Home Testresultater Tørretumbler test – De bedste tørretumblere 2020

Tørretumbler test – De bedste tørretumblere 2020

af Steen Christensen

Rigtig mange danskere nyder godt af at have en tørretumbler, da den gør hverdagen lidt nemmere. Det er ikke alle, der har en have, hvor de kan hænge vasketøjet ud. For andre kan det give en ubehagelig fugt inden døre, hvis de konstant har et tørrestativ stående med vådt tøj.

En tørretumbler sørger for, at du hurtigt og effektivt kan få tørret både tøj, overtøj, sengetøj og dyner. De fleste moderne tørretumblere kommer også med mange forskellige specialprogrammer, som for eksempel tager hensyn til sarte tekstiler, så du også kan tørre tynde skjorter og fine tørklæder, uden du skal være bange for at ødelægge materialet.

Nogle tørretumblere kommer som kombineret vaske- og tørremaskine, hvilket kan være en stor fordel for dig med begrænset plads. Derudover skal du også tage højde for, om du skal have en kondens- eller aftrækstørretumbler. Vi kommer nærmere ind på forskellen mellem disse to længere nede i artiklen.

Nedenfor har vi lavet en test af tørretumblere, så du kan se, hvad der er på markedet lige nu.  Der findes forskellige brands, specifikationer og meget andet, men fælles for modeller i vores tørretumbler test er, at de er blandt de bedste på markedet. Når du har læst vores gennemgang, håber vi, at du kan kåre din egen bedst i test tørretumbler og få den helt rigtige hjem til din husstand.

INDHOLD

Hurtig sammenligning af de bedste tørretumblere

Navn (klik for at læse mere) Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
A +++
177 kWh/år
8 kg
1500 W
A
Kombineret vaskemaskine og tørretumbler
896,00 kWh/år (vask og tørring)
4 kg for tørring - 7 kg for vask
A +
Kondens
243,00 kWh/år
7 kg
A +
Kondens
259 kW/år
9 kg
A
Kombineret vaskemaskine og tørretumbler
234 kW/år
5 kg 9 kg vask
C
Aftræk
512 kWh/år
7 kg

Miele TEF655WP NDS LW tørretumbler

 • Miljøvenlige indstillinger: EcoSpeed og EcoDry
 • Moderne varmepumpeteknologi: Spar penge på strømregningen, og tør dit tøj på en skånsom måde med lavere temperaturer
 • God engangsinvestering – bygget til at holde i 20 år
 • Det bedste energimærke
Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
A+++
Kondens
177 kWh/år
8 kg

Et af de helt store mærker inden for tørretumblere og andre hvidevarer er Miele. Miele står bag et hav af kvalitetsrigtige tørretumblere – og en af dem går under navnet Miele TEF655WP NDS LW.

Miele TEF655WP NDS LW har først og fremmest energimærke A+++, hvilket er det bedste energimærke, du kan finde til tørretumblere. En af grundene til, at denne tørretumbler er så energivenlig, er, at den har flere forskellige Eco-indstillinger. Det gør, at du kan spare på strømregningen og have god samvittighed over for miljøet, når du tørrer dit tøj. Derudover kan tromlen rumme hele 8 kg tøj, hvilket er en stor tørrekapacitet for en almindelig tørretumbler i den private husholdning.

Med Miele TEF655WP NDS LW får du desuden en moderne varmepumpeteknologi. Varmepumper bliver brugt som en miljøvenlig varmeløsning i tørretumblere, hvor pumperne sørger for at genbruge restvarme, når den fugtige luft er blevet afkølet. Det gør, at du kan tørre ved lavere temperaturer – og det er både miljøvenligt, strømbesparende og skånsomt mod dit tøj.

Der er således mange gode ting at sige om denne Miele tørretumbler, og den har da også fået mange gode anmeldelse fra tilfredse forbrugere. Denne tørretumbler er derfor ideel til dig, der ønsker en solid kvalitetstørretumbler, og som gerne vil lægge lidt ekstra i startudgift, fordi du til gengæld kan se fidusen i at spare penge på strømregningen på længere sigt.

