Home Testresultater Test af robotplæneklipper – de bedste robotplæneklippere 2020

Test af robotplæneklipper – de bedste robotplæneklippere 2020

af Steen Christensen

For mange haveejere ville det være drømmen, hvis græsplænen kunne slå sig selv. Den drøm kan dog sagtens blive en realitet – i hvert fald næsten! Med en robotplæneklipper kan du nemlig få din plæne slået, uden du selv skal skubbe rundt med den tunge og larmende maskine. Det eneste, du skal gøre, er at installere kanttråd samt indstille robotplæneklipperen til, hvornår den skal køre.

En robotplæneklipper er smart på mange måder. I dag finder du mange modeller, der kan overskue et meget stort areal, og som kan køre i lang tid ad gangen mellem hver opladning. Det er særligt en fordel for dig, der har en større plæne. Du kan også finde robotplæneklippere, der ikke er lige så avancerede, og som egner sig til mindre græsplæner, men som til gengæld er billige. Kort sagt er udvalget stort og bredt på markedet for robotplæneklippere.

Derfor har vi lavet nedenstående gennemgang, hvor vi kigger på forskellige mærker, modeller og specifikationer blandt robotplæneklippere. Så kan du forhåbentligt blive lidt klogere på, hvilke muligheder du har – og hvilke specifikationer du med fordel kan kigge efter inden dit næste køb af robotplæneklipper.

INDHOLD

Sammenligning af robotplæneklippere

Navn Pris Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
7.719 DKK
1000 m2
35 %
65 min.
60 min.
58 dB
3.899 DKK
900 m2
35 %
80 min.
100 min.
66 dB
27.250 DKK
5000 m2
45 %
7 timer
-
-
6.249 DKK
700 m2
35 %
120 min.
180 min.
67 dB
6.999 DKK
500 m2
45 %
50 min.
75 min.
69 dB
6.999 DKK
400 m2
27 %
30 min.
45 min.
-

Gardena Smart Sileno Life 1000

 • App-tilslutning til smartphone
 • Særligt egnet til komplekse plæner
 • Sikkerhedsfunktioner inkluderet
 • Lydsvag

ROBOTEKSPERTEN.DK

7.719 DKK

Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
1000 m2
35 %
65 min.
60 min.
58 dB

Hvis du har en større græsplæne – eller en kompleks plæne med mange blomsterbede eller andre ”forhindringer” – er denne Gardena robotplæneklipper til dig. Gardena står bag en række robotplæneklippere, der alle egner sig til forskellige arealer, og som kommer med forskellige grader af ekstrafunktioner.

Gardena Smart Sileno Life 1000 har tallet 1000 i navnet, fordi den egner sig til arealer på helt op til 1.000 m2, hvilket er mere end rigeligt for langt de fleste. Som nævnt egner denne robotplæneklipper sig også til komplekse haver. Den kører dér, hvor du har installeret styretråden – og den er specielt designet til at kunne klare selv de smalleste områder helt ned til 60 cm i bredden.

Denne Gardena robotplæneklipper kan endda komme ud ad blindgyder igen. Blomsterbede og andre anlæg er derfor ingen hindring for denne græsklipper. Derudover kan den også klare en hældning på 35 %, hvormed små bakker eller andre niveauhævninger ikke er noget problem.

Gardena Smart Sileno Life 1000 er kompatibel med Gardenas smart-app. Det gør det ekstra nemt for dig at styre robotplæneklipperen, ligegyldigt hvor du selv befinder dig. Du kan derfor roligt tage på ferie og styre plæneklipperen mobilt. Gardena fremhæver blandt andet også, at den er ekstremt lydsvag. Du risikerer derfor ikke at genere hverken dig selv eller dine naboer, når din Gardena robotplæneklipper er i gang.

