Home interiør Sådan lægger du gardiner op (den nemme løsning)

Sådan lægger du gardiner op (den nemme løsning)

af Steen Christensen

Er dine symaskinekompetencer gået hen og blevet en smule rustne? og var det kun lige med nød og næppe, du fik tiltusket dig symaskinekørekortet i folkeskolen, så kan du heldigvis ty til den nemme løsning, når gardinerne skal lægges op.

Du behøver hverken at sætte svigermors små grå i sving eller kaste dig selv ud i en tvivlsom løsning, når gardinerne trænger til et løft.

Her er den hurtige og nemme løsning!

Hurra for klæbebåndet og for svigermor

Mens svigermor kan ånde lettet op og nøjes med at sysle med egne foretagender, kan du nemt selv klare gardinudfordringerne, selvom det måske skorter på den helt store gardinviden.

Du behøver nemlig hverken have fat i en symaskine eller nål og tråd. Det, du skal bruge for at lægge et helt almindeligt gardin op på den nemme måde, er: et klæbebånd, som du kan erhverve dig i de fleste hobbyforretninger og byggemarkeder, samt en saks og et strygejern.

 

Sådan gør du, når gardinerne trænger til et løft

  • Start med at lave et cirkamål for, hvor mange centimeter du har brug for at lægge dit gardin op. Det er vigtigt, du sørger for at lægge nogle ekstra centimeter til den ønskede længde.
  • Klip gardinet i den ønskede længde (inklusive et par centimeter).
  • Buk stoffet en enkelt gang, så du opnår den rette længde på gardinet, og stryg så kanten.
  • Derefter lægger du klæbebåndet langs bukket med kanten ovenpå, og stryg så endnu engang stoffet, så klæbebåndet klæber sig fast i stoffet.
  • Hæng gardinet op.

Indret dit hjem, så det passer til dig

Gardiner og persienner er et alsidigt indretningselement, som kan bidrage til mange forskellige udtryk i hjemmet.

Det er mange gange et spørgsmål om smag og præferencer, der afgør, om det bliver gardiner eller persienner, der skal pryde spisestuen eller soveværelset.

Der er nemlig ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det handler om, hvordan vi skal skærme af for solen eller vil forhindre, at uvedkommende kigger ind ad vores vinduer.

 

Skab din helt egen stil med gardiner og persienner

Hvis du ønsker at understrege en let og elegant stil, kan du eksempelvis vælge de lyse, lette gardiner, der ikke lukker alt lys ude, men alligevel skærmer af for den skarpeste sol.

Ønsker du at give rummet ekstra kant og fylde og lade gardinerne få en mere fremtrædende plads i indretningen, kan du vælge de tykkere, gulvlange gardiner. Disse gardiner er ofte gode til at mørklægge rummet, når gardinerne er trukket for.

Et godt og mindst lige så stemningsskabende alternativ til gardiner er persienner, der findes i mange forskellige typer og materialer.

Hvis du er kørt træt i de traditionelle alupersienner, er det måske på tide at overveje træpersienner.

Træpersienner kommer i mange forskellige træfarver og giver din indretning et naturligt og varmt udtryk. Se udvalget af træpersienner. En af fordelene ved træpersienner er, at de er lette at rengøre, fordi de er lavet af træ og ikke så let bukker, når man fører kluden henover.

Er du i gang med gardin- eller persienneovervejelser, er det vigtigste dog, at du finder de gardiner eller de persienner, der opfylder dine behov og passer ind i dit hjem.