Home Møbler Sådan fjerner du alger på din altan effektivt og hurtigt

Sådan fjerner du alger på din altan effektivt og hurtigt

af Steen Christensen

Kender du det? Bedst som forårssolen titter frem og indbyder til ophold på altanen, bliver du opmærksom på algerne, der har overtaget træværket på din altan.

De grønne plamager stirrer tilbage på dig, og jo mere du stirrer på dem, jo større et irritationsmoment bliver de for dig. Du har bestemt ikke tænkt dig at lade dem sidde der resten af foråret og sommeren.

Der skal handles nu, men hvordan er det nu lige, man griber algebekæmpelse an?

Bekæmp algerne, uden det tager en krig

Det er forholdsvist let og hurtigt at komme den grønne algevækst til livs. Alt, du skal bruge, er en spand vand, en hård børste og en algefjerner.

Det er vigtigt, du køber en algefjerner, der er godkendt af Miljøstyrelsen, så midlet overholder de krav, der er til bekæmpelsesmidler. Du kan købe algefjerneren på spray eller i en vandopløselig udgave.

Uanset hvilken udgave du vælger, er det vigtigt, at du følger brugsanvisningen, der følger med produktet. Den fortæller dig også, hvor lang tid du skal lade algefjerneren virke.

Følg denne fremgangsmåde, hvis du vil vinke farvel til algerne:

  • Skrub med vand og børste på de udsatte steder
  • Påfør algefjerneren
  • Vask algefjerneren af med vand.

Mere kompliceret er det heldigvis ikke at få bugt med algevæksten i træværket.

Det er ikke kun alger, der er vilde med altaner

De fleste danskere med altaner er enige om, at det lille besvær, der er med at vaske træværket ned med vand og algefjerner, slet ikke er noget, der kan gøres op i forhold til de fordele, man høster som altanejer.

For beboere i lejligheder, der ikke har adgang til en fælles have, eller beboere, der bor på 4. sal, er det en dejlig ’luksus’ blot at kunne åbne altandøren og træde ud på altanen.

Åbne altaner giver også mulighed for at indrette en lille personlig udendørs oase med blomster, planter og urter, hvor du kan sidde i ro og mag.

Alger kommer og går over tid…

De grønne algers indtog er mere reglen, end det er undtagelsen, når det kommer til udendørs træværk. Algerne har nemlig gode vækstvilkår på fugtige og våde steder, og derfor er altanens træværk et hyppigt offer for algevæksten.

Heldigvis er de i sig selv ganske ufarlige for både mennesker og træværk, og det er da også kun, hvis algerne udgør et irritationsmoment for dig, eller hvis du savner træværkets gamle farve, at du behøver at fjerne dem.

God fornøjelse med bekæmpelsen, og nyd altansæsonen på en altan uden algevækst og grønt træværk.

Kilde: 3altantilbud.dk