Home Testresultater Test af vinkøleskab – de bedste vinkøleskabe 2021

Test af vinkøleskab – de bedste vinkøleskabe 2021

af Steen Christensen

Et vinkøleskab virker måske til at være et luksusprodukt til hjemmet. Det er da heller ikke alle, der har et vinkøleskab stående. Men hvis du går op i din vin, kan det være en rigtig god investering. Med et vinkøleskab kan du nemlig opbevare din vin – også i længere tid ad gangen – og give dine vinflasker de absolut bedste levebetingelser.

Vinkøleskabe fås i rigtig mange forskellige størrelser, ligesom de kommer i mange forskellige prisklasser. Du kan derfor sagtens begynde med et lille vinkøleskab, der nemt kan indbygges under et køkkenbord, hvori du kan opbevare og fremvise dine yndlingsflasker – ligesom du kan købe et vinkøleskab, der er dobbelt så stort eller større, og som kan rumme helt op til 300 flasker ad gangen.

Valget af vinkøleskab kommer derfor meget an på, hvor stor en vinsamling du har, hvor meget du går op i din vin, og hvor du ønsker at have dit vinkøleskab placeret. Et indbygget vinkøleskab er ideelt til dig, der ikke har særlig meget plads i rummet, men har masser af skabsplads, hvor du kan sætte et vinkøleskab ind.

Det kan også komme helt an på, hvilket budget du har at gøre godt med. Som nævnt kan du finde vinkøleskabe i mange prisklasser, men hvis du drømmer om en bestemt model, der er uden for dit budget, er der ofte tilbud. Måske finder du et vinkøleskab på tilbud, der passer lige til din vinsamling.

Nedenfor har vi lavet en guide om vinkøleskabe, hvor vi først kigger på seks vinkøleskabe, der alle kommer i forskellige størrelser og prisklasser og med forskellige funktioner. Vi fokuserer på specifikationer, dimensioner, særlige egenskaber samt testvinder-kvaliteter ved vinkøleskabe. På den måde håber vi, at du kan finde et vinkøleskab, der passer godt til dig. Nederst i artiklen har vi lavet en guide til opbevaring af vin i vinkøleskab samt en FAQ, hvor vi opsummerer nogle af punkterne og svarer på ofte stillede spørgsmål om vinkøleskabe.

INDHOLD

Sammenligning af vinkøleskabe

Navn (klik for at se mere) Pris Flaskekapacitet Zoner Dimensioner Energimærke
10.995 DKK
197 flasker
2 zoner
185 x 60,5 x 59,5 cm
A+
6.495 DKK
66 flasker
2 zoner
104 x 67 x 59,5 cm
A
28.099 DKK
34 flasker
2 zoner
81,8 x 59,7 x 57,5 cm
A
20.999 DKK
312 flasker
1 zone
193 x 75,9 x 74,7 cm
A+

Vestfrost FZ414W

 • Stort og rummeligt vinkøleskab
 • Flere temperaturzoner
 • Vinkøleskab til indbygning eller fritstående
 • Budgetvenligt

COMPUTERSALG.DK

10.995 DKK

Flaskekapacitet Zoner Dimensioner Energimærke
197 flasker
2 zoner
185 x 60,5 x 59,5 cm
A+

Vestfrost står bag en række lækre vinkøleskabe til en god pris – især når man tænker på størrelsen på skabet og energimærket A+.

Vinkøleskabet Vestfrost FZ414W rummer hele 197 flasker vin. Det giver plads til hele samlingen, selv hvis man virkelig går op i sin vin, og derfor har flere flasker end gennemsnittet. Temperaturen kan reguleres fra 5 til 22 grader, og der er i dette vinkøleskab flere temperaturzoner. Temperaturen kan du holde øje med på det smarte LED-temperaturdisplay. Døren kan låses, så børn eller andre pilfingre ikke går i vinkøleskabet.