Denne robotplæneklipper er til dig, der ønsker en særdeles kvalitetsrigtig robotplæneklipper. Udover alle de ovennævnte fordele kommer den også med en bred sikkerhedspakke. For eksempel er der indbygget alarm, PIN-kode, løftesensor samt væltesensor i maskinen. Derudover er ladesystemet automatisk, hvilket også gør det ekstra nemt for dig at bruge denne Gardena robotplæneklipper.

Grouw M900

 • Kan fås inkl. hus til ladestationen
 • Kan styres via app eller indbygget display
 • Budgetvenlig

ROBOTEKSPERTEN.DK

3.899 DKK

Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
900 m2
35 %
80 min.
100 min.
66 dB

Leder du efter en billig robotplæneklipper, der alligevel kan klare mosten, kan du gå efter Grouw M900.

Denne Grouw robotplæneklipper er budgetvenlig og egner sig godt til langt de fleste privatpersoners ugentlige behov. Den kan overskue en plæne på op til 900 m2, der har hældninger på 35 %. Den skal lade i 100 min., men derefter kan den også køre i ca. 80 min., inden den skal lade igen. Derudover er Grouw M900 kompatibel med en gratis app, som du kan bruge til at styre robotplæneklipperen med. Du kan dog også vælge at styre den manuelt via dens eget display og keyboard, hvis du foretrækker denne metode i stedet.

Du kan blandt andet indstille denne Grouw robotplæneklipper til at gå i gang automatisk – ud fra tidspunkter, som du har forudbestemt via enten app eller keyboard. På den måde kan du holde en fast rutine for din græsplæne, så den altid er pæn at se på. Når Grouw M900 er færdig med at klippe, kører den selv ind på sin ladestation. Det bliver derfor ikke meget nemmere.

Grouw M900 er som nævnt en af de billigere robotplæneklippere på markedet – hvor prisen dog ikke går på kompromis med kvaliteten. Du finder den også ofte på tilbud eller til medlemspris hos forskellige forhandlere. Derudover får du også en håndfuld tilbehør med. For eksempel får du 140 m afgrænsningskabel, 180 pløkker, ladestation og 6 knivblade. Du kan også finde denne Grouw robotplæneklipper i en særlig pakke, hvor du får en overdækning/garage med til ladestationen.

L250I Elite Super + 

 • Innovativ og effektiv topscorer
 • Dækker helt op til 500 m2
 • Kan forbindes til og styres fra enhver tablet eller smartphone via app
 • Indstil køretider, arbejdsområder, m.m. - og modtag advarsler hvis den forlader området

PLÆNEROBOT.DK

27.250 DKK

Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
5000 m2
45 %
7 timer
-
-

Her befinder vi os inden for eliten af robotplæneklippere, hvilket også afspejles i prisen. L250I Elite Super+ er lige så effektiv og kraftfuld som navnet antyder. Den kan klare op til otte separate græsområder og hele 5000 kvadratmeter. Der er altså tale om en solid robotplæneklipper, der kan bruges på meget store områder. 

Den er særligt populær hos virksomheder, der er omgivet af grønne områder, som skal se præsentable ud, men der er naturligvis også privatpersoner med store have, der nyder godt af dette vidunder. 

Plæneklipperen har touch-display og et innovativt og yderst avanceret navigationssystem.

L250I Elite Super+ har løfte- og faldesensor samt regnsensor, så den kører i tørvejr, hvis det begynder at regne. Den klarer skråninger på op til 35 % og hældninger på helt op til 45 %, hvilket også vidner om kvalitet.

Worx Landroid M700

 • Lang køretid
 • Flere forskellige oplademuligheder
 • Nem installation samt mulighed for app-tilslutning
 • Cut to Edge-funktion

ROBOTEKSPERTEN.DK

6.249 DKK

Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
700 m2
35 %
120 min.
180 min.
67 dB

Ikke alle har brug for den dyreste eller bedste robotplæneklipper. Især ikke, hvis du bare har brug for en, der kan klare din private have til almindeligt husbehov. Hvis du er på udkig efter en god, robust og standard robotplæneklipper, kan du med fordel kigge nærmere på denne Worx robotplæneklipper.