Miele TwinDos WTH130 vaske-tørremaskine

 • Praktisk 2-i-1 maskine: kombineret vaskemaskine og tørretumbler
 • Planlæg vasken på forhånd med Forskudt Start-program
 • Testet til at kunne holde i 20 år
 • PowerWash 2.0: Særlig teknologi, der reducerer vand- og varmeforbruget
Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
A
Kombineret vaskemaskine og tørretumbler
896 kWh/år (vask og tørring)
4 kg for tørring - 7 kg for vask

Her er en kombineret vaskemaskine og tørretumbler fra Miele. Miele har produceret en af disse yderst praktiske maskiner under navnet Miele TwinDos WTH130 vaske-tørremaskine.

Miele TwinDos WTH130 vaske-tørremaskine er især til dig, der ønsker at spare plads og derfor vil satse på en kombineret maskine, der både klarer tøjvask og den efterfølgende tørring i én og samme tromle. Når du bruger den som vaskemaskine, kan tromlen rumme 7 kg tøj, og når du bruger den som tørretumbler, kan den tørre 4 kg tøj ad gangen. Kigger vi nærmere på specifikationerne på denne maskine, skal du tage højde for både specifikationer i forhold til tørring og vask. Netop fordi der også skal være plads til alle vaskefunktionerne, vil du opdage, at den præstere en smule dårligere på nogle parametre i forhold til deciderede tørretumblere. Til gengæld kan du nøjes med en enkelt maskine til både vask og tørring, hvilket for nogle kan gøre op for eventuelle mangler på tumblerdelen.

Miele TwinDos WTH130 vaske-tørremaskine er et godt valg til dig, der kun har brug for en tørretumbler engang i mellem og derfor gerne vil slippe for den helt store vaskesøjle.

Bosch Serie 4 WTH8307LSN tørretumbler

 • Budgetvenlig tørretumbler
 • Mange praktiske programmer
 • Rummelig tromle med plads til 7 kg
 • Lydsvag i drift
Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
A +
Kondens
243 kWh/år
7 kg 

Hvis du er på udkig efter en billig tørretumbler, er der også rig mulighed for dette. Bosch er endnu et anerkendt brand inden for blandt andet tumblere. Selvom de er et stort og anerkendt brand, står de også bag nogle af de billige tørretumblere – hvilket kan komme mange af os forbrugere til gode.

Bosch Serie 4 WTH8307LSN er navnet på en af deres budgetvenlige tørretumblere, som præsterer rigtig godt både ud fra anmeldelser og specifikationer. Den kommer med energimærke A+ og en ret imponerende tørrekapacitet på 7 kg. Du kan altså snildt smide alt dit våde vasketøj i denne tromle, så du hurtigt kan komme videre med din dag.

Bosch Serie 4 WTH8307LSN kommer derudover med mange praktiske programmer, så du for eksempel kan få en lang antikrøl-cyklus eller gøre brug af AllergiPlus-funktionen. Den er desuden ganske lydsvag med et lydniveau på kun 65 dB, hvilket du sandsynligvis kommer til at værdsætte i længden – især hvis du bor et mindre sted, hvor der ikke er langt mellem vaskerum og øvrige rum. Alt i alt er denne Bosch maskine et rigtig godt bud til dig, der ønsker en god, billig tørretumbler.

Siemens WT4HXKL9DN tørretumbler

 • Rummelig tromle
 • Sensorstyring, der energioptimerer tørringen
 • Afløbsslange kan nemt monteres
 • Lydsvag i drift
 • Selvrensende kondensator
Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
A +
Kondens
259 kW/år
9 kg 

Siemens WT4HXKL9DN ligger i mellemklassen rent prismæssigt og passer især godt til dig med en større husstand på 5+ personer.

Siemens WT4HXKL9DN tørretumbler kan nemlig rumme 9 kg tøj ad gangen. Den kommer derudover med et rigtig flot A++ energimærke. Dertil har den en indbygget sensor, der gør, at den selv fastsætter tørretiden på dit tøj, alt efter hvor meget du fylder i tromlen, og hvor vådt det har været fra starten. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at overtørre tøjet og bruge unødvendigt meget energi.

