Home Testresultater Pulsure Test (2021) – De bedste pulsure til dame og herre

Pulsure Test (2021) – De bedste pulsure til dame og herre

af Steen Christensen

Mange helt almindelige løbe- og fitnessentusiaster sværger i dag til pulsure. Pulsure kan være yderst motiverende under sport, fordi de tracker din performance på løbeturen og i fitnesscenteret.

Pulsure er dog efterhånden et lidt misvisende navn, fordi urene i dag kan så meget mere end blot at måle pulsen. De fleste moderne pulsure hjælper også med at holde overblik over alt fra hvilepuls og søvnkvalitet til kalorieforbrænding og skridt. Du finder også mange yderst robuste træningsure, der både kan komme med på outdoor terrænløb og en tur i svømmehallen. Pulsure bliver derfor også kaldt aktivitetsure, træningsure og sportsure, men de forskellige benævnelser dækker som regel over det samme.

På grund af den store efterspørgsel på pulsure er markedet efterhånden ved at være fyldt godt op med muligheder. Du finder både billige pulsure, der holder styr på, hvor mange kilometer du har løbet siden sidste måned – og i den anden ende af skalaen finder du dyre og eksklusive multiure, der kan tracke din performance i adskillige typer sportsgrene både over og under vand.

I denne test kigger vi på forskellige ure – både i den billige og dyre ende – så du kan få et overblik over, hvad markedet tilbyder af gode pulsure. Vi har opdelt testen i damer og herrer. Ligesom ved almindelige armbåndsure opdeler mange producenter nemlig pulsure efter køn. Denne opdeling kommer mest an på urets udseende, for som hovedregel er aktivitetsure ganske unisex.

INDHOLD

Aktivitetsure – dame

Vi begynder med populære dameure, som altså ikke er meget anderledes end dem, der bliver brandet til herrer, men som typisk har et mere feminint design.

Garmin Vivomove Style

 • Registrering af menstruationscyklus
 • Elegant design, der passer godt til hverdagsbrug
 • Fokus på stressregistrering og søvnkvalitet

Farver

GULDCENTER.DK

2.159 DKK

GOLDENTIME.DK

2.159 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Nej
5 ATM
42 g
Op til 5 dage

Det første ur i testen er fra det populære mærke Garmin, som er en af de mest kendte (og anerkendte) producenter blandt aktivitetsure – og det med god grund.

Garmin Vivomove Style hører til i mellemklassen, så du kan få det til en ganske fornuftig pris for et aktivitetsur af denne type.

Det første, der springer i øjnene, er urets udseende. Garmin Vivomove Style lever fuldstændigt op til den høje æstetiske standard, som mange sportsure har i dag. Uret vil klæde håndleddet til hverdagsbrug, og man kan faktisk ikke se, at det skulle være et decideret aktivitetsur. Det fås i både hvid/rosaguld og sort/sølv. Kigger vi på specifikationerne, er uret også ganske fornuftigt – især til prisen – og derfor scorer det højt i tests og anmeldelser. Uret er et smartwatch, der særligt fokuserer på skridttælling og daglig aktivitet samt stressregistrering og søvnkvalitet. Uret har også indbygget timer og stopur, som er praktisk til intervaltræning.

Som en ekstra feature kan uret registrere menstruationscyklus, hvilket – ud over udseendet – gør, at det er særligt egnet til kvinder.

Polar Unite sportsur

 • Indbygget træningsguide med forskellige øvelser
 • Budgetvenligt
 • Vandresistent ned til 30 meter

Farver

COMPUTERSALG.DK (pink)

1.198 DKK

PROSHOP.DK (blå)

1.236 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Nej
3 ATM
32 g
20 timer i træningstilstand / 4 dage med pulsmåling

I en prisklasse under det forrige ur finder vi Polar Unite Sportsur. Polar er ligesom Garmin en af de helt store spillere blandt aktivitetsure. Dette pulsur fra Polar er meget budgetvenligt, og kan især anbefales til begyndere og til dig, der ikke har de helt store teknologiske behov. Du får dog rigtigt mange gode specifikationer til prisen, og derfor er dette aktivitetsur kommet med i testen.

