Home Testresultater Test af popcornmaskine – Bedste popcornmaskiner 2020

Test af popcornmaskine – Bedste popcornmaskiner 2020

af Steen Christensen

Popcornmaskiner bugner frem på markedet. De fedtede poser, der skal en tur i mikroovnen, har længe været udskældt, og mange leder efter alternativer til de poppede majskorn. Popcorn i sig selv er nemlig langt fra gået af mode. Popcorn er en lækker og let snack, der kan være et sundere alternativ til andre salte snacks som for eksempel chips. Du kan selvfølgelig altid lave dine popcorn i en gryde og dermed slippe for mikrobølgeovnsposerne, men i gryden er det svært at styre varmen, og derfor står man ofte med ujævnt poppede korn.

Med en rigtig popcornmaskine kan du til gengæld nyde snacks på en nem og sjov måde. Er du den store popcorn-spiser, kan du heldigvis også købe popcornmaskiner, der snildt kan stå på køkkenbordet som et fast inventar. Så bliver det ikke nemmere at lave en portion lækre popcorn til den helt almindelige hverdagsaften. Markedet byder dog ikke kun på de små og kompakte hjemmeegnede popcornmaskiner. Du kan også finde mange store popcornmaskiner, der kan servicere en stor forsamling – ligesom i en biograf.

Designmæssigt har du også et valg at træffe. Overordnet set findes der to typer popcornmaskine-design: De moderne/minimalistiske og de retro. Det er en smagssag, og begge typer klarer sig godt blandt forhandlerne. Prismæssigt ligger popcornmaskiner mellem alt fra 250 kr. til flere tusinde kroner. Der er altså stor forskel på, hvor meget du skal ofre på en popcornmaskine, ligesom der er stor forskel på de anledninger, de forskellige popcornmaskiner egner sig til. Derfor har vi lavet den nedenstående gennemgang, så du nemmere kan danne dig et overblik over markedets forskellige popcornmaskiner.

INDHOLD

Ariete Popcorn 2954

 • Let rengøring
 • Laver fedtfri popcorn
 • Budgetvenlig
Dimensioner Watt Kapacitet Designtype Tilberedning Vægt
16 x 22 x 30 cm
1100
60 g popcorn pr. portion
Retro / American / 60's
Varmluft
0,97 kg

Vi begynder med en lille og charmerende popcornmaskine: Ariete Popcorn 2954.

Det første, der springer i øjnene, er popcornmaskinens retro design. Farven er rød og med enkelte sølv striber foroven og forneden, der med det samme leder tankerne til en amerikansk diner i 1980’erne. Med denne model kan du i hvert fald pryde køkkenbordet med en sød lille popcornmaskine, der heller ikke optager meget plads. Med sin beskedne bredde på bare 16 cm er det en smal popcornmaskine, der egnee sig godt til det mindre køkken. Trods den lille størrelse har den dog hele 1100 watt.

Du betjener Ariete Popcorn 2954 ved at tænde på knappen på siden, hælde popcorn-majs ned i maskinen ovenfra – og på kun to minutter har du en portion på cirka 60 gram færdige popcorn. Det kræver altså ikke den store opskrift. 60 gram popcorn er selvfølgelig ikke meget, hvis du for eksempel skal bruge popcornmaskinen som en væsentlig feature til en fest. Den passer derfor bedst til hverdagsbrug og til hyggelige aftenstunder, hvor du og et par venner vil nyde en skål popcorn i sofaen. På grund af den simple opbygning er popcornmaskinen særligt nem at rengøre. Det understreger, at denne lille popcornmaskine egner sig til hverdagen derhjemme.

Severin Popcornmaskine PC3751

 • Laver fedtfri popcorn
 • Lille, smart og kompakt
 • Budgetvenlig
Dimensioner Watt Kapacitet Designtype Tilberedning Vægt
14,6 x 21,8 x 28,2 cm
1200
Én portion på 2,5 min.
Moderne
Varmluft
0,84 kg

Vi runder af med endnu en lille sag. De fleste popcornmaskiner, der bliver solgt til privatpersoner, er trods alt de små og kompakte, der snildt kan stå hjemme i køkkenet, og som ikke koster en formue. Severin PC3751 popcornmaskine har sandsynligvis alt det, du skal bruge, hvis du bare er derhjemme og har lyst til en sund og sprød snack.