Siemens WT4HXKL9DN tørretumbler har desuden et lavt lydniveau på kun 62 dB. Det bliver du helt sikkert glad for, hvis den skal stå i badeværelset, eller der er tynde vægge ud til vaskerummet. Derudover har den en selvrensende kondensator, der gør, at du ikke behøver fjerne en hel masse fnug manuelt. Den kan klare alle typer tekstiler gennem en bred vifte af programmer.

Samsung Elegant QuickDrive vaskemaskine/tørretumbler

 • Energimærke A og yderligere flere miljøvenlige programmer
 • Lavt lydniveau på kun 62 dB under tørring
 • AddWash: Tilføj glemte tøjstykker efter programmet er startet
 • Kombineret vaskemaskine og tørretumbler
Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
A
Kombineret vaskemaskine og tørretumbler
234 kW/år
5 kg 9 kg vask

Samsung har her lavet en kombineret vaske-tørremaskine, der både kan klare dit vasketøj og den efterfølgende tørring i én og samme tromle.

Samsung Elegant QuickDrive vaskemaskine/tørretumbler er – som navnet antyder – ganske elegant at kigge på. Det er naturligvis ikke den væsentligste egenskab, men ikke desto mindre har Samsung formået at skabe et smukt design, der vil pynte i dit vaskerum eller badeværelse. Da det er en kombineret vaskemaskine og tørretumbler, sparer du både plads og penge ved at investere i denne maskine frem for to separate maskiner.

Samsung Elegant QuickDrive vaskemaskine/tørretumbler kommer med energimærke A og har desuden et par miljøvenlige programmer dertil. Tromlen kan rumme 9 kg tøj til vask og 5 kg tøj til tørring. Selve tørredelen er derfor ikke helt så rummelig som ved nogle af de andre tørretumblere. Men det er ofte et kompromis, du må indgå, hvis du ønsker en kombineret vaskemaskine og tørretumbler.

Electrolux EDE1072PDW aftrækstørretumbler

 • Aftrækstørretumbler
 • Rummelig tromle med plads til 7 kg tøj
 • Gode anmeldelser fra forbrugere
 • Budgetvenlig
Energimærke Type Energiforbrug Tørrekapacitet
C
Aftræk
512 kWh/år
7 kg

Electrolux EDE1072PDW er navnet på en aftrækstørretumbler. Den kommer med energimærke C, hvilket måske kan undre dig, fordi det efterhånden er så normalt, at moderne tørretumblere lever op til energimærke A. Det skyldes dog, at aftrækstørretumblere generelt set har dårlige energimærke end kondenstørretumblere, da de ganske enkelt bruger mere energi. Men hvis du i forvejen har en aftrækstørretumbler derhjemme, og du derfor allerede har det nødvendige udtræk i muren, kan du naturligvis overveje at købe en aftrækstørretumbler igen. En af fordelene ved denne type tørretumbler er til gengæld, at de som regel er noget billigere at købe.

Electrolux EDE1072PDW er en god rummelig tørretumbler, hvor du kan tørre op til 7 kg tøj ad gangen. Du kan således nemt få plads til hele familiens tøj, ligesom du snildt kan tørre for eksempel jakker og dyner heri. Derudover er den moderne i sin teknologi. Bare fordi det er en aftrækstørretumbler, betyder det nemlig ikke, at den er gammeldags. Den kommer blandt andet med sensorstyring, der automatisk sørger for at stoppe tørringen, så snart tøjet er tørt. Derudover kommer den også med en række specialprogrammer, som for eksempel giver mulighed for Udskudt Start-funktion samt tørring af forskellige tekstiler. Den har generelt fået rigtigt gode anmeldelser af tilfredse forbrugere, som blandt andet fremhæver, at den kører godt – særligt i forhold til dens lave pris.

Tørretumbler test – gode ting at overveje

Når du vælger en tørretumbler, er der en række ting, du med fordel kan overveje. Mange af tingene har vi været omkring i ovenstående tørretumbler guide, når vi har sammenlignet de forskellige typer tørretumblere og deres specifikationer.

Du kan med fordele tænke over følgende faktorer: Skal det være en kondens- eller aftrækstørretumbler, en selvstændig tørretumbler eller en kombineret tørre- og vaskemaskine, hvilket energimærke skal den have, hvor stor skal tørrekapaciteten være, og hvordan er lydniveauet? I nedenstående FAQ kan du læse mere om de forskellige parametre.

