Home tips-ideer Skal jeg reparere selv eller sende min iPhone til reparation?

Skal jeg reparere selv eller sende min iPhone til reparation?

af Ditte Borg Nielsen

Der kan være mange grunde til, at din iPhone har brug for reparation. Måske har du tabt den, så skærmen er flækket, eller måske er batteriet begyndt at tabe strøm meget hurtigt. Lige meget hvad grunden er, har du to muligheder: få den repareret hos en professionel eller gør det selv. For nogle er valget åbenlyst, men vi forstår godt, hvorfor du kan være i tvivl. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge dele, og dem kan du læse mere om nedenunder.

Fordele og ulemper ved at bruge en certificeret reparatør

De fleste vælger den professionelle reparatør. Det er der flere grunde til – blandt andet er du sikker på, at alt går, som det skal. Hvis noget går galt, har du garanti på reparationen og den udskiftede reservedel, så du er sikker på, at du ikke skal betale mere end den aftalte pris.

Hvis du vælger en Apple Authorized Service Provider, er du desuden sikker på, at du får det bedst mulige resultat. Certificerede Apple-reparatører bruger originale reservedele direkte fra Apple, så du er garanteret en høj kvalitet. Desuden mister du ikke fabriksgarantien, som du gør, hvis du får din iPhone repareret af en ikke-autoriseret reparatør.

Ulemperne ved at vælge en professionel er, at det er dyrere end at gøre det selv. Du betaler for en hel service, og det er en noget større udgift, end hvis du kun skal betale for reservedelene. Desuden tager det længere tid, fordi du først skal aflevere den hos reparatøren og derefter vente på, at de reparerer den, før du får den med hjem igen.

Vælg den rigtige reparatør

Har du bestemt dig for at vælge en professionel, er det vigtigt at vælge den rigtige. Vælger du en Apple Authorized Service Provider, er du allerede godt på vej. Derudover bør du vælge en i dit lokalområde, eller en, som tilbyder forsendelse af dit produkt, så du bare skal sende den afsted med posten, hvilket gør det både hurtigt og nemt for dig. Hos Green.dk har du mulighed for begge dele. Det er et Apple-autoriseret serviceværksted med to fysiske butikker – i henholdsvis Roskilde og København – og du har mulighed for at oprette en forsendelse online, hvis du ikke bor i nærområdet.

Fordele og ulemper ved at reparere selv

Fordelene ved at reparere selv er, at det er billigere og hurtigere. Du skal kun betale for det værktøj og de reservedele, du skal bruge. Du kan købe det hele online og få det direkte til døren. Det sparer dig tid, fordi du ikke skal sende produktet til en reparatør eller bruge tid på selv at aflevere den.

Men hvis du vælger at reparere den selv, bør du ikke blot kaste dig ud i det. Du bør enten have en viden om elektronik og reparation eller sætte dig godt ind i det ved at læse vejledninger og se videoer, hvor den pågældende reparation bliver gennemgået.

Desuden mister du garantien, så snart du åbner din iPhone, så hvis noget går galt, har du ingen garanti på reparationen, og så skal du selv betale for det hele hos en reparatør – lige meget om du vælger en autoriseret eller ikke-autoriseret. Du kan også risikere at forårsage endnu mere skade på din iPhone, end der i forvejen er på den, hvis du bruger de forkerte værktøjer eller gør noget forkert.