Home Køkken Inspiration til det lille køkken

Inspiration til det lille køkken

af Steen Christensen

Skal du i gang med renoveringen af køkkenet, men har begrænset plads? Selvom mange går og drømmer om det store samtalekøkken, er realiteten i byen ofte en anden.

Mange huse og lejligheder har ikke pladsen til det store køkken, og derfor er det vigtigt, at du tænker praktisk, hvis renoveringen står for døren. Et småt køkken behøver nødvendigvis heller ikke at skabe en lang række af frustrationer, når aftensmaden skal laves.

Samtidig kan et lille køkken også emme af stilrene linjer og være et hyggeligt samlingspunkt for hele familien. Hermed kommer lidt inspiration til, hvordan du kan indrette et lille, praktisk og stilrent køkken.

Hvis du overvejer at låne penge til at renovere dit køkken, så anbefaler vi at du tjekker Lendme inden du gør noget. Lendme sammenligner lån så du kan få den bedste pris, og dermed spare penge. Du kan sammenligne lån her.

Vælg den rigtige køkkenform

Hvis planen er at hive det gamle køkken ned, så du kan få plads til nyt og smart inventar, skal du først og fremmest tænke på at vælge den rigtige køkkenform.

Til de mindre løsninger er det en god idé at vælge en tosidet eller en enkeltsidet køkkenform, så du kan få mest ud af den begrænsede plads.

I dette eksempel er køkkenet en del af stuen, og der er valgt en ensidet løsning i flot hvid finish:

Her er et stærkt eksempel på en ensidet løsning fra Aubo.dk, som lige har fået en lille vinkel på, som giver rigtig meget stemning, da det åbner for muligheden for to barstole for enden:

Lyse og mørke farver

Når du skal i gang med at undersøge, hvilke farver dit køkken skal have, skal du studere katalogets lyse køkkener. Hvis du vælger en mørk træsort eller den kulsorte farve, kan du i rummets små rammer nemt få en følelse af for lidt lys og for lidt plads.

Et lille rum har godt af lyse farver, der kan gøre rummet større og skabe en illusion af mere plads. Et lyst køkken er også lig med en invitation til at bringe mange gode timer sammen med børnene omkring madlavningen.

Dette kan bloggeren Cana Buttenschön især nikke ja til, som nyder mange gode stunder i sit lille, fine hvide køkken sammen med sine børn.

Mal dine køkkenlåger i moderigtige farver

Gør renoveringen af dit køkken til en hyggelig aktivitet med dit helt eget DIY projekt. Er dine køkkenlåger lavet i træ kan du selv give dem en tiltrængt makeover med nye farver, der vil give dit køkken et helt nyt udtryk. Du kan nemt downloade farvekort gratis hjem online og prøve forskellige farvekombinationer af. Måske bliver du inspireret til at vælge noget skarpe kontrastfarver eller afprøve sæsonens mest trendy maling.

Hvis du dog synes, at det hvide køkken virker for upersonligt og koldt, kan du nemt gøre rummet varmere og personligt ved at pynte væggene med flotte billeder eller tilføje nogle flotte vaser i køkkenets vindueskarm.

Du kan også gå med noget helt andet, og vælge et køkken med et twist af sorte nuancer:

Skabe, der går helt op til loftet

Hvis dine lofter er høje, men køkkenpladsen trang, er det en supergod idé at sætte skabe op, som går helt op til loftet.

Hermed udnytter du pladsen optimalt, og du har en mulighed for at gemme det fine porcelæn væk, som du alligevel ikke bruger i hverdagen.

Smart spiseplads

Selvom du ikke vil få plads til et formidabelt spisebord i det lille køkkenrum, kan du sagtens skabe en lille spiseplads, så der er mulighed for at indtage morgenmaden i ro og mag.

Anskaf for eksempel et væghængt klapbord, som kan pakkes sammen, når der er behov for godt med plads under madlavningen, eller vælg blot et lille bord.

Vælg integrerbare køleskabe og ovne

I mange tilfælde kan man godt integrere køleskabe og ovne ind i muren, hvilket frigiver en masse plads! Det er dog vigtigt at få en professionel til at kigge på dit køkken inden, og rådgive dig.  Her kan du se en liste over billige integrerbare køleskabe.