Home Testresultater Sådan vælger du den bedste smartphone for dig

Sådan vælger du den bedste smartphone for dig

af Ditte Borg Nielsen

En smartphone er noget af det, vi bruger mest i vores hverdag. Fra morgenstunden som vækkeur, på cykelturen til arbejde med en podcast i ørerne og gennem resten af dagen til opkald, beskeder, mails, kalender og alverdens andet.

Derfor er det også vigtigt, at vores trofaste følgesvend er i god kvalitet og opfylder de behov, vi har til den. Bruger du den for eksempel både privat og på arbejdet, skal den måske have mere opbevaringsplads, en større skærm og en højere ydeevne, end du ellers ville have brug for. Ligger den fremme i et hjem med børn med klistrede fingre, hvor der tages lidt mindre hensyn til skrøbelig teknologi, skal den måske være mere holdbar og modstandsdygtig over for slag og ridser, end hvis det kun er dig, og du passer godt på den.

Lige meget hvor godt du passer på din telefon, er det dog en god idé at give den en ekstra skalle med et cover. Se for eksempel udvalget af covers til iPhone 11 hos telefoncovers.dk, hvor du også finder andre iPhone-covers og covers til blandt andet Huawei og Samsung. Du kan også købe skærmbeskyttelse til din telefon for at beskytte den endnu mere.

Læs med nedenunder, hvor vi gennemgår nogle af de vigtigste parametre at holde øje med, når du skal finde den bedste smartphone for dig. Og husk, at du altid kan peppe din smartphone op med et flot cover i din helt personlige stil, når du har styr på de rigtige specifikationer og tekniske aspekter.

Styresystemet

Først og fremmest skal du bestemme dig for styresystemet: iOS eller Android. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og langt hen ad vejen handler det om personlige præferencer. iOS smartphones, det vil sige iPhones, er meget brugervenlige og får ofte nye softwareopdateringer, mens Android smartphones giver dig flere valgmuligheder, når det kommer til blandt andet hardware, og du har et udvalg af meget prisvenlige modeller.

Skærmstørrelse og -opløsning

Telefonerne bliver større og større, og det er derfor et vigtigt element, du skal tage stilling til. De fleste store mærker tilbyder mindre udgaver af deres populære modeller, men du kan også gå efter de helt store, især hvis du bruger din smartphone meget på arbejdet eller til at se film, foretage videoopkald eller redigere billeder.

Skærmopløsningen har også meget at sige. Kig især på specifikationerne for blandt andet skarphed, farve og HDR. Generelt har de nyere smartphones en god skærm, men du kan stadig finde telefoner med ekstra høj opløsning, hvis du for eksempel skal bruge den til VR eller andet hightech.

Opbevaringsplads

Fordi vi bruger vores smartphone til mere og mere i vores hverdag – og ofte bruger dem på arbejdet – har vi også brug for mere opbevaringsplads på den. I dag starter standarden på 64 GB, men de fleste modeller findes i dag også i størrelser fra 128 til 512 GB, så der er plads til alt, hvad du har brug for. Vi anbefaler, at du ikke går under 128 GB, så du ikke ender med at løbe tør for plads, i takt med at du fylder smartphonen med billeder, videoer, mails og masser af apps.

Kamerakvalitet

Vi tager billeder af næsten alt i dag, og derfor er kamerakvaliteten noget af det vigtigste. De fleste nyere modeller har mere end ét kamera, hvor den primære linse i de fleste tilfælde har det højeste antal megapixels. Et højt antal megapixels er dog ikke ensbetydende med et godt kamera, så det er ikke her, du bør lægge dit fokus, når du kigger på kameraspecifikationer. Andre linser, der er værd at kigge efter, er for eksempel portræt-, vidvinkel-, makro- og farvefilterlinser. Tænk blandt andet over, hvad du typisk bruger dit kamera til – tager du masser af portrætter, er det mest natur- eller sportsbilleder, eller bruger du oftest makro?

Batteritid

Vi har næsten en app til alt, og det er noget, der virkelig trækker strøm. Det er det samme, når vi tager billeder, ser videoer og alt det andet, vi bruger vores smartphone til – og derfor er batteritiden højt på listen over specifikationer, vi kigger på, når vi skal vælge en ny telefon. Standarden for batteritid ligger på omkring 6 timer og derover. Målet for de fleste er nok, at der er strøm nok til en hel dag – fra morgen til sen eftermiddag eller aften, når du kommer hjem og kan oplade den igen.

Du bør overveje, om du har brug for et ekstra stærkt batteri, hvis du bruger din smartphone meget i løbet af dagen med apps, der trækker meget strøm – for eksempel apps til sociale medier, specielle kameraapps og streamingapps.