Worx Landroid M700 dækker – som navnet antyder – plæner med arealer op til 700 m2. Den kan køre i hele 120 min. på én ladning, og den skal derefter lade i 180 min. for at være klar igen. Det er dog en ganske udmærket ratio til de fleste plæners behov. Du har mulighed for at lade den op efter hver køretur, men som noget særligt kan du også benytte dig af dens 20v batteripakke, hvis det passer dig bedre.

Worx Landroid M700 er nem at installere, og den kan kobles til en app, så du kan have kontrol over din græsplæne, uanset hvor du selv befinder dig. Med i købet får du ladestation, batteripakke, samlemuffer, skruepløkker, 9 x knivblade samt 150 m afgrænsningskabel. Derudover er denne Worx robotplæneklipper udstyret med specifikationen ”Cut to Edge”, der ganske enkelt betyder, at den er særligt egnet til at klippe helt ud til kanten på din plæne.

Stiga Autoclip M5

 • Kan klare hældning på hele 45 %
 • Styring via tastatur eller app
 • PIN-kode for ekstra sikkerhed

DAVIDSEN.DK

6.999 DKK

Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
500 m2
45 %
50 min.
75 min.
69 dB

Har du en lille eller mellemstor græsplæne, kan du med fordel overveje denne Stiga robotplæneklipper. Stigas modeller finder du som regel i dit lokale byggemarked, så det er nemt at komme forbi og føle på maskineriet på forhånd.

Stiga Autoclip M5 klarer alt det, den skal, og den kan passe arealer på op til 500 m2. Den er altså især god til dig med en lille eller mellemstor have. Som noget særligt kan den klare en hældning på hele 45 %, hvilket er 10 % mere end de fleste andre robotplæneklippere. Det gør derfor ikke noget, at din græsplæne har flere niveauer i sig. Du kan styre den via dens indbyggede tastatur, men også via app. Med appen er det smart, hvis du selv er på farten og stadig ønsker at passe din plæne derhjemme.

Stiga Autoclip M5 kommer med ladestation, værktøj og pløkker samt 100 m installationskabel. Derudover har den en praktisk sikkerhedsfunktion med PIN-kode, så du ikke skal bekymre dig om noget, hvis du for eksempel har små børn eller kæledyr, der leger rundt i haven. Derudover er denne Stiga robotplæneklipper budgetvenlig, hvilket er en fordel for de fleste.

BEDST I TEST 2020

Bosch Indego S+ 400

 • Bedst-i-test 2020
 • Beregner selv den mest effektive rute
 • Budgetvenlig

DAVIDSEN.DK

6.999 DKK

Areal Hældning Køretid Ladetid Lydniveau
400 m2
27 %
30 min.
45 min.
-

Hvis du er ude efter en robotplæneklipper til din private græsplæne, der er lille til mellemstor, er denne Bosch plæneklipper mere end tilstrækkelig – og så er den ovenikøbet budgetvenlig.

Bosch Indego S+ 400 egner sig – som navnet antyder – til plæner på op til 400 m2. Det er derfor ikke de helt store plæner, som du skal bruge denne Bosch robotplæneklipper til, men hvis din egen plæne holder sig inden for dette areal, er den et godt bud. Den bliver beskrevet som en intelligent maskine, der for eksempel selv registrerer plænens form og størrelse, hvormed den selv beregner den mest effektive rute fremover. Den registrerer også, hvor den allerede har kørt, så den ikke kører over det samme område flere gange på samme tur. Den kører også selv ind i sin ladestation, når den er ”træt”.

Bosch Indego S+ 400 har endda vundet bedst-i-test hos Forbrugerrådet Tænk i 2020. Den er altså helt opdateret på de nyeste tests, og den præsterer således utroligt godt – særligt taget dens beskedne pris i betragtning. En Bosch robotplæneklipper som denne model er derfor god til dig, der gerne vil have en budgetvenlig model til en lille til mellemstor have.

