Home Testresultater Gamerstol Test 2021 – De bedste gamerstole

Gamerstol Test 2021 – De bedste gamerstole

af Steen Christensen

Lige meget om du er passioneret gamer eller bare nyder et lille spil i ny og næ, er en god gamer stol uundværlig. Har du allerede sat hele gaminghjørnet op med en ordentlig computer, fed skærm og det bedste inden for gaming tastaturer og mus, så er det ærgerligt, hvis det skæmmes af en dårlig stol i stedet for en af de lækre gamer stole. Især fordi komforten faktisk er noget af det allervigtigste, hvis du skal kunne sidde i timevis og game, er det noget af det smarteste at investere i.

Hvis du gamer mere end bare et par timer ad gangen, er det ikke bare en god kontorstol, du skal have, men en der er udviklet specielt til gaming. Gamer stole har støtte alle de vigtige steder, der er særligt udsat, når du sidder i den samme stilling i lang tid foran en skærm, og det er derfor den bedste måde at slippe for ondt i ryggen, stiv nakke og ømme skuldre, eller endda mere kroniske skader, hvis det bliver meget slemt.

Med streaming og e-sport er gaming blevet meget mere populært og åbent for alle, end det var før, og derfor boomer markedet også af gamer stole til enhver gamer. Designet kommer også mere i fokus, så der er nogle virkelig fede gamer stole at vælge imellem. Gamer stole findes i alverdens udgaver, og det kan vise sig at være en sand udfordring at finde den bedste gamer stol for din krop og dine gamerbehov, hvis du ikke sætter dig lidt ind i det først. Vi er her heldigvis for dig, så derfor har vi samlet et udvalg af gamer stole, som vi vil gennemgå, så du bedre kan vælge.

INDHOLD

MEST POPULÆRE

Paracon Rogue

 • Klikmontering af nakke- og lændepuder
 • PU læder
 • Racerinspireret design

2.089 DKK

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
105 kg
53 cm
50 cm
82 cm
57 cm

Paracon er et dansk mærke, der på sin relativt korte tid på markedet har taget gamere med storm. Flere Paracon gamer stole er kåret som bedst i test flere gange, og det skyldes især den meget høje kvalitet, der er i både materialer og design. De markedsfører sig særligt på at lave lige så gode gamer stole som konkurrenterne, men til en lavere pris, og du får derfor nogle af de bedste gamer stole, hvor du betaler for stolen og ikke et højtprofileret mærke.

En Paracon Rogue gamer stol er 100 % udviklet til gaming af gamere, der har styr på, hvad der gør en gamer stol god. Der er især fokus på komfort, så du kan sidde i din gamer stol i flere timer uden gener. Paracon Rogue har blandt andet et justerbart armlæn, der kan tages op og ned og drejes, så du kan indstille det perfekt efter skuldre, arme og albuer. Du får også en pude med til både nakke og lænd, så du får endnu bedre støtte.

Det er desuden en holdbar stol i både materialer og konstruktion, og selv hjulene kan følge med – de er store og kører rigtig godt rundt både på gulv og tæpper. Paracon Rogue gamer stol har en vægtkapacitet på 105 kg, så den er også meget alsidig, og det viser, at den også kan holde til meget.

Noblechairs HERO

 • Ægte eller PU-læder betræk
 • Vippefunktion
 • Ekstra store armlæn
 • Hovedstøtte i memoryskum

PROSHOP.DK

3.190 DKK

COMPUTERSALG.DK

3.444 DKK

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
150 kg
52 cm
50 cm
89 cm
57 cm

Noblechairs er et prisvindende mærke, der laver helt fantastiske gamer stole. Mærkets mål er at revolutionere markedet for gamer stole, hvorfor deres tilgang til det er innovativ og fremadseende. Noblechairs gamer stole handler om høj kvalitet, hvor der ikke gås på kompromis med noget som helst. Det er derfor heller ikke en billig gamer stol, du finder fra Noblechairs, men kvaliteten er heller ikke at sætte en finger på.

Der er komfort med stort K i denne Noblechairs HERO gamer stol. Den største fordel er helt sikkert nakkepuden i memoryskum, så den tilpasses dit hoved og sidder perfekt. Det er en exceptionelt lækker nakkepude, der spiller rigtig godt sammen med det indstillingsbare armlæn, som du kan justere i alle retninger, og lændestykket, som du også kan skubbe frem og tilbage til den bedste stilling. Det er derfor en højt ergonomisk gamer stol, der garanterer dig den bedst mulige siddestilling time efter time.

Det er også en af de større gamer stole, så den fylder lidt mere i gamerrummet, men til gengæld vidner komforten om, at det er det hele værd. Noblechairs HERO kan desuden holde op til 150 kg, og dens kraftige syninger og lækre materiale gør, at den er meget holdbar, så du har glæde af den i mange år.

DXRacer Formula

 • Vippefunktion
 • PU læder
 • Integreret hovedstøtte
 • Fodhvilere på stjernerammen i bunden

WEBDANES.DK

2.089 DKK

PROSHOP.DK

2.190 DKK

COMPUTERSALG.DK

2.198 DKK

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
100 kg
37cm
45 cm
82 cm
56,5 cm

Mærket DXRacer laver nogle af de bedste gamer stole på markedet, og det handler især om det helt specielle og cool design. Inspirationen er hentet fra racerverdenen, så sæderne ligner et racersæde. De går desuden op i altid at være helt opdateret på tendenserne på markedet, er super gode til at lytte til deres brugere, og allierer sig ofte med professionelle streamere for at udvikle de absolut bedste gamer stole som muligt.

