Home livsstil Guide til de bedste outdoor-brands

Guide til de bedste outdoor-brands

af Steen Christensen

Bruger du så meget af din fritid som muligt i naturen, ved du, hvor vigtigt det rigtige tøj og udstyr er. Godt tøj og udstyr i høj kvalitet kan gøre en kæmpe forskel for, hvor meget du nyder din tur – og det vigtigste er at nyde det, når vi er omgivet af naturen. Så hvis du kommer til at fryse, tøjet sidder dårligt eller kradser og gnaver og udstyret går i stykker, er der ikke meget ved en outdoor-tur.

Så når det er tid til, at du skal vælge tøj og udstyr til din vandretur, en campingweekend eller en anden aktivitet i naturen, er det vigtigt, at du vælger det rigtige outdoor-brand. Men hvad vil det egentlig sige?

Hvad gør et outdoor-brand godt?

Et godt outdoor-brand har fokus på komfort, holdbarhed og stil. Er du aktiv i naturen, er det vigtigt, at du er komfortabel. Det bliver som nævnt hurtigt en træls vandretur, hvis dit tøj klør, skoene gnaver og rygsækken sidder helt forkert. Materialerne skal være i god kvalitet og pasformen skal være rigtig, så tøjet sidder godt og føles rart hele dagen.

Lige meget hvordan du bruger din tid i naturen, kommer dit tøj og udstyr ud for meget. Det udsættes for alverdens vejr og skal måske klare en tur gennem skarpe grene og andet hårdt terræn. Kig efter slidstærke materialer eller tøj og udstyr i forstærkede materialer, så det kan holde til lidt af det hele.

Når det kommer til outdoor-tøj, virker stil måske overflødigt for nogen. Men det er en vigtig del af at vælge forskelligt tøj, som du er glad for i lang tid. Det kan nemlig godt være en stor investering, hvis du skal ud at investere i en helt ny, komplet outdoor-garderobe, så du bør købe noget, du vil være glad for i lang tid. Heldigvis gør mange brands mere og mere for at lave stilet outdoor-tøj, som du også kan gå i, når du ikke er på vandrestien eller laver bål i skoven.

Vælg blandt de bedste brands

Vil du finde komfortabelt, holdbart og stilet outdoor-tøj og udstyr, har friluft.dk det hele. Det er en webshop med nogle af de største og bedste brands på markedet fra hele verden. Du kan finde alt, hvad du har brug for til dine outdoor-aktiviteter, lige meget om du er på vandring rundt i hele landet eller på fisketur i weekenden: sko og støvler, tøj, telte, soveposer, kogegrej, handsker og alt, hvad du ellers kunne få brug for.

Nedenunder gennemgår vi otte af de bedste outdoor-brands på markedet lige nu. Læs om de otte brands’ produkter og fordele nedenunder, der dækker alle behov med et væld af forskelligt outdoor-tøj og -udstyr.

Northern Hunting

Outdoor-tøj og -udstyr går på mange måder hånd i hånd med jagt, og det er netop de to områder, Northern Hunting fokuserer på. Brandet er grundlagt i Danmark og fokuserer på at gøre tingene anderledes end de andre brands på markedet – for eksempel at tilbyde produkter i høj kvalitet til en lav pris i forhold til produkternes kvalitet. Et fokuspunkt for Northern Hunting er også, at tøj og udstyr følger med tiden, så det både er praktisk, kvalitetsrigt og med et tidssvarende design.

Seeland

Siden 1976 har det danske brand Seeland produceret tøj, sko og udstyr til outdoor-livet og jagt. Virksomheden Seeland International står for forskellige brands som Seeland, Härkila, Optimic, Fontaine, Buck og Decoy, der hver har deres niche på markedet med alt fra et stort udvalg af outdoor- og jagttøj til udstyr som knive, kikkerter, sko og støvler. Hos Seeland finder du derfor især tøj og udstyr i høj kvalitet med et fokus på komfort og funktionalitet, der er skabt af eksperter inden for jagt og friluftslivet.

Deerhunter

Et af de absolut største outdoor-brands i Danmark er det danske Deerhunter. Det er et fritids- og jagtbrand, der skaber holdbart, funktionelt og slidstærkt tøj til en god pris. Tøjet kan købes i mere end 40 lande, og siden 2009 har Deerhunter været Kongelig Hofleverandør – en sand blåstempling af kvaliteten. Du finder alt til din friluftstur fra det inderste lag til det yderste fra undertøj til jakker og praktisk tilbehør som hatte, kasketter, gaiters og handsker.

Gateway1

Selv om Gateway1 er et dansk brand, stammer både navn og logo fra USA. Tilbage i USA’s nybyggertid kaldte man den første handelsplads op ad en flod for ”Gateway One”, og brandet vil med navnet vise, hvor funktionsdygtige deres produkter er i den mest barske natur og værste vejrforhold. Logoet er en nordamerikansk bøffel, der symboliserer styrke og overlevelse under de mest ekstreme forhold – ligesom deres støvler. Gateway1 er et relativt nyt brand, der allerede har udmærket sig på markedet med sine støvler og især gummistøvler i naturgummi – i høj kvalitet til en god pris.

Esbit

Esbit er grundlagt i Hamborg, Tyskland, og er et familieejet brand i tredje generation. Det er derfor eksperter med masser af viden i bagagen, der er opbygget gennem generationer. Det sikrer dig produkter, der kan holde til selv de hårdeste forhold. Esbit tilbyder udstyr til outdoor-livet som kogegrej, kaffemaskiner til bålet, holdbare drikkedunke og termoflasker, bestiksæt og food jugs – så er der næsten ikke noget, du ikke kan lave over et bål i naturen.

Kammok

I 2010 blev det amerikanske brand Kammok skabt, da grundlæggeren så et stort hul i markedet for kvalitetsrige hængekøjer. Kammok fokuserer derfor på holdbare og samtidig komfortable hængekøjer, der samtidig er lette og praktiske. I dag kan du selvfølgelig få hængekøjer, men også hængekøjetelte og udstyr som udstyrssejl, så alt dit udstyr kommer væk fra jorden, samt rygsække og bæltetasker.

Klymit

Klymit fra USA har siden 2007 udfordret tilgangen til outdoor-udstyr i en søgen efter holdbart, kvalitetsrigt og komfortabelt udstyr, der giver dig en fantastisk tur hver gang. Med tiden har Klymit udvidet deres produktsortiment, og omfatter i dag telte, soveposer, liggeunderlag, puder og hængekøjer, der alle er designet til at sikre en god og komfortabel nattesøvn. Du finder også lappegrej til dine oppustelige liggeunderlag, smarte løsninger til organisering af tøj og grej i rygsække og smarte, praktiske rygsække og tasker.