Hvorfor købe en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper kommer unægteligt med en række fordele, som en manuel plæneklipper ikke gør. Den mest oplagte grund til at anskaffe sig en robotplæneklipper er, at du slipper for at skubbe rundt med den tunge og ofte meget larmende manuelle plæneklipper ude i haven.

Det er nemt, fordi robotplæneklipperen selv finder ud af, hvor den skal køre. Du skal blot sørge for nedgravning af kabel eller montering af kanttråd, alt efter hvilken robotplæneklipper du har valgt.

Derudover kan de fleste moderne robotplæneklippere også indstilles, så de kører på bestemte tidspunkter ud fra et ugentligt program. På den måde skal du heller ikke selv planlægge eller huske på, hvornår din plæne skal klippes. Det gør, at du kan få din plæne klippet meget oftere, hvilket holder græssets længde nede hele tiden, hvormed du altid har en pæn plæne, der kun bliver nemmere og nemmere at holde.

Mange robotplæneklippere kommer også med app-installering, hvormed du kan være opdateret og styre maskinen, uanset hvor du selv befinder dig. Det gør det nemt at holde plænen pæn, selvom du for eksempel er på ferie.

Hvis du sørger for overdækning til din robotplæneklipper såsom en garage eller et hus til robotplæneklipper, holder den også meget længere. Den bliver nemlig beskyttet mod vind og vejr, hvis du ikke har plads til at opbevare den indendørs gennem efterårs- og vintermånederne.

Det viser, at der er mange fordele at hente ved at købe en robotgræsslåmaskine. Det er nok også derfor, at det bliver mere og mere almindeligt med en af disse maskiner ude i haven. Helt generelt sparer du en masse tid ved at investere i en robotplæneklipper, da den selv styrer showet, så du bare kan nyde sommerdagene i liggestolen i stedet for at trave rundt med en græsslåmaskine.

Smart ekstratilbehør

Det kan være en fordel at overveje, om der er noget, du gerne vil have med til din robotplæneklipper. Nogle modeller har medfølgende ekstratilbehør, mens du med andre skal tilkøbe det. Det gælder blandt andet for overdækning til robotplæneklipper som hus eller garage.

Læg gerne mærke til, om din robotplæneklipper er uden kanttråd, kantledning eller afgrænsningskabel. Alt efter hvilken model du køber, er der forskellige former for afgrænsning, hvor nogle har ovennævnte kabler eller ledninger, der skal graves ned eller monteres, mens andre kører via GPS.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Hvis du stadig har spørgsmål om robotplæneklippere, kan du med fordel læse med i nedenstående FAQ. Her har vi opsummeret nogle af de punkter, som vi har gennemgået, som udspringer af nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om robotplæneklippere.

 

Den bedste robotplæneklipper passet til din græsplænes areal, hældning og grad af kompleksitet. Er det en enkel, ligetil græsplæne, behøver du ikke en af de funktionsrige, dyre modeller, men er den kompleks med mange udfordringer, bør du ikke gå på kompromis.

De bedste robotplæneklippere på markedet kan klare op til 1.500, 2.000 eller endda 5.000 m2 græsplæne ad gangen, ligesom de kan komme ind i smalle områder og op på stejle hældninger. Kig altid på de enkelte maskiners specifikationer – den bedste robotplæneklipper kommer helt an på, hvilke behov du og din plæne har.

De fleste robotplæneklippere kan dække et areal på mellem 500 og 1.000 m2, hvilket er meget normalt for privatpersoner. Nogle kan dække arealer på helt op til 5.000 m2 eller mere, og de er ideelle til særligt stor plæner, eller kommerciel eller offentlig grund.

Den største fordel er, at græsset næsten slår sig selv. Du kan forudindstille robotplæneklipperen, så den kører på faste tidspunkter – også når du ikke er hjemme. Mange modeller kører selv ind i ladestationen for at oplade, så der er minimal vedligehold fra din side.