Home tips-ideer Få et overblik over de forskellige streamingtjenester på markedet

Få et overblik over de forskellige streamingtjenester på markedet

af Ditte Borg Nielsen

Vi streamer mere og mere. Det har endnu ikke betydet et endegyldigt farvel til flow-tv, men antallet af streamingtjenester vokser, og det samme gør den tid, vi bruger på at streame. Hvis man skal have adgang til lidt af det hele, kan det virke som en stor udgift – men når man kigger på tv-pakkerne til flow-tv, er forskellen ikke så stor, og du kan sagtens få mere end et par streamingtjenester for samme pris eller billigere. Især hvis du er vant til den store tv-pakke med de dyre kanaler.

Mangler du et overblik over, hvilke streamingtjenester der findes på markedet, kan du læse med nedenunder. Vi guider dig gennem nogle af de mest populære, så du kan finde ud af, om der er en eller flere af dem, du ikke kan undvære i dit streamingrepertoire. 

Viaplay

Viaplay er en svenskejet streamingtjeneste – og faktisk den største ikke-amerikanskejede tjeneste i Norden. Du har forskellige Viaplay-priser at vælge imellem, alt efter om du vil have basisadgang eller udvidet adgang. Ud over film, serier og et udvalg af tv-kanaler får du med det store abonnement også adgang til sportskanaler.

Der er masser af både danske og udenlandske film og serier – og især de nordiske serier er et trækplaster for Viaplay. Du kan også leje film og på den måde få adgang til et endnu større udvalg og især nyere premierefilm.

Netflix

Netflix er en af de største streamingtjenester på verdensplan og har et stort udvalg af især udenlandske film og serier. Udvalget varierer fra land til land, og i Danmark er det især de originale Netflix-produktioner, der tiltrækker kunderne – streamingtjenesten fokuserer nemlig mere og mere på Netflix Originals.

De forskellige Netflix-abonnementer har alle det samme indhold. Det er streamingkvaliteten og antal skærme, der kan ses på, der udgør forskellen mellem abonnementerne. Jo højere kvalitet og jo flere skærme, jo større abonnement skal du købe.

HBO Max

HBO Max er på nogle måder en ny spiller på streamingmarkedet. I oktober 2021 kunne alle de danske HBO-abonnementer skifte til – og nye abonnenter kunne tilmelde sig – HBO Max, som har alt det, vi elsker fra HBO og meget mere. Du kan blandt andet se indhold fra Warner Brothers, TNT, DC Comics, Cartoon Network og Max Originals. Det er desuden et ganske enkelt abonnement-princip: Du betaler enten pr. måned eller køber et årsabonnement med rabat.

Amazon Prime Video

Prime Video fra Amazon skiller sig ud fra de andre streamingtjenester ved at have et stort indhold til en meget lav pris – faktisk mere end halvdelen pr. måned end visse andre tjenester. Du finder masser af Prime Originals, men også et stort udvalg af andre film og serier. Streamingtjenesten er ikke lige så udbredt i Danmark som andre tjenester, men det er også en af de nye spillere på markedet. Hvis du vil afprøve Amazon Prime Video, kan du få en uge gratis, inden du binder dig.

Discovery+

Hvis du helt har droppet flow-tv, men savner dine realityshows, krimier, dokumentarer osv., skal du måske prøve Discovery+. Du får masser af indhold og velkendte danske programmer fra Kanal 4, Kanal 5, Animal Planet, TLC og meget mere.

Der er flere abonnementstyper at vælge imellem, alt efter om du vil have basisudgaven med eller uden reklamer, live-streams eller det hele med ekstra sportskanaler.

Disney+

Disney tog verden med storm, da de lancerede deres streamingtjeneste Disney+. I september 2020 fik vi adgang i Danmark, og i dag er det en af de mest populære tjenester på markedet. Du kan få stillet dit nostalgiske Disney- og Pixar-fix med alle de gamle klassikere samt nye animerede film, film og serier fra Star Wars-franchisen, dokumentarer fra National Geographic, Disney Originals og meget mere i både film og serier.

Disney+-abonnementet er ganske ligetil: Du køber enten et årsabonnement med rabat eller betaler en fast pris pr. måned.