Home interiør Hvordan udstiller man sin kunst? 3 steder + tips du skal kende

Hvordan udstiller man sin kunst? 3 steder + tips du skal kende

af Steen Christensen

Som kunstner kan det være svært at finde ud af, hvordan du kan få din kunst solgt og udbredt til så mange mennesker som muligt. I nogle tilfælde er den kunstneriske proces nok i sig selv, men hvis du gerne vil gøre kunsten til din levevej, er du nødt til at få solgt nogle billeder.

Derfor har vi i denne korte artikel samlet en række tips til, hvordan du kan tjene penge på din kunst.

Lur de andre af

Når du gerne vil blive rigtig god til både at producere og sælge din kunst, er der meget hjælp at hente ved at holde øje med andre kunstnere, som klarer sig rigtig godt. Det kunne for eksempel være den tidligere soldat Martin Brachér, der i løbet af de seneste par år har formået at skabe sig et navn på den danske og internationale kunstscene.

Klik her, hvis du gerne vil læse mere om Martin Brachér eller se hans kunstværker. Når det kommer til din egen kunst, gælder det selvfølgelig om, at du skal finde din egen stil og udfolde et særligt univers, der kendetegner dig som kunstner.

Men så snart penslerne er tørre, og der skal sælges nogle malerier, så du ikke skal gå sidelæns ind i dit atelier, der er proppet med malerier, skal du ikke holde dig tilbage fra at kopiere andre kunstneres tricks.

Bliv set af så mange som muligt

Noget, der i høj grad kan være med til at sætte skub i salget af dine malerier, er, hvis du samarbejder med en hjemmeside eller et bureau, der kan formidle din kunst for dig.

På den måde slipper du nemt uden om en stor del af arbejdet med at udbrede dit kunstneriske brand, fordi hjemmesiden i forvejen har en masse kunder, der kommer til at se dit navn og dine kunstværker.

Et eksempel på sådan en hjemmeside er Designkataloget, som sælger et bredt udvalg af brugskunst, design og kunst til væggene.

Her kan du finde ud af mere om Designkatalogets udvalg og beslutte dig for, om dine malerier passer ind.

3 Steder du kan prøve

  • denfrie.dk
  • overgaden.org
  • glstrand.dk

Fortæl din historie

Når du samarbejder med en virksomhed for at få dine malerier solgt, skal du betale penge for det. Hvis der er lavvande i pengekassen, kan du nemt, hurtigt og helt gratis reklamere for din kunst via sociale medier.

Ved at bruge de rigtige hashtags og blive medlem af grupper med mange medlemmer kan du hurtigt komme i kontakt med mange mennesker. Det er en god idé, hvis du øver dig på at fortælle, hvem du er, og hvorfor du har valgt, at du vil være kunstmaler.

De fleste ting sælger bedre, når der følger en fortælling med, så jo mere, du er klar til at fortælle om dig selv og din kunst, desto bedre. Hvis det er en bestemt oplevelse, der har inspireret dig til at male et billede, er det en god idé at dele denne oplevelse med dine følgere.