Designet er stilrent og vil passe ind i langt de fleste typer indretning. Vinkøleskabet kan stå frit – husk, at det skal stå fuldstændigt i vater. Dette vinkøleskab har dog også mulighed for at blive integreret. Ifølge forhandleren er vinkøleskabe til indbygning ca. 60 cm i bredden. Dette Vestfrost vinkøleskab er 59,5 cm bredt – og i beskrivelsen kan man også læse sig frem til, at det egner sig til at blive indbygget, så længe du sørger for at skabe 10 cm luft over skabet og 3 cm bagpå.

Vestfrost FZ414W er potentielt det bedste vinkøleskab til dig, der ønsker et stort vinkøleskab med en fleksibel indstilling af temperatur, samtidig med at det både kan være fritstående og indbygget – og til en overraskende lav pris.

Caso CS662 WineMaster Touch 66

 • Fin mellemstørrelse med plads til 66 flasker
 • 7 flotte træhylder
 • 2 praktiske temperaturzoner
 • Lydsvagt
 • Budgetvenligt

KITCHENONE.DK

6.495 DKK

Flaskekapacitet Zoner Dimensioner Energimærke
66 flasker
2 zoner
104 x 67 x 59,5 cm
A

Vi skal se på et Caso vinkøleskab, som er et meget populært og efterspurgt mærke inden for vinkøleskabe.

Caso CS662 WineMaster Touch 66 rummer 66 flasker vin, der kan fordeles over syv hylder, så du nemt kan overskue din samling. Størrelsesmæssigt er det altså et rigtig fint mellemstort til stort vinkøleskab. Der er to temperaturzoner, så du kan holde en slags vin kølig og en anden slags vin lidt lunere på samme tid. De to zoner kan også bruges til at opbevare drikkeklar vin i én zone, mens den anden zone kan blive brugt på den resterende vin, der skal opbevares i længere tid.

Caso CS662 WineMaster Touch 66 har energimærke A, hvilket er blandt de højeste energimærker. Derudover har det et lavt lydniveau på kun 41 dB, så det ikke forstyrrer samtalen med dine gæster, hvis I for eksempel har placeret vinkøleskabet på et centralt, socialt sted i hjemmet.

Glasdøren har desuden UV-beskyttelse, så sollys ikke påvirker vinen derinde. Der er derfor god mulighed for at placere dette vinkøleskab flere forskellige steder i boligen. Du har dog ikke mulighed for at indbygge det – det er udelukkende et fritstående vinkøleskab.

Dette Caso vinkøleskab har fået gode anmeldelser fra køberne. De fremhæver blandt andet, at det har en rigtig god størrelse, der hverken er for lille eller for stor, at det har et pænt design med flotte træhylder, at det er nemt at installere og at det er lydsvagt. Så der er mange fordele ved dette vinkøleskab. Ydermere er det forholdsvist billigt sammenlignet med mange andre vinkøleskabe fra andre brands.

Miele KWT 6322 UG

 • Støjsvag – 36 dB
 • Praktisk dør, der kan vende begge veje
 • Rude mede UV-beskyttelse, Push2Open og SoftClose
 • Smukke og fleksible FlexiFrame-hylder

SKOUSEN.DK

28.099 DKK

Flaskekapacitet Zoner Dimensioner Energimærke
34 flasker
2 zoner
81,8 x 59,7 x 57,5 cm
A

Miele er et tysk brand, som du helt sikkert kender som producent af kvalitetsrige husholdningsprodukter. Miele står også bag en række vinkøleskabe.

Miele KWT 6322 UG er et vinkøleskab, der rummer 34 flasker vin fordel på fire hylder. Det er altså ikke så stort – men det er et vinkøleskab, der egner sig godt til den mindre samling eller til udstilling af dine yndlingsflasker. I forhold til temperaturfordeling har det to zoner, så du for eksempel kan opbevare drikkeklar vin i den ene zone, mens du bruger den anden zone til langtidsopbevaring. Du kan også indstille zonerne efter de vintyper, du har derinde.

Miele KWT 6322 UG er et lidt dyrere vinkøleskab taget størrelsen i betragtning – men det er heller ikke altid rummeligheden, der afgør prisen på et vinkøleskab. I dette køb får du for eksempel et utroligt lavt lydniveau på kun 36 dB, som gør, at du og dine gæster altid kan tale helt uforstyrret, selvom vinkøleskabet står i baggrunden og kører.

