Test af flagship-modellerne fra OnePlus og Huawei

Skal børnene have ny mobil, så kan disse kinesiske mobiler være et stærkt alternativ til iPhonen, og et valg som kan spare jer en del penge.

Både OnePlus og Huawei er fremtrædende, kinesiske producenter af smartphones. I denne artikel vil du få et indblik i de forskellige features på de respektive producenters mest fremtrædende produkter.Fra OnePlus gælder det modellen 5T, og fra Huawei er der tale om modellen Mate 10 Pro.

Du kan se alle specs om de to mobiler her:

Begge modeller byder på et lækkert, tidløst design, som et godt stykke hen ad vejen minder om hinanden. Forsiden af begge telefoner er meget ens, men på bagsiden adskiller de sig især i forhold til farve og placering af kamera.

Hvad der er den bedste løsning her, må komme an på dine personlige præferencer. Vi giver et bud på fordele, ligheder osv. her.

Fremragende dual kameraer i begge modeller

Efterhånden som det er blevet mere og mere populært at bruge sin mobiltelefon som sit kamera, bliver der stillet større krav til smartphonens indbyggede foreviger. Især med et fremtrædende medie som Instagram er det blevet vigtigt for mange at have et godt kamera ved hånden på alle tidspunkter, og derfor efterspørger forbrugerne gode kameraer i deres smartphones.

På den måde er der altid mulighed for at fange et enestående moment i høj kvalitet, og det er der mange, der sætter pris på.

De to kameraer på disse telefoner er stort set lige gode. Huaweis model har nogle forskellige gimmicks og sjove funktioner, som nogle kan få glæde af – blandt andet en portrætfunktion. I denne model er det primære kamera på 12 megapixel, og det sekundære kamera har en monokrom sensor på 20 megapixel. Den giver optisk billedstabilisering, og begge kameraer har en blænde på 1.6.

OnePlus 5T byder på et imponerende primært kamera på hele 16 megapixel samt et sekundært på 20 megapixel – lige som på Mate 10 Pro.

OnePlus benytter sig desuden af en særlig teknik, som betyder, at telefonen registrerer belysningen dér, hvor du befinder dig. Er du i et svagt belyst område, vil telefonen automatisk skifte til det sekundære kamera, da det tager bedre billeder i mørke omgivelser. Ved dette mister du muligheden for at zoome ind, men til gengæld undgår du at gå ned på kvaliteten af billedet.

I forhold til lyden har Huawei en stærk fordel. Her er baggrundsstøj nemlig filtreret væk, og det gør, at du har god lydkvalitet, selvom du befinder dig i et larmende miljø, hvor det ellers ville være svært at høre noget.

Stærke styresystemer og batterier fra begge producenter

Begge disse smartphones yder virkelig godt og kan mange ting. Qualcomm står bag styresystemet i OnePlus 5T, og Huawei bygger egne systemer. Begge telefoner er yderst hurtige og kan ligefrem tilbyde kunstig intelligens. Gaming er også muligt på begge telefoner grundet deres stærke styresystemer, selvom virtual reality endnu ikke bliver en realitet med nogle af de to modeller fra de kinesiske producenter.

I forhold til levetiden på de to modellers batterier er vi igen meget imponerede. Med Mate 10 Pro bliver du lovet en batteritid på cirka 1,8 dage. På tidligere modeller er disse løfter blevet opfyldt ved at lukke diverse apps, som brugeren havde kørende i baggrunden, hvilket kunne spare på strømmen.

Med denne nye model fra kinesiske Huawei er det imidlertid ikke længere tilfældet, da batteriet nu er så godt, at det ikke er nødvendigt.

Når batteriet er dødt, lades telefonen hurtigt op igen, og så er du atter på fode. Ladningen kan både foregå med kabel og som trådløs opladning, og du har dermed alle mulighederne.

Levetiden på OnePlus 5T er cirka den samme. Også her kan du bruge din telefon i mange timer uden at løbe tør for strøm, og det er naturligvis at foretrække.

Med denne model får du ikke muligheden for trådløs opladning, men til gengæld lades denne model op hurtigere end nogen anden på markedet.

Faktisk kan du på blot en halv time forvente, at din smartphone igen har nået 60% af sin fulde batteriopladning.

Det betyder altså, at selvom batteriet dør, skal du ikke vente længe, før din telefon atter er fuldt opladet og igen kan bruges i knap 2 døgn.

Se også nogle features for Huawei 5T i denne youtube video:

Ansigtsgenkendelse og skærm

På modellen fra OnePlus får du ansigtsgenkendelse til at låse din telefon op med, akkurat lige som vi har set det på modeller fra både Samsung og Apple. Ifølge netkablet.dk er teknologien er ikke helt lige så tilpasset og finjusteret, som den vi ser hos Apple, men den fungerer alligevel glimrende, og telefonen bliver ikke bare lige sådan snydt.

Det virker med det samme, og på et splitsekund får du adgang til din telefon via ansigtsgenkendelsen.

På Mate 10 Pro benyttes aflæsning af fingeraftryk til at låse telefonen op med, og også dette virker upåklageligt. Om du foretrækker det ene eller det andet, er altså igen et spørgsmål om personlige præferencer.

Med begge modeller er du ude over at skulle indtaste lange koder, og både ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæsning er effektive og hurtige måder at tilgå din telefon på.

På Huaweis Mate 10 Pro får du en skærm på 15,24 cm med AMOLED display samt en opløsning på 2160 x 1080 pixels. I sammenligning med andre skærme på markedet er det ikke den mest imponerende, men med AMOLED får du alligevel en imponerende farvedybde, og det giver et godt resultat på skærmen.

Det er en større mobil, som for nogle kan være svær at håndtere med en enkelt hånd. Til gengæld får du meget god skærm for pengene.

Skærmen på OnePlus 5T har samme størrelse og opløsning. Ligeledes benytter også denne model sig af AMOLED-teknologien, og dermed er de to modeller på denne front identiske.

Alt i alt har vi at gøre med to telefoner, som begge byder på stærke batterier, gode kameraer og solide styresystemer. Når vi har at gøre med smartphones i denne kaliber, er det efterhånden svært at afgøre, hvilke der er bedst. De har begge styrker og svagheder, og derfor må det endelige valg i sidste ende afhænge af dine præferencer og krav som forbruger.

Med begge modeller får du en god smartphone, som lades hurtigt op, tager fine billeder og byder på et lækkert og tidløst design.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.