Home tips-ideerMiljø Sådan finder du tegninger over din kloak

Sådan finder du tegninger over din kloak

af Steen Christensen

Der kan være forskellige årsager til, hvorfor man vil skulle få brug for at grave på sin grund. Det er i den forbindelse utroligt vigtigt, at man sørger for at tjekke sin grund forinden, da det kan ende meget farligt og besværligt, hvis du ender med at grave en kloakledning over.

Du bør derfor sørge for at forberede dig godt inden, at du begynder at grave, og det omfatter først og fremmest, at du tjekker dine kloaktegninger.

Men hvor finder man tegninger over en kloak? Det kan du få svar på her i artiklen.

 

Tag kontakt til din kommune

Der ligger både ledninger og rør under overfladen på din grund, som du bestemt bør være særligt opmærksom på, såfremt du skal grave på din grund eller i din have.

Det gælder alt fra vandrør og kloakledninger til telefonkabler og elkabler. Hvis du vil finde ud af, hvilke kloakrør der gemmer sig på din grund, skal du kontakte kommunen.

Handler det i stedet om kabler og ledninger, er det forsyningsselskabet eller den enkelte udbyder, du skal have kontakt til.

I den forbindelse kan du med fordel lave dit eget kort, så du kan få overblik over kabelrørene på din grund.

Det kan du for eksempel gøre fra den tegning, du får fra kommunen, og her kan du eksempelvis lave et smart system, hvor du anvender forskellige farver til hver enkelt ledning.

Kommunen registrerer kloakrør på private grunde

Du bør være særligt opmærksom på, at det ikke er sikkert, at kloakrørene på din grund er registreret.

Det skyldes, at det ikke er lovpligtigt for private boligejere at registrere disse. Derfor er det helt klart nemmest at tage kontakt til din kommune, såfremt du gerne vil have informationer om og tegninger over din kloak på lige netop din grund. Kommunen har nemlig registreret samtlige kloakrør på danske, private grunde, hvorfor de uden tvivl vil vide det.

Du vil også kunne kontakte det enkelte forsyningsselskab, men ofte vil det være sådan, at deres tegninger ikke er ret præcise, og de indeholder heller ikke ret mange oplysninger.

 

Forbered dig på eventuelle skader inden, at du graver

Når du skal i gang med at grave i din have eller på din grund, er det meget vigtigt, at du forbereder dig på eventuelle skader. Det kan som sagt gå grueligt galt, og derfor bør du finde kontaktoplysninger på alle relevante udbydere, hvis der skulle ske noget uventet.

Skal du således have lavet kloakarbejde af mere omfattende karakter derhjemme på grunden, kan det anbefales, at du kontakter et professionelt firma.

Hvad mange ikke ved er, at det faktisk er lovpligtigt ved flere typer kloakarbejde.

Herudover det naturligvis vigtigt, at du har de rette maskiner og værktøj, når du selv skal fikse problemer i forbindelse med dine kloakledninger omkring eller under dit hus – Toolster.dk er en webshop, der sælger kvalitetsværktøj til alle-gør-det-selv folk. Er der tale om en større opgave, bør du dog bestemt få en autoriseret kloakmester til at udføre opgaven for dig.

Kilde: norva24.dk.