Ligesom det forrige ur fra Garmin er dette ur særligt egnet til hverdagsaktiviteter, hvor især skridttæller, pulsmåler og stressstyring bliver fremhævet. Det har ikke det helt samme eksklusive look, men det fås både med pink, sort og hvid rem. Af specifikationer kan det blandt andet tilsluttes din smartphone via Polar Flow-appen. Derudover kan du også bruge uret til svømning, da det er vandresistent op til 30 meter. Du kan også benytte dig af urets indbyggede FitSpark, der er en træningsguide med forskellige øvelser, som kan være en praktisk makker i fitnesscenteret.

Suunto 9 Baro Bundle

 • Lang batterilevetid
 • Registrerer 80 forskellige sportsgrene
 • Egnet til triatlon

Farver

GREJFREAK.DK

4.130 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
10 ATM
81 g
Op til 120 timer

Vi går en prisklasse op og kigger nu på det robuste og utroligt effektive sportsur fra Suunto. Det fulde navn er Suunto 9 Baro Bundle, og dette ur er altså til dig, der er seriøs med din træning, og som vil have et træningsur, der kan det hele og holder til det hele.

Uret er elegant og pænt, men uden at være hverken rosaguld eller særligt feminint. Dette sportsur kunne derfor lige så godt være placeret under herre. Det vigtigste ved dette aktivitetsur er dog ikke udseendet, men de mange specifikationer. Uret er en topmodel inden for multisport og outdoor, og en af helt særlige features er, at det egner sig til triatlon. Du kan svømme med uret ned til 100 meters dybde, hvormed det er vandtæt i en helt anden grad, end de fleste andre sportsure er.

Du kan holde styr på op til 80 forskellige sportsgrene med dette ur, så det kan i den grad matche alle dine sportsambitioner. Batterilevetiden er en anden specifikation, vi vil fremhæve: Du kan indstille uret på fire forskellige måder, hvor du i den mest batteribesparende indstilling kan holde uret kørende i hele 120 timer selv med den indbyggede GPS aktiveret.

Fitbit Versa Lite smartwatch

 • Budgetvenligt
 • Særligt fokus på velvære: vægt, søvn, hjerterytme, m.m.
 • God batterilevetid

Farver

PROSHOP.DK (hvid og lyserød)

844 DKK

COMPUTERSALG.DK (lyserød og blå)

912 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
Vandafvisende
40 g
Op til 4 dage

Hvis det forrige ur fra Suunto var en anelse for ambitiøst for dig, går vi ned i pris igen. Det næste ur er Fitbit Versa Lite. Med faste billige pulsure som dette behøver du ikke gå efter sjældne tilbud. Uret her minder mest om de to første aktivitetsure, der hovedsageligt fokuserer på den lettere sport og ellers på hverdagsaktiviteter. Det fås i både hvid, lilla, grå, brun og blå og har et let og diskret design, der gør, at det passer til hverdagsbrug.

Det vigtigste ved aktivitetsuret fra Fitbit er, at det fokuserer på helbred. Det handler altså ikke så meget om decideret sportspræstationer, men uret holder til gengæld godt styr på dine mål for dit velvære. Du kan for eksempel følge med i din vægt, dit daglige aktivitetsniveau, din hjerterytme og din søvnkvalitet. Fitbit Versa Lite er særligt til dig,som ønsker et budgetvenligt pulsur, der giver dig indsigt i, hvordan du kan optimere dit overordnede helbred til daglig.

Aktivitetsure – Herre

Aktivitetsure til herrer er ikke så meget anderledes end til damer. Vi har som sagt valgt at skelne mellem de to alligevel, fordi mange producenter laver en opdeling ud fra urets udseende. Vi har dog også inkluderet flere ure til herrerne, som har flere specifikationer rettet mod decideret sport og styrketræning. Blandt mænd er det nemlig typisk mere efterspurgt med deciderede sportsspecifikationer og ikke så meget hverdagsspecifikationer såsom kalorie-, skridt- og søvnspecifikationer.

Garmin Vivoactive 3

 • Modstandsdygtigt glas
 • Budgetvenligt
 • Farve Touch screen

Farver

COMPUTERSALG.DK

1.319 DKK

PROSHOP.DK

1.372 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
5 ATM
43 g
Op til 7 dage

Det første ur i testen scorer utroligt højt, fordi det både er budgetvenligt og yderst alsidigt som aktivitetsur. Navnet er Garmin Vivoactive 3, og selvom vi har placeret det under herre, behøver du selvfølgelig ikke være mand for at få glæde af det.

