Home Køkken 5 gode grunde til at vælge sunde måltidskasser

5 gode grunde til at vælge sunde måltidskasser

af Ditte Borg Nielsen

Måltidskasser er ikke noget nyt i de danske hjem. Men det bliver mere og mere populært at vælge de smarte kasser med friske ingredienser, og det er der gode grunde til. Med en måltidskasse får du ingredienser og opskrifter sendt lige til døren, så du kan lave nem aftensmad til dig, din partner eller hele familien en eller flere dage om ugen – måltidskasser er nemlig fleksible i forhold til antal personer og dage.

Der er masser af måltidskasser at vælge imellem, og nogle af de sundeste kommer fra Sundtakeaway. Her kan du få måltidskasser til familier og travle hverdage, og du kan få skræddersyede kostplaner til vægttab for både mænd og kvinder lavet af ernæringseksperter og menuplanlæggere. Du kan læse denne Sundtakeaway-anmeldelse for at se, hvilke fordele der er ved måltidskasserne. Du kan også blandt andet læse spørgsmål og svar om Sundtakeaway og de forskellige typer måltidskasser.

Har du ikke prøvet det smarte koncept før, kan du læse med nedenunder. Her giver vi dig fem gode grunde til, at du bør prøve en sund måltidskasse, lige meget om det er til dig selv eller dig og din husstand.

Nemt i hverdagen

Den største fordel ved måltidskasser er, at det er nemt. Mange af os har travle hverdage, hvor det sidste, vi har lyst til, er at stå i kø i supermarkedet på vej hjem i myldretiden for at handle til aftensmad. Med en måltidskasse får du leveret din aftensmad direkte til døren, så du ikke skal gøre andet end at sætte ingredienser sammen og følge den medfølgende opskrift.

Mindre madspild

Måltidskasser er med til at reducere madspild, fordi du kun får de ingredienser med, du har brug for. Ofte følger vi opskrifter, hvor der skal bruges en halv pose kartofler, en spsk. af en eller anden alternativ sauce og 20 gram sesamfrø – og så står vi med en masse rester bagefter, som vi ikke ved, hvad vi skal gøre ved. Du får lige nøjagtigt det, du skal bruge til den pågældende ret, så du ikke skal smide noget ud bagefter, fordi du ved, at du ikke får det brugt før. Det er smart, og det er godt for både miljøet og klimaet.

Ny inspiration

Er du gået i stå med madlavningen? Nogle gange virker det næsten umuligt at finde på nye retter, og derfor ender du med at spise næsten det samme hver uge. Med en måltidskasse får du ny inspiration til retter, hvordan ingredienser bruges, og hvilke krydderier, krydderurter, olier, dressinger, saucer osv. du kan bruge og sætte sammen med smage og konsistenser, du måske ikke havde tænkt på før.

Ingen impulskøb

En lang tur i supermarkedet efter aftensmad tager os forbi alt det farlige. Du bliver både fristet af det usunde som slik, chokolade, sodavand og alle de dyre løsninger som hurtigretter til ovnen og klar-til-at-spise-bakker fra delikatesseafdelingen. Hvis du kun skulle handle mindre og sjældnere ind, kunne du måske undgå de mange impulskøb.

Når du bestiller en måltidskasse, skal du kun handle til morgenmad og måske frokost, alt efter om du har en frokostordning eller altid har rester alligevel fra aftensmaden. På den måde kan du måske helt eller delvist slippe for impulskøbene, fordi du ikke skal handle alt det ”tunge” ind til aftensmaden, men blot skal have styr på de mindre måltider.

Noget for enhver smag

Er du kræsen, har særlige kostbehov eller andet, er en måltidskasse stadig en mulighed for dig. Lige meget hvem du vælger til at levere din måltidskasse, har du nemlig altid mulighed for at vælge mellem forskellige retter, så du kan gå udenom det, du ikke kan lide eller tåle, og vælge det, der lyder mest spændende for dig.

Retter til børnefamilier

Aftensmaden kan være en af de helt store udfordringer i en børnefamilie. Det kan være svært at finde på noget nyt og lige så svært at finde tid til at lave andet end den sædvanlige pastaret. Med måltidskasser lavet specielt til børnefamilier får du børnevenlige retter, der ikke kræver særlig meget tid, så du har tid til det vigtige i hverdagen i stedet for at lave mad – og så er det også en ideel måde at udfordre børnene lidt med nye opskrifter, samtidig med at der altid vil være noget, de kan lide.

Vegetariske eller veganske retter

Er du vegetar eller veganer, kan du også sagtens vælge måltidskasser. Du vil altid kunne se ingredienslisten, så du er sikker på, at du ikke får noget, du ikke vil spise, og i mange tilfælde vil du også kunne vælge en specifik vegetarisk eller vegansk måltidskasse.

Kalorielette retter

Vil du gerne tabe dig eller bare finde nye opskrifter, der ikke er så kalorietunge som lasagne og hvide kartofler med opbagt sovs, kan du vælge en måltidskasse med kalorielette retter. Du vil kunne se, hvor mange kalorier retterne indeholder, og det er en god måde at få inspiration til retter, der både smager syndigt og lækkert, samtidig med at de ikke indeholder så mange kalorier. Måske bliver du inspireret til alternativer til kalorietunge ingredienser eller finder ud af, at du ikke har brug for den sædvanlige ret med kød, sovs og kartofler for at blive mæt og tilfreds.