Home Møbler Boxmaddras – Vælg den rette model

Boxmaddras – Vælg den rette model

af Steen Christensen

I dette indlæg vil vi se nærmere på nogle populære modeller inden for box-madrasser. Danmark har i mange år været langt fremme i skoene når det kommer til madrasser, sofaer, senge og andre møbler.

Det gælder både ift. designet og de ergonomiske forhold, der gør sig gældende omkring gode møbler og holdbart design.

Vi kan anbefale at du tjekker hjemmesiden bedrenætter.dk, da de er en af de shops i Danmark med det største og bredeste udvalg indenfor kvalitetsmadrasser.

Madrassen er afgørende for din velvære

Søvn er utrolig vigtigt for at få koblet af få bearbejdet dagen, og så er det også bevist at langtidshukommelsen lagrer vores tanker i løbet af søvnens tre faser.

Det er vigtigt, at man vælger en seng som passer godt til ryggen. Har du rygproblemer kan det anbefales at investere i en elevationsseng.

I dette indlæg vil vi se nærmere på hvad der er afgørende for valg af madras, når du skal vælge en ergonomisk løsning til både ryg og resten af kroppen.

Der findes mange slags madrasser på markedet, og en af de ting du skal være opmærksom på er at købe en madras, som passer til din vægt. Det er ikke ligegyldigt om du vælger den rigtige model her. Derudover skal du vælge en størrelse som er rigtig, så du ikke kommer til at stikke benene ud over kanten, det giver sig selv.

En box-madras er en af de mest brugte madrasser i Danmark. Den er lavet så du kan montere ben under med et par skruer, og så har du med det samme en seng, uden at du skal investere i lameller og sidestykker. En typisk dansk boks-Madras har fjedre og en smule skum.

bedremadras

Som tidligere nævnt er din vægt afgørende for hvilken madras du skal vælge. Er du lang og slank og ellers almindelig af bygning, bør du vælge en madras som er forholdsvis fast.

Er du derimod overvægtig eller meget kraftigt bygget skal du vælge en fastere madras hvor fjedrene er hårdere.

En Topmaddras er godt af flere årsager

Det er en god ide at vælge en topmadras til din seng, da det giver dig lettere muligheder for at vaske den øverste del og holde en god hygiejne omkring sengen. Det er nemlig muligt at vaske betrækket.

topmaddras

Topmadrassen giver ofte en lidt blødere og dejlig fornemmelse af sengen. Er du på udkig efter en seng, som du skal bruge til dagligt brug, er det en god idé at investere rigtigt fra starten. En god seng med en fornuftig boks-Madras holder i rigtig mange år, så det kan ikke betale sig at købe en model der er for billigt til at starte med.

Lidt fakta om Top-Madrasser

Der findes forskellige slags topmadrasser, Og det er typisk skummet inde i madrassen som gør forskellen. De mest brugte er med Memory skum, som de fleste af os kender og bruger til daglig, også findes der også Latex skum. Forskellen er ikke så stor som man skulle tro.

Memory skum kender vi typisk fra firmaet Tempur, som var nogle af de første til at lave den slags skum madrasser. En sådan madras tilpasser sig din krop efterhånden som den bliver brugt og du vil ikke på samme måde mærke, at du synker ned i madrassen, som med billig skum.

Den vil derimod tilpasse sig din naturlige kropsform i forbindelse med at din krop varmer den op i løbet af natten.

Latex Topmadrassen minder på mange måder om Memory foam skummet, da den også på sin vis husker din kropsform. Den er bygget i åndbart materiale, og er god til at aflede din kropsvarme i løbet af natten. Det kan være en fordel hvis du varmer meget op når du sover.

Den holder ligeledes i rigtig mange år, uden at blive hverken slatten eller bøje ned i midten efter lang tids brug. Denne type madras tilpasser sig den vægt der lægges på den.

Dvs. at hvis du vejer 100 kg, vil du naturligvis have et tungere tryk på top-madrassen end hvis du eksempelvis vejer 60 kg. Det vil den type madras kompensere for ved at skubbe hårdere retur i trykket.

Top-madrassen er også noget du kan købe sidenhen, og derved i starten blot vælge at fokusere mest på basis madrassen. Det vigtigste er trods alt at du får den rigtige madras, da topmadrassen er let at investere i sidenhen.