Først og fremmest har uret indbygget GPS, som ikke altid er tilfældet med aktivitetsure i denne prisklasse. Batteriet er også utroligt holdbart med en levetid på op til 7 timer med GPS’en aktiveret og op til 7 dage i SmartWatch tilstand. Som en forbedring fra den tidligere model er Garmin Vioactive 3 blevet udstyret med det modstandsdygtige Corning Gorilla Glass 3, der gør, at uret også egner sig godt til atleten, der dyrker fysisk krævende sport, hvor man ellers kunne være bange for at ridse glasset.

Polar Grit X Multisport

 • Multiur til vildere outdoor-træning
 • MIL-STD-810G militærstandard for holdbarhed
 • Detaljerede målinger og statistikker til optimering af træning og restitution

Farver

COMPUTERSALG.DK

3.423 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
10 ATM
54 g
Op til 40 timer

Det næste ur er Polar Grit X Multisport. Som tidligere nævnt er Polar, sammen Garmin, en af de helt store spillere på markedet for sportsure, og i Grix X Multisport får du rigtigt mange af de robuste og praktiske funktioner. Prisen ligger i den lidt højere ende, men dette multiur er også særligt til dig, der går meget op i din træning.

Sportsuret fra Polar egner sig godt til vildere outdoor-træning. Uret er også din trofaste træningsmakker, der leverer en imponerende batterilevetid på op til 40 timer – selv med GPS’en og pulsmåleren tændt. Uret fungerer også som et almindeligt smartwatch, så du kan få telefonens notifikationer på håndleddet. Uret tracker også din søvn, og du kan forbinde det til Polar Flow og derigennem få adgang til dine træningspas, som du nemt kan planlægge og analysere, uanset hvilken type sport du har gang i.

Huawei Watch GT2 Smartwatch

 • God intern hukommelse
 • Anderledes og elegante designmuligheder
 • Bluetooth og hukommelse til musik i trådløse høretelefoner

Farver

COMPUTERSALG.DK

1.154 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
5 ATM
51 g
Op til 7 dage

Vi skal en tur forbi et andet mærke, nemlig Huawei. Sommetider kan det godt betale sig at kigge andre steder hen end til de allermest populære brands blandt pulsure, hvis man vil gøre et godt kup. Dette aktivitetsur fra Huawei fås til relativt billige penge, men har rigtig mange funktioner alligevel.

Som mange andre aktivitetsure klarer Huawei  Watch GT2 den daglige tracking af puls, stressniveau og søvn, som gør det nemmere for dig at danne et overblik over dit overordnede helbred. Det har desuden indbygget GPS og en intern hukommelse på 4 GB, hvor du blandt andet kan lagre musik til de lange løbeture. Uret har Bluetooth, hvilket gør det nemt at høre musikken med et par trådløse høretelefoner. Designmæssigt er det noget anderledes end de fleste andre, da du kan få den helt samme model med markant forskellige urremme, farver og endda urkasser. Det sorte ur er robust og maskulint, mens det sølv ur til forveksling ligner et gammeldags og elegant armbåndsur, og den rosaguld model har et helt andet, feminint udtryk, der gør dette ur ganske unisex.

Garmin Forerunner 245 Music

 • Lækkert letvægtsur
 • Særligt egnet til løbeture
 • Se analyser og resultater direkte på urskiven

Farver

COMPUTERSALG.DK

2.198 DKK

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
Vandafvisende
38 g
Op til 24 timer med GPS

Vi runder af i det rentable hjørne med endnu et aktivitetsur fra Garmin. Garmin laver altså både dyre og eksklusive sportsure til multiatleten, men også et billigt aktivitetsur som dette. Med Garmin Forerunner 245 kan du i hvert fald få et godt løbeur til få penge selv uden at jage de helt vilde tilbud. Selvom løbeuret her er i den billige ende, betyder det dog ikke, at det ikke egner sig til den seriøse løber.