Du kan lave en portion på under tre minutter, og popcornmaskinen er nem at gå til. Den kan også lave popcorn helt uden fedtstof, hvilket for mange er et must, når popcornmaskinen står fremme derhjemme hele tiden. En af fordelene ved at spise popcorn er netop, at du kan spise dem som et sundere alternativ til for eksempel chips.

Severin PC3751 er den billigste popcornmaskine her i testen, og hvis du leder efter en god, hverdagsegnet og billig popcornmaskine, er den absolut et godt bud.

OBH Nordica Big Popper 6398

 • Non-stick belægning
 • Låget kan bruges som skål
 • Pænt, minimalistisk design, der passer til det moderne køkken
 • Budgetvenlig
Dimensioner Watt Kapacitet Designtype Tilberedning Vægt
23 x 34,5 x 39 cm
1000
4,5 liter
Moderne
Olie (lidt)
2,65 kg

Den næste popcornmaskine er OBH Nordica Big Popper 6398. Den er ligeledes egnet til hverdagsbrug eller mindre selskaber. Modsat Ariete popcornmaskinen er den dog designet i et minimalistisk look med en enkel, sort bund og et stilrent, gennemsigtigt låg foroven. Den vil derfor falde perfekt ind i et moderne køkken.

OBH Nordica Big Popper 6398 er med i vores gennemgang, fordi den præsterer utroligt flot.  Den kører med 1000 W og har en ret imponerende kapacitet på 4,5 liter. Den udnytter således pladsen rigtigt fornuftigt. Derudover har den en non-stick belægning, der gør, at du kan lave sundere popcorn. Som en ekstra lille krølle på halen kan du bruge låget som skål, så du får altså alt-i-én med denne popcornmaskine. Det er også en ganske billig popcornmaskine, så du får virkelig noget for pengene med denne model.

Great Northern Popcorn Company Top Star

 • Stor kapacitet – perfekt til større selskaber og fester
 • Varmeelement i bund, varmelampe i top
 • Hærdet glas, der ikke bliver varmt
 • Skuffe i bunden til ikke-poppede popcorn
 • Nostalgisk biograf-design kombineret med topmoderne teknologi
Dimensioner Watt Kapacitet Designtype Tilberedning Vægt
39,4 x 45 x 78,8 cm
1350
18 liter pr. portion
Biograf
Olie
21 kg

Hvis den forrige popcornmaskine fra OBH Nordica var lidt for kedelig til din smag, er der gode nyheder nu. Vi springer direkte videre til en ”top star” blandt popcornmaskiner. Navnet er Great Northern Popcorn Company Top Star, og den befinder sig i en helt anden kategori end de to ovenstående.

For det første er Top Star’en ikke til hjemmebrug. Nej, det er denne fætter, du tager med, når du skal holde fest. Den ligner på en prik de popcornmaskiner, du finder i biografen. Og den er også lige så rummelig med en kapacitet på hele 18 liter pr. portion. Du får også varmeelementer i både top og bund, hvilket gør, at du kan holde alle popcornene varme i lang tid.

Du får altså vaskeægte biografstemning med denne popcornmaskine, hvor du kan betjene dine gæster, og I kan samles om et imponerende instrument, der uden tvivl bliver et af festens midtpunkter. Selvom den er både stor og kraftig, larmer den ikke meget. Det skyldes, at producenten har sørget for en ekstra lydsvag motor, hvilket er yderst praktisk til fester, hvor playlisten nødigt skulle blive forstyrret. Derudover får du tilbehør med i dit køb: Tre bægre i retro-stil, der matcher maskinen, 50 serveringsposer samt målebægre og en stor ske i rustfri stål.

Great Northern Popcorn Company Top Star er den mest eksklusive popcornmaskine, vi har valg at inkludere i testen, og den er generelt en af de mest imponerende modeller på markedet til privatpersoner. Prisen er selvfølgelig også derefter – og du skal derfor se på denne popcornmaskine som en investering, hvis du elsker at gøre ekstra meget ud af dine fester.

Great Northern Popcorn Company Skyline

 • Stor kapacitet – perfekt til større selskaber og fester
 • Varmeelement i bund, varmelampe i top
 • Hærdet glas, der ikke bliver varmt
 • Skuffe i bunden til ikke-poppede popcorn
 • Nostalgisk biograf-design kombineret med topmoderne teknologi
Dimensioner Watt Kapacitet Designtype Tilberedning Vægt
38 x 46 x 68 cm
1350
8-10 liter
Biograf
Smør eller olie
17 kg

Skyline er Top Stars lillebror, som også egner sig utroligt godt til de større selskaber. Hos Skyline er der også kræset om designet, der ligeledes imiterer de klassiske biografer.

