Home Køkken Guide til at lave is derhjemme

Guide til at lave is derhjemme

af Steen Christensen

Det er ultralight nemt at lave egne is, og det er et megahit når ungerne har fødselsdag.

Is- og dessert-retter hitter på Youtube, Pinterest og Facebook hvor super usunde ingredienser som Oreo, Nutella og krymmel er de primære bestanddele.

Så næste gang dine børn leder efter et sukkerchok, så prøv at imponere dem ved at lave mere sunde alternativer som sodavandsis derhjemme. De holder længere, smager af mere og behøver ikke være mere usunde end saftevand!

Du skal bruge:

  • Isforme
  • 1 del saftevand (vælg selv, solbær eller hyldeblomst er gode bud)
  • 2 dele postevand
  • 1 citronsaft
  • Ispinde – koster ingenting og kan findes overalt på nettet.

Alternativt kan du også investere i en ismaskine, som klarer det meste for dig. Tjek fx. denne test af ismaskiner.

Herefter blander du bare i en karaffel og fordeler saftevandet med citronen i rundt i isformene. Stik ispindene i, put i fryseren og så er de klar på omkring 10 timer (eller natten over).

Smart, ikke?

Hvis børnene får smag for isene kan du selv freestyle nogen opskrifter. Gem ispindene og prøv dig selv frem – det er super nemt og koster ingenting. Vidste du for eksempel, at du kunne bruge bær, druer, kiwier og så videre?

Du kan også bruge appelsinjuice eller andre slags frugt. Faktisk er der ingen grænser for, hvad man kan putte i – så længe det kan fryses ned. Det holder længere end islagkage, og er meget sundere.

Sidst men ikke mindst, så prøv at eksperimentér med formerne. På kforkage.dk finder du for eksempel forme, der ligner lego-klodser, igloer, kuber osv.

Silikoneformene gør det nemt at vriste isene fri af formen, og så er det bare med at prøve løs.

Har du frugtfarve bliver det hurtigt en konkurrence om, hvem der kan lave den mest syrede multifarvede ispind, så slå jer bare løs! Til inspiration, så søg efter ”DIY popsicles” på Pinterest – der er tusinder af farverige idéer. Og post så jeres egen – det er et sikkert hit!

Tip
Tip: når du har fået stillet børnene tilfreds kan det være rart at få ryddet op i køkkenet. Hvis du har fået smag for gør-det-selv trenden, så kunne du for eksempel lave din egen knivmagnet. Det behøves ikke koste mere end 100 kroner og en lille smule arbejde.

Se en video her om hvordan det nemt laves derhjemme:

Videoen er fundet på magnetz.dk.