Home tips-ideer Øg værdien af din bolig

Øg værdien af din bolig

af Steen Christensen

Når man først har fået fat i en bolig, hvad enten det er et hus eller en lejlighed, vil langt de fleste også gerne bruge penge på at investere i boligen. Derfor bliver der brugt meget på at gøre boligen til præcis den man gerne vil have, efter den er købt.

Er boligen købt som investering, vil man ofte gerne leje den ud til en så høj pris som muligt og samtidig holde den og måske sælge den når boligmarkedet er højt igen.

Har man købt boligen til selv at bo i, vil de fleste dog også gerne investere i boligen for at få den til at blive mere værd og give mere livskvalitet for en selv, mens man bor der.

Tip
Herunder vil vi komme med eksempler på hvad man kan gøre, for at gøre sin bolig mere værd enten med henblik på salg eller fremtidig sikring.

En altan på boligen er en god investering

altan

Er I interesserede i at få en altan, og kan det ellers lade sig gøre på boligen, kan det være en god investering.

Først og fremmest er boliger med altaner mere værd en bolig uden, der ellers har de fuldstændig samme specifikationer.

Altanen har andre fordele – den åbenlyse er naturligvis det ekstra plads og flere kvm. En altan kan være ramme om mange hyggelige arrangementer og aftener med venner og familie. De fleste der vælger at få en altan sat på deres bolig, er grundet et ønske om at kunne gøre brug af den på denne måde.

En altan eller en balkon har flere økonomiske fordele. Først og fremmest er det super til at holde på varmen, så man ikke er nødt til at varme boligen lige så meget op.

Tip
Op til 20% kan man spare på sin varmeregning. Det kan være en del i et større hus og på den måde kan en altan tjene sig selv ind.

Køkkenet får tit en overhaling

Et af de steder hvor man ofte sætter ind, når man køber ny bolig er køkkenet.

Rigtig mange parcelhuse, der nu bliver overtaget af yngre par har køkkener der er mange år gamle. Et køkken kan være ret dyrt at udskifte, men også det der oftest er mest brug for at blive udskiftet. Skifter man samtidig til nyere og mere moderne hvidevarer, er der også en del af investering at hente tilbage i mindre udgifter til strøm eksempelvis.

Derfor er det hele tiden en afvejning af hvad der kan betale sig og hvad der trænger mest i ens nye hjem.

Invester på en smart måde

En investering er kun god hvis man tjener mere end man har lagt ud til investeringen. Det er derfor vigtigt ikke at bare hyre en tildfældig håndværer og elektriker når man måske kunne finde en billigere. mange har dog ikke tid til at lede efter forskellige lokale håndværker, vente på deres tilbud osv.. Her kan du med fordel bruge tilbuds tjenester såsom Colego.dk som kan tilbyde flere tilbud på fx. håndværkere eller elektrikere. Man skal bare skrive sin opgave ind, uploade nogle billede, og vente på at få forksellige tilbud fra lokale håndværkere.