Skyline er lidt mindre end Top Star, og den kan rumme 8-10 liter ad gangen, hvilket dog også er tilstrækkeligt i de fleste tilfælde. Looket er lidt mindre retro og lidt mere stilrent. Funktionerne indebærer blandt andet varmeelementer i både top og bund, der sørger for, at alle popcorn bliver holdt varme. Den er nem at betjene, og glasset er fremstillet på en måde, så du ikke risikerer at brænde dig på det. Af medfølgende tilbehør får du en aftagelig og vaskbar kasserolle, der udgør en væsentlig funktion i maskinen. Prismæssigt ligger den i den høje ende i forhold til de små, kompakte popcornmaskiner, men den er samtidig noget billigere end for eksempel Top Star og er derfor et godt kompromis, hvis du vil have en større popcornmaskine til en relativt lav pris.

Skylinen er lidt større end både Ariete og OBH Nordica popcornmaskinerne, men den kan godt stå hjemme på køkkenbordet alligevel, hvis du har et lidt større køkken. Den er derfor meget alsidig: Brug den derhjemme, og sæt den i aktion, når du får gæster, eller brug den til fest, hvor du nemt kan tage den med dig.

Popcornmaskine til hverdag eller fest

Som vores gennemgang har illustreret, er der stor forskel på de to overordnede typer popcornmaskiner til privatpersoner. Først har vi dem til hverdag, som kan stå hjemme på køkkenbordet, og som du kan få glæde af hver eneste uge, når du trænger til en saltet snack. Og så har vi de store, kraftfulde og imponerende maskiner, der egner sig bedre til fester og større forsamlinger.

Der er altså tale om to meget forskellige behov. De to overordnede kategorier er derfor også gode rettesnore til dig, hvis du overvejer at investere i en popcornmaskine. Når du har tænkt over, hvilket behov du har, er det nemt at frasortere dem, der ikke egner sig til dine popcorn-planer alligevel. Læs også gerne tests og anmeldelser, inden du investerer i en maskine – især hvis du går efter de dyre popcornmaskiner. Her kan du også kigge på, om der medfølger garanti fra forhandlerne, eller om de måske snart kommer på tilbud, så du kan få en solid maskine til en ekstra god pris.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Nedenfor har vi samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, du som forbruger kan have, inden du køber en popcornmaskine. Popcornmaskiner kommer som nævnt i forskellige størrelser og til forskellige anledninger. Det er derfor ret væsentligt at vide, hvad du vil bruge den til, inden du investerer.

Hvis du ønsker en popcornmaskine til hverdagsbrug, er det en fordel at gå efter de små og kompakte modeller. De er bygget til at kunne stå på køkkenbordet, ligesom en blender eller en kaffemaskine. Får du ofte lyst til salte snacks, kan en popcornmaskine være din redning, så du ikke ryger i chipsposerne hver eneste aften. Derfor bør en popcornmaskine til hverdagsbrug også være nem at komme til, nem at betjene og ikke mindst nem at rengøre, så du får den brugt mest muligt. Til hverdagsbrug kan du også med fordel gå efter de popcornmaskiner med non-stick belægning til fedtfri popcorn, så du kan nyde dine snacks, uden du behøver indtage en hel masse olie hver eneste dag.

Hvis du vil have din popcornmaskine med til fest, skal den også være af en vis kaliber. Heldigvis er markedet fyldt med store, kraftfulde og endda ganske festlige popcornmaskiner. Med ”festlige” mener vi popcornmaskiner, der har et retro biograf-look, der skaber en helt særlig stemning med både udseendet og duften af friskpoppede popcorn. Gå efter en popcornmaskine, der kan rumme mindst 8 liter popcorn, og som har varmeelementer i både top og bund, hvis du vil have glæde af den til fest.

En popcornmaskine behøver ikke koste særlig meget – faktisk er mange popcornmaskiner ganske billige. Du kan finde popcornmaskiner helt ned til omkring 250 kr. Denne type popcornmaskine vil dog også være af såkaldt mini-format. En lille størrelse kan imidlertid også være en fordel for dig, der har et lille køkken, eller som blot ikke ønsker, at popcornmaskinen skal udgøre en væsentlig del af indretningen. I den anden ende af skalaen kan du også finde popcornmaskiner op til 6.000 kr. eller mere. Det er popcornmaskiner, der virkelig kan sætte gang i festen, være et omdrejningspunkt, og som du kan ”brødføde” alle gæsterne med.