For Garmin Forerunner 254 er, som navnet også antyder, et af de klassiske løbeure. Uret er perfekt til løb, og rigtigt mange løbere – begyndere såvel som seriøse maratonløbere – har stor glæde af dets rutenavigation, konfigurerbare ”lap” banner og 24 timers batterilevetid selv med GPS’en tændt. Det vejer også blot 38 g, hvilket er praktisk på de længere ture, hvor der ikke er nogen grund til at slæbe rundt på unødvendigt meget vægt på håndleddet.

Sammenligning af pulsure til damer

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Nej
5 ATM
42 g
Op til 5 dage
Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Nej
3 ATM
32 g
20 timer i træningstilstand / 4 dage med pulsmåling
Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
10 ATM
81 g
Op til 120 timer
Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
Vandafvisende
40 g
Op til 4 dage

Sammenligning af pulsure til herrer

Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
5 ATM
43 g
Op til 7 dage
Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
10 ATM
54 g
Op til 40 timer
Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
5 ATM
51 g
Op til 7 dage
Indbygget GPS Vandtæthed Vægt Batterilevetid
Ja
Vandafvisende
38 g
Op til 24 timer med GPS

At vælge det rigtige pulsur

Hvilket pulsur du skal investere i, kommer helt an på dine sportsambitioner og ikke mindst budget, for som du kan se i ovenstående gennemgang af aktivitetsure, går pris og funktioner ofte hånd i hånd. Er du ny i sportsverdenen, og står du over for dit første fitnessabonnement, kan det være fornuftigt at begynde med et billigt pulsur, så du kan afprøve, om det overhovedet er noget for dig. Omvendt kan du have stor glæde af at investere lidt mere i uret, hvis du allerede ved, at du kommer til at bruge uret hver eneste dag til alt fra gåture og cykling til terrænløb og triatlon.

Du kan også overveje om det kan give ekstra motivation at finde et godt løbebånd, så du lynhurtigt kan hoppe på det, når du har en halv time ledig derhjemme. For mange er det lettere at få gang i træningen og holde ved, hvis det er lettilgængeligt, og et løbebånd i hjemmet indbyder måske mere til træning for dig, når du ved, at du kan tage 10 minutter eller et kvarter, hvis det er det, du har tid til. Det står selvfølgelig også klar til længere gå- og løbeture, når tiden er til det.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Eftersom der findes så mange forskellige aktivitetsure på markedet i dag, spørger mange ind til, hvilke ure de skal vælge. Som med så mange andre teknologiske produkter kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Vi har samlet tre hyppigt stillede spørgsmål om pulsure nedenfor, som forhåbentligt kan give en smule klarhed. Som hovedregel er det en god idé at læse tests eller anmeldelser, eller at spørge eksperterne i butikkerne til råds, inden du investerer i et dyrere aktivitetsur. For selvom mange aktivitetsure kan nogenlunde det samme, vil der være stor forskel på pris – og nogle ure vil også have særlige specifikationer, som du måske ikke kan undvære i din specifikke træningsrutine.

Et aktivitetsur er et ur, der tracker din daglige aktivitet. Det kan være antal skridt, kalorieforbrænding, hvilepuls og træningspuls. Et aktivitetsur går også under en del andre navne som pulsur, sportsur, multiur og træningsur. Du kan bruge aktivitetsure til at danne overblik over dit overordnede helbred, men du kan også bruge dem som ekstra motivation og assistance til din træning.

Der findes et væld af aktivitetsure på markedet i dag. Vælg et ur, der matcher din livsstil, så du hverken investerer for meget eller for lidt. Det vigtigste er, at det har de funktioner, du har brug for, f.eks. skridttæller, pulsmåler, søvnregistrering eller andet. Går du op i æstetik, er mange aktivitetsure produceret i et smukt og elegant design, der gør, at du også kan bruge dem til hverdag.

Det bedste træningsur er det ur, der passer til dine behov. Der er for eksempel ingen grund til at investere i et træningsur til flere tusinde kroner, hvis du blot ønsker et simpelt pulsur til dine korte løbeture. Omvendt kan du med fordel gå efter de dyre ure, hvis du er mere seriøs omkring din træning, da de dyre ure ofte lever op til deres pris i forhold til specifikationer, alsidighed og robusthed.