Home tips-ideer Skru op for julestemningen derhjemme med disse tips

Skru op for julestemningen derhjemme med disse tips

af Steen Christensen

Hvem vil ikke gerne være i julestemning når december måned rammer? Der er jo næsten ikke noget hyggeligere end at se frem til denne tid på året. Fyldt med dem vi holder af, lækker mad og en helt særlig stemning, som vi vist kun finder her i december måned. Dog, selvom julen er en dejlig tid, er det ikke lige altid, at den her julestemning kommer helt af sig selv. Måske er vi travle på arbejdet op til ferien eller måske vi stresser over at vi endnu ikke har købt årets julegaver. Og så i år, er vi måske rent faktisk også forhindret i at kunne julehygge med hele familien på grund af smittefare med corona virussen…

Hvad end der står i vejen for, at julebarometeret endnu ikke er helt i top, vil vi forsøge at mindske med disse tips til årets julestemning hjemme i stuerne. Vi tipper om de digitale julelege, duften af jul og energi og vitamin i julemaden. Så find din indre julenisse frem og læs med!

 

Tip 1: Gå i køkkenet

Der er selvfølgelig rig mulighed for at skabe en hyggeligt julestemning derhjemme. Træk vinteren med indenfor – tænd et duftlys og lav en kop the. Og hop selvfølgelig under tæppet hjemme i sofaen og nyd, at du med god samvittighed kan smække benene op til en juleklassiker i fjernsynet.

Og det er jo ingen hemmelighed, at mange af julens små traditioner handler om mad og hygge i køkkenet. Gå i køkkenet og få den hyggelige julestemning i hus med lækker mad, knasende hjemmebag og en duft der spreder sig i hele hjemmet. Prøv eksempelvis at teste måden hvorpå du tilbereder den perfekte flæskesteg, for for eksempel til en lækker flæskestegssandwich. Så er du i god træning til den helt store middag d. 24. Eller forkæl familien med de skønneste vaniljekranser, som både smager skønt og er dekorative som pynt med et simpelt silkebånd omkring.

 

Tip 2: Erstat den traditionelle julegave

Mange forbinder også julens måned december med stress og jag. Der skal pyntes op, handles ind, købes og pakkes julegaver. Og især dette gaveræs er for mange hektisk!

Men julegaver behøver ikke indebære den sædvanlige tur til stormagasiner og indkøbscentre! Gør julen i år til julen hvor du erstatter den traditionelle materielle julegave – eksempelvis med oplevelser med dem du har kært! Noget vi alle er hungrende efter i denne tid, hvor vi så længe ikke har kunne bruge tiden med hinanden. Giv eksempelvis et håndskrevet gavekort til en café som din veninde og dig elsker, eller en tur i biografen med popcorn og slik! Støt evt. De økonomisk pressede caféer og restauranter rundt omkring i landet ved fysisk at købe årets gavekort i selve restauranten til indløsning så snart branchen igen kan åbne op for sultne gæster. Sidst, men ikke mindst, kan du altid – og med god samvittig – gøre ligesom 150.000 andre danskere og give en ged til familier i verdens fattigste lande, som har brug for hjælpen. Når du køber en ged, får du et gavekort som bevis for købet, der fungerer som donation til Folkekirkens Nødhjælps gedeprojekter.

 

Tip 3: Online jul med familien

Julen er kendt som hjerternes – og familiernes fest! Og vi er nok mange, der kan nikke genkendende til, at julens bedste stunder er hjemme i familiens skød. Men i år, hvor vi formentlig ikke kan samles med hele familien på grund af corona virussen, må vi tænke kreativt. Lav eksempelvis en julequiz for hele familien ved hjælp af Skype eller Teams, hvor I på trods af social afstand, kan online-hygge og more jer sammen med hele familien. En lille digital julequiz kan være et nyt festligt indslag til jeres juleaften, som både sikrer, at julen forbliver familiernes fest og at vi alle trygt kan overholde de nuværende retningslinjer.

 

Tip 4: Sørg for god energi og vitamin i julemaden

December er, som vi alle ved, en mørk måned hvor dagene bliver kortere og kortere. Og det betyder også for mange, at vores energiniveau er dalende i takt med det minimale dagslys.

Det sidste tip herfra lyder derfor på, at sikre dig og din krop et ordentligt energiniveau med de rette vitaminer og mineraler. Ofte bliver vi hurtigt forkølede og oplever træthed i hovedet og kroppen. Dette kan eksempelvis skyldes mangel på C- og D-vitamin!

Overvej derfor om du bør indtage substitutter til din daglige kost i form af vitamintilskud. Hvis ikke, er det også en mulighed for mange, at sikre det nødvendige tilskud af eksempelvis C-vitamin gennem kosten. Lav gerne en lækker julesalat med grønkål, peberfrugt, brombær og ristede mandler – ingredienser som alle er med til at styrke dit immunforsvar. Og så er det kun et bonus, at salaten ovenikøbet smager skønt og friskt!

Vi håber, at du med disse tips i baghånden har fået skudt julebarometeret i vejret.

Glædelig jul!