Home tips-ideer Gode tips til udlejning af lejligheder eller villa i København

Gode tips til udlejning af lejligheder eller villa i København

af Ditte Borg Nielsen

Har du en lejlighed eller villa i byen, du gerne vil have lejet ud for en kortere eller længere periode? Så er der faktisk en nem og hurtig måde at gøre det på, uden du skal bruge oceaner af tid på kontakt med potentielle lejere og fremvisninger. Svaret er at lade et professionelt firma stå for udlejningen.

Fordelen ved at lade et firma stå for hele processen med at finde lejer, fremvisning og papirarbejde, er, at det er nemt for dig, det går hurtigt, og du er sikker på, formalia er i orden.

Hvis du selv vil stå for udlejningen

Når du selv står for udlejning af lejlighed eller hus, skal du være opmærksom på, at lejelovens almindelige regler gælder – og de er ikke helt nemme at overskue. Det betyder, der skal udformes en formel lejekontrakt, hvor alle forhold omkring udlejningen af lejligheden eller huset er listet op. Derudover skal der laves en indflytningsrapport, hvori du som udlejer gennemgår lejemålet sammen med lejer inden overtagelse.

Dernæst skal du være opmærksom på lejelovens almindelige regler for opsigelse af lejemål, medmindre der er tale om en tidsbegrænset udlejning.

Der er med andre ord en hel del juridiske ting, du skal sætte dig ind i på forhånd, inden du overhovedet begynder at se dig om efter den lejer, du vil have til at bo i din lejlighed eller villa.

Hjælp til udlejning af lejlighed

Har du ikke mod på selv at stå for udlejningen af din lejlighed eller dit hus, kan du som nævnt vælge at lade et professionelt formidlingsbureau tage over. Der er flere bureauer, der kan hjælpe med udlejning af lejlighed i København. Det er bare at finde et bureau, der passer til dig og den bolig, du vil leje ud.

Når du har fundet det bureau, der er rigtigt for dig, laves en formidlingsaftale, hvilket betyder, at bureauet står for ting som:

  • Fotos, præsentation og markedsføring
  • At finde potentielle lejere, som du kan godkende eller vælge fra
  • Fremvisning
  • Udformning af lejekontrakt
  • Sikring af depositum og forudbetalt leje
  • Udfærdigelse af indflytningsrapport

Derudover tilbyder en del bureauer ekstra services i form af administrationsaftaler, hvor de står for opsyn og lignende.

For dig, der er potentiel lejer

Er du ikke udlejer, men derimod lejer på udkig efter en fed lejlighed eller et hus, du kan leje, kan bureauerne ligeledes hjælpe dig. På de forskellige hjemmesider finder du masser af ledige lejemål, som du kan vælge ud fra. Og fordelen ved at leje fremfor at eje er helt klart friheden.

Med en lejebolig kan du vælge at bo et sted i en begrænset periode, mens du passer job eller studier, prøver bylivet af eller venter på, at dit eget hus bliver bygget færdig. Du kan gå efter en ubegrænset lejeperiode, så det næsten er som at have sin egen bolig, men der er den store forskel, at går komfuret eller får taget en skade, er det udlejer og ikke dig, der står med regningen.

Udlejning af lejlighed med møbler

Er du på udkig efter en lejlighed i København, og skal du kun bruge den i en kortere periode – eller blot nogle af ugens dage og ikke hele tiden – kan du med fordel gå efter et af de mange lejemål, der udlejes fuldt møbleret.

På den måde får du et fuldt funktionsdygtigt hjem i byen, uden du behøver at bruge en formue på ekstra møbler og køkkenudstyr. Alt, hvad du skal gøre, er at pakke kufferten ud og måske sætte et par fotografier eller yndlingsting frem. Du kan med meget få midler og nogle få udvalgte personlige genstande gøre enhver lejlighed til din egen.