Guide til Energimærkning

Energistyrelsen står for at udstede retningslinjer for energimærkning af hvidevarer, så man kan blive vejledt til det mest energivenlige valg, når man eksempelvis skal købe en vaskemaskine.

Her kan du se mærkningen, som den fremgår af energistyrelsens hjemmeside.

FØLGENDE PRODUKTER SKAL ENERGIMÆRKES VED SALG
 “Oprindeligt” energimærke“Nyt” energimærke
Bageovne (el- og gas) (husholdninger)A+++ – D
(fra den 1. januar 2015)
ElbageovneA – G
(til den 1. januar 2015)
A+++ – D
(fra den 1. januar 2015)
Emhætter (husholdninger)A – G
(fra den 1. januar 2015)
FjernsynA+ – F, hvis producenterne ønsker det kan de bruge A++ – E eller A+++ – D
Kedler til varmeanlægA++ – G
(fra den 26. september 2015)
KlimaanlægA+++-D
Kombinerede vaske-/tørremaskinerA – G
Køleskabe og frysere (husholdninger)A+++ – D; A+++ – G for apparater i de dårligste energiklasser
LysarmaturerA+++ – D; A+++ – G for apparater i de dårligste energiklasser
LyskilderA++ – E
Opvaskemaskiner (husholdninger)A+++ – D
StøvsugereA – G
Tørretumblere (husholdninger)A+++ – D
VandvarmereA – G
(fra den 26. september 2015)
Varmepumper til varmeanlægA++ – G
(fra den 26. september 2015)
VarmtvandsbeholdereA – G
(fra den 26. september 2015)
Vaskemaskiner (husholdninger)A+++ – D
Ventlationsaggregater (boliger)kommer

EU’s direktiver på området er de gældende

Der er en ensretning af reglerne for alle medlemslande i EU, og dermed kan man være sikker på at få samme type vare, uanset hvor man handler i EU landene.

LÆS OGSÅ: køb af hvidevarer fra Tyskland og Sverige

De dammer det lovmæssige grundlag for køb og salg af hvidevarer på hele det europæiske marked, og mærkningen gælder en lang række produkter, som har betydning af elforbruget i husstanden.

Ordningen gælder alle nye produkter, og dermed ikke brugte produkter. Du skal dermed selv være særlig opmærksom, hvis du køber brugte køkkenmaskiner eller hvidevarer, da der ikke er en lovgivning om hvor meget de må bruge af strøm.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken tørretumbler du skal vælge, kan du med fordel kigge med i nedenstående FAQ. Her besvarer vi nemlig nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om tørretumblere.

En kondenstørretumbler er den mest almindelige type tørretumbler i moderne private hjem. En kondenstørretumbler omdanner kondens til vand, som bliver samlet op i en kondensbeholder. Du kan tømme denne beholder efter hver tørring manuelt, men som regel laves en løsning, hvor maskinen kobles til en slange, der fører kondensen ned i et afløb. Kondenstørretumblere har generelt et bedre energimærke end aftrækstørretumblere.

En aftrækstørretumbler kræver en aftrækskanal, der fører ud i det fri, som skal blæse fugt og luft udenfor. Du bør derfor kun vælge en aftrækstørretumbler, hvis din bolig er lavet med en sådan kanal. Du finder oftest aftrækskanaler i ældre bygninger eller i lejlighedskomplekser med deciderede vaskekældre. De fleste private, moderne hjem har derfor kondenstørretumblere i stedet.

Generelt har de bedste tørretumblere energimærke A eller derover. De bedste tørretumblere har også en rummelig tromle, der kan tørre tilstrækkeligt meget tøj ad gangen – og kapaciteten skal derfor passe til dit eller din families specifikke behov. Mange forbrugere mener også, at den bedste tørretumbler kommer som en kombineret tørre- og vaskemaskine. På den måde får du nemlig to maskiner i én. Tjek dog gerne bedst-i-test, hvis du vil vide, hvilken type tørretumbler andre forbrugere har haft størst glæde af.