Guide til at købe gaver til de kære små

Står du og skal købe en gave til din egen lille guldklump eller din kære nevø eller niece?

Skal venindens 2-årige datter fejres, men du ved ikke, hvad du skal medbringe som gave?

Frygt ej, her får du nogle bud på gode gaver til de mindste!

Vær opmærksom på barnets udviklingtrin

Det vigtigste, når du skal købe en gave til et barn, er at overveje, hvad der passer til denne aldersgruppe – SÆRLIGT de første måneder og år hvor det går stærkt!

Der er stor forskel på, hvordan en 1-årig leger, og hvad der hitter hos én på 6, og du kan derfor ikke blot vælge det første og bedste stykke legetøj på hylden. Hos de helt små – cirka op til 2 år – udvikles fantasien kraftigt, og børn kan dermed forvandle alverdens ting og sager til noget andet i deres leg.

Det er også her, de begynder at blive opmærksomme på hinanden, så legetøj man kan være flere om, er derfor en sikker vinder. Når barnet bliver lidt ældre – altså 3-4 år – begynder det i høj grad at afspejle sine omgivelser, og lege om hverdagen bliver her et hit!

Det betyder, at for eksempel legekomfurer, små ”købmandsbutikker” og værktøjskasser er ideelle gaveidéer.

Barnet kan på den måde prøve kræfter med de hverdagsting, det ser omkring sig derhjemme og ude i samfundet. Det er også de 3-4-årige, som begynder at lege med balance og bevægelse, så for eksempel løbehjul og cykler er også gode gaveidéer!

Når barnet runder de 5-6 år begynder det for alvor at fordybe sig i ting, og det er her, koncentrationen opbygges!

Et barn på denne alder kan sidde med det samme i flere timer, og du skal derfor gå efter legetøj, der indbyder til fordybelse. Det kan være lette bøger, spil og puslespil eller håndarbejde af forskellig art.

Køb kvalitetsprodukter som fx. Playmobil

Når du skal ud at købe gave til en lille guldklump, er der god mening i at købe noget af ordentlig kvalitet. Legetøj bliver udsat for lidt af hvert, og det er virkelig ærgerligt, hvis en ellers god gave går i stykker efter 3 dage, fordi kvaliteten ikke er i orden.

Med kvalitetslegetøj kan det måske også ligefrem gå i arv til andre børn i familien, og du er sikker på, at modtagerbarnet kan lege med gaven i lang tid frem!

Selvom børn udvikler sig hurtigt, er der nogle ting, de sagtens kan finde sjove og interessante i flere år.

For eksempel Lego – eller Duplo til de mindste – går aldrig af mode, og hvis man har et legebarn gemt indeni, kan man sagtens bruge masser af tid på at bygge og konstruere!

Også Playmobil er kendt for at være af god kvalitet og at kunne holde længe, og med denne miniatureverden indbyder du barnet til at bruge fantasien og skabe sin egen virkelighed i legen.

Du finder et godt udvalg af Playmobil på https://www.pixizoo.dk/playmobil.

Med mærker som disse er du også sikker på, at det holder, da kvaliteten er i orden, og gaven kan dermed skabe glæde ikke blot nu og her, men også om flere år!

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.