Derudover har dette Miele vinkøleskab en praktisk dør, som kan vendes til begge sider. Det betyder, at du kan placere det, som du ønsker. Døren kommer desuden med Push2Open-funktion og SoftClose-funktion, så du slipper for et decideret håndtag, men i stedet kan trykke let på ruden, så døren åbner og lukker ganske blidt. Ruden er UV-beskyttet, så sollys ikke kommer til at påvirke din vinsamling. Hylderne er også særligt kvalitetsrige. De er lavet ud fra et smukt FlexiFrame-design, som kan tilpasses efter dine flaskers forskellige faconer.

Dette Miele vinkøleskab er et godt bud på det bedste vinkøleskab til dig, der ønsker et særligt kvalitetsrigt skab til din vinsamling. Især hvis du ikke har brug for et vinkøleskab, der fylder hele pladsen fra gulv til loft.

Liebherr GrandCru WKt 6451

 • Pænt design
 • Til den helt store vinsamling
 • Billigt vinkøleskab i god kvalitet

KITCHENONE.DK

20.999 DKK

Flaskekapacitet Zoner Dimensioner Energimærke
312 flasker
1 zoner
193 x 75,9 x 74,7 cm
A+

Du kan finde et Liebherr vinkøleskab i god kvalitet til forholdsvist billige priser. Liebherr GrandCru WKt 6451 er et stort vinkøleskab, der rummer helt op til 312 flasker. Ifølge forhandleren er formålet med dette vinkøleskab også at langtidsopbevare vin. Så det er måske ikke lige dét vinkøleskab, der skal stå i køkkenet med din yndlingssamling af flasker – måske er det nærmere det, du placerer i kælderen eller et andet sted, og som du primært bruger til de flasker, du vil drikke på et senere tidspun

Liebherr GrandCru WKt 6451 fås nemlig også kun med én temperaturzone. Det er derfor ikke beregnet til både langtidsopbevaring og drikkeklar vin på én og samme tid. Den ene temperaturzone er nok også grunden til, at dette vinkøleskab har en relativt lav pris i forhold til sine andre gode kvaliteter. Vinkøleskabet ser dog langt fra billigt ud. Det er fremstillet i varme, rolige nuancer af vinrød, og hylderne er lavet af smukt træ.  

Dette Liebherr vinkøleskab kan være det bedste bud til dig, der har en rigtig stor vinsamling, og som kun har brug for én temperaturzone til alle flaskerne. Det er også ideelt, hvis du leder efter et vinkøleskab med en billig opbevaring pr. flaske.kt.

Guide til vinopbevaring

Det er langt fra alle danskere, der har et vinkøleskab derhjemme. Et vinkøleskab er dog den optimale løsning til opbevaring af vin. Det skyldes, at det lever op til en række kriterier for, hvordan du bedst opbevarer vin – i hvert fald når det gælder langtidsopbevaring. Nedenfor ser du fem tips til opbevaring af vin.

1.      Vælg den rette temperatur

Mange opbevarer vinflasker i køkkenet, fordi det er her, alt andet mad og drikke bliver opbevaret. Men noget af det værste, du kan gøre for din vin, er at opbevare det på en hylde over ovnen eller køleskabet. Temperaturen er simpelthen for høj og for svingende.

Ideelt set bør vin opbevares ved en temperatur på mellem 10-16 grader. Så er du godt dækket ind, hvad angår både hvid- og rødvin. Hvis du har et vinkøleskab med flere temperaturzoner, kan du også indstille det, så rødvinen bliver opbevaret ved 12-16 grader, og hvidvinen ved 10-12 grader. Hvis du kun har én temperaturzone i dit vinkøleskab, kan du vælge at lade rødvinen være i toppen, og hvidvinen – og især de mousserende vine – i bunden. Under alle omstændigheder er almindelig rumtemperatur for varmt til langtidsopbevaring af vin.

