Home tips-ideer Tips til at starte plæneklipperen (når den ikke vil)

Tips til at starte plæneklipperen (når den ikke vil)

af Steen Christensen

Plæneklipperen får typisk en pause vinteren over, da der ikke er behov for at slå græs om vinteren. Når foråret begynder at indfinde sig, skal græsset igen til at slås med jævne mellemrum. Efter en lang vinterpause i skuret, er der dog mange, der oplever, at plæneklipperen kan være svær at få gang igen. Det er selvfølgelig ikke sjovt at skulle bøvle med, når du lige havde besluttet dig for, at det endelig var blevet tid til at få trimmet plænen.

I dette indlæg kommer vi med gode tips til, hvordan du får din plæneklipper til at starte igen, når den ikke vil.

 

Tjek tændrørene

Har du svært ved at få din plæneklipper i gang igen efter vinteren, er der flere ting, du kan gøre. Først og fremmest kan du starte med at afmontere dine tændrør. Der kan være snavs og lignende, der har sat sig fast vinteren over, som kan være nødvendigt at fjerne, før du kan få gang i plæneklipperen igen. Det kan derfor være en god idé at rense og tørre dem, når du har afmonteret dem.

 

Er tændrøret ikke rent og tørt, kan det betyde, at det er svært at få gang i plæneklipperen, da gnisten ikke får fat i brændstoffet. Dette er derfor et godt sted at starte.

 

Skift den gamle benzin

Var der stadig benzin tilbage i plæneklipperen, er der stor risiko for, at det er blevet for gammelt vinteren over. Selvom benzin er forholdsvist kemisk, er det ikke noget, der kan holde evigt. Mange mener, at det kun kan holde nogle uger, før det begynder at miste sin kraft. Har du svært ved at få liv i plæneklipperen, kan det derfor være en fordel at tømme dine plæneklipper for den gamle benzin.

 

Du skal huske, at din plæneklipper både kan have benzin i tanken og i benzinslangen til karburatoren. Du skal derfor huske både at tømme benzinslangen til karburatoren og tanken, hvis du vil have bugt med al den gamle benzin i din plæneklipper. Når det er gjort, kan du prøve at fylde frisk benzin på plæneklipperen.

 

Er der hul igennem?

Når du er i gang med at skifte benzin i benzinslangen, kan det være en idé at tjekke benzinslangen efter. Der kan med tiden samle sig snavs i slangen, som kan skabe en prop. Er der en prop i benzinslangen, vil der ikke komme benzin til motoren, hvilket gør, at plæneklipperen ikke vil starte. Hvis du tager benzinslangen af karburatoren, skal du have tjekket, om der kommer benzin igennem benzinslangen. Gør der ikke det, eller kommer der meget lidt, kan der være en prop i slangen, som du skal have renset ud.

 

Rens luftfilteret

Når du har en motoriseret plæneklipper, vil motoren have et luftfilter. Dette sikrer, at der kommer luft til motoren, og at den dermed ikke overopheder. Med tiden kan dette luftfilter dog blive en smule snavset. Luftfilteret vil nemlig suge en masse skidt til sig, som kan blokere for lufttilførslen. Har din plæneklipper svært ved at starte, kan det være en idé at rense dette luftfilter.

Dette var blot nogle få tips til, hvad du kan gøre for at få din plæneklipper i gang igen. Har du brug for flere råd, kan du finde flere tips og tricks til plæneklippere og have her.