DXRacer Formula er en meget ergonomisk gamer stol, hvor fokus er på den helt rigtige støtte og en fantastisk komfort, så du kan sidde hele dagen og game uden problemer. Selvom det er en ergonomisk gamer stol, er der ikke slækket på designet – det er både moderne og stilrent, og du kan derfor også bruge din DXRacer Formula gamer stol på kontoret. En gamer kontorstol er super praktisk, fordi du ikke kun kan bruge den til ét formål, men kan nyde godt af den gode komfort på mange måder.

I forhold til komforten kan du indstille din DXRacer Formula til den bedst mulige position for dig, idet du kan justere både ryglæn, højde og armstøtte. Denne gamer stol kan holde til 100 kg, hvilket er super godt, og vidner om en god holdbarhed generelt.

 • Vippefunktion
 • PU læder
 • 4-dimensionelle armlæn
 • Ekstra bredt ryglæn og sæde

WEBDANES.DK

1.999 DKK

UNOLIVING.DK

2.299 DKK

COMPUTERSALG.DK

1.999 DKK

COOP.DK 

1.999 DKK

1599 kr. hvis du er medlem af Coop Shopping

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
200 kg
48 cm
N/A
87 cm
63 cm

Det danske mærke Nordic Gamers specialiserer sig inden for næsten alt i gamerverdenen, og deres Nordic Gaming gamer stole er nogle af de mest populære for markedet. Det skyldes blandt andet, at mærket har et meget stort sortiment, der kommer rundt om alle prisklasser. Der er fokus på et minimalistisk design og komfort i høj kvalitet, så du får en god gamer stol, lige meget hvilken prisklasse du befinder dig i.

Nordic Gaming Heavy Metal har en vægtkapacitet på hele 200 kg, og det er derfor den gamer stol, der i vores gennemgang her kan holde til mest vægt. Det er en meget imponerende kapacitet, der gør, at den passer til nærmest alle gamere. Den har en stærk stålkonstruktion, som gør den meget holdbar, samtidig med at den er super nem at indstille på utallige måder.

Stålkonstruktionen og de mange muligheder for at indstille stolen gør, at du kan indstille sædet op til 180 grader, så du kan få lige den vinkel, der fungerer for dig. Armlænet kan justeres i fire retninger, og der medfølger både nakke- og lændepude, der gør Nordic Gaming Heavy Metal endnu mere lækker at sidde i.

 • Klikmontering af nakke- og lændepuder
 • Vippefunktion
 • PU læder
 • Kan roteres 360 grader

WEBDANES.DK

2.089 DKK

COMPUTERSALG.DK

2.439 DKK

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
95 kg
53 cm
51 cm
76 cm
N/A

Svenske Arozzi er ikke en ny spiller på markedet, og har derfor nu et veletableret omdømme, når det kommer til at lave gamer stole i høj kvalitet til gode priser, så alle kan være med. Der lægges stor vægt på kvaliteten hele vejen rundt, så du får en god stol både i forhold til komfort, holdbarhed, design og funktionalitet. Det særlige ved Arozzi gamer stole er, at de har valgt at have et lille sortiment, som kommer rundt om alle de behov, deres trofaste gamerkunder har.

Arozzi Enzo er en af de mest populære Arozzi gamer stole, og det er ikke uden grund. Det er en ergonomisk gamer stol, hvor sædet er udformet til at forebygge ubehag i kroppen efter mange timer foran skærmen, og det lykkes 100 %. Gamer stolen er betrukket med PU læder, der garanterer flere års levetid, uden at du behøver behandle det med alt muligt.

Det er en ganske let gamer stol, som du derfor nemt kan rykke rundt på, mens den samtidig har en vægtkapacitet på 95 kg. Som du sikkert kender det fra kontorstole, kan en Arozzi Enzo gaming stol dreje 360 grader, og du kan justere den både i højden og sæder, der desuden også kan vippes tilbage og låses fast i en bestemt position. 

Sammenligning af gamerstole

Noblechairs HERO – 5190 Dkk

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
150 kg
52 cm
50 cm
89 cm
57 cm

DXRacer Formula – 2089 Dkk

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
100 kg
37cm
45 cm
82 cm
56,5 cm

Paracon Rogue – 1399 Dkk

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
105 kg
53 cm
50 cm
82 cm
57 cm

Nordic Gaming Heavy Metal – 1999 Dkk

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
200 kg
48 cm
N/A
87 cm
63 cm

Arozzi Enzo – 1199 Dkk

Vægtkapacitet Sædebredde Sædedybde Ryglænshøjde Ryglænsbredde
95 kg
53 cm
51 cm
76 cm
N/A

Hvorfor købe en gamerstol?

Spørger du dig selv, om det overhovedet er nødvendigt at investere i en gamerstol? Kan du ikke bare købe den bedste kontorstol til gaming, og så er det godt? Vores erfaring er, at det bør du ikke, hvis du gamer meget. Gamer kontorstole er smarte, fordi du kan bruge dem til begge dele, men hvis du ser dig selv som ægte gamer, bør du helt sikkert investere i en af de gode gamerstole, så du ikke får ubehag eller ligefrem skader