2.      Vinflaskerne bør opbevares liggende

Når du kigger ind i vinkøleskabe, ser du, at de har hylder, hvor vinflaskerne kan ligge ned. Det er ikke på grund af pladsoptimering, men fordi vinen har bedst af at ligge ned. Det skyldes, at korkproppen bliver tør, hvis din vinflaske står op, så proppen ikke er i kontakt med vinen. Bliver korkproppen først tør, vil den begynde at krympe og lade ilt trænge ind. Vinens kvalitet falder markant, hvis først den begynder at oxidere. Det gør ikke noget, at du lader vinflasken stå op et par dage, før du drikker den – men til længere tids opbevaring bør du helt klart lægge dine vinflasker ned.

3.      Stabilitet – ingen vibrationer og ingen temperatursvingninger

Derudover er det vigtigt at opbevare sine vinflasker så stabilt som muligt. De har nemlig ikke godt af at blive rystet rundt. Du vil som regel opnå den mest stabile opbevaring med et vinkøleskab, fordi skabene er bygget til at lave så få vibrationer som muligt. Temperatursvingninger er heller ikke godt for vinen. Derfor giver det igen god mening at opbevare vinflaskerne i et vinkøleskab, hvor du kan indstille temperaturen til at være stabil – og hvor du ikke åbner lågen lige så ofte, som du gør med et almindeligt køleskab, hvor temperaturen i så fald falder.

4.      Opbevar vinflaskerne mørkt

De fleste vinkøleskabe har ruder med UV-beskyttelse. Det skyldes, at sollys går ud over vinens kvalitet. Det er også grunden til, at for eksempel rødvin kommer i mørke flasker. Det handler nemlig om at skærme så meget som muligt for lys i det hele taget. Derfor har vinflasker heller ikke godt af at ligge på en hylde i køkkenet lige foran vinduet.

5.      Hold en god luftfugtighed

Der må ikke være alt for fugtigt, og der må heller ikke være alt for tørt. I det danske klima er det sjældent et problem – og generelt bliver det også først en udfordring med luftfugtigheden, hvis du opbevarer dine vinflasker i flere år ad gangen. Flaskens glas tager ikke skade af fugt eller tørhed, men korkproppen er til gengæld modtagelig over for skimmel og kommer i fare for at udtørre. Hvis du vil være helt sikker på, at luftfugtigheden er optimal, kan du opbevare vinflaskerne i et vinkøleskab, der sikrer en optimal fugtighed for flaskerne i det lange løb.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Sidder du stadig inde med spørgsmål om vinkøleskabe, kan du med fordel læse med i nedenstående FAQ.

Der findes mange forskellige vinkøleskabe på markedet, og du kan blandt andet starte med at vælge ud fra størrelsen. Har du en stor samling, kan du overveje et vinkøleskab med plads til 200 flasker eller mere – men hvis du blot har en mindre samling, kan du også finde et vinkøleskab med plads til blot 24 eller 18 gode flasker. Der er altså ingen grund til at købe et kæmpestort skab, hvis din samling er begrænset, eller hvis du blot ønsker at fremvise dine 7 eller 8 bedste flasker ad gangen i dit vinkøleskab.

De fleste gode og dyre vinkøleskabe har to temperaturzoner. Det kan være praktisk, hvis du for eksempel langtidsopbevarer forskellige typer vin, ligesom det kan være smart, hvis du ønsker at have nogle af flaskerne drikkeklar på en anden temperatur end de resterende flasker. Et lille vinkøleskab har dog som regel blot én temperaturzone. Det kan også sagtens gå – i så fald bør du finde en temperatur, der egner sig til alle de typer af vin, du opbevarer.

De fleste modeller er beregnet til at være fritstående. Du kan placere et fritstående vinkøleskab lige der, hvor du ønsker det. Det kan for eksempel være i din kælder – men det kan også sagtens være i et rum, hvor du ofte befinder dig såsom køkkenet. Nogle vinkøleskabe kan også indbygges under et køkkenskab, hvilket er rigtig smart for dig, der ønsker et lille til mellemstort vinkøleskab, der skal være en fast del af din indretning.