til 19 timer, så man slipper for at høre på den mens man er hjemme.

Ulemper

Maskinen er ikke den mest støjsvage af testmodellerne, så det er ikke den ideelle model til den lille lejlighed, hvor man fx. har hvidevarer stående i køkkenet. Men alle maskinerne i denne test ligger dog generelt i et meget støjsvagt niveau.

Konklusion

Man må sige at vaskemaskinen fra Siemens vinder på den lave pris. Alle vaskemaskinerne har ca. samme specs, og det taget i betragtning er det jo rart at spare et par tusinde kr.

Du finder Siemens vaskemaskinen hos Whiteaway.com. Se den + øvrige testvindere fra Whiteaway.com her.

Hvad siger kunderne om hvidevarebutikkerne?

Når man ser lidt nærmere på anmeldelser, så giver det et godt overblik over de forskellige hvidevarebutikker vi har på nettet i Danmark.

  • Whiteaway har ‎11.982 anmeldelser i skrivende stund på Trustpilot, og de har en gennemsnitlig karakter på  8,7/10. Det er en rigtig fint score!
  • Skousen har 7.829 anmeldelser og en score på 8,7/10 – præcis samme score som Whiteaway.com
  • Euronics har kun 96 anmeldelser og ligger på 9/10. Det er dog for få anmeldelser at basere noget på ift. de andre i sammenligningen.

Lokale hvidevarerbutikker

Vi har kun medtaget online butikker, men der findes selvfølgelig også en stor del offline butikker. Vi henviser til siden handelsbyer.dk vedr. oversigt over lokale hvidevarebutikker. De samler overblik over lokale butikker, og har fx. denne oversigt over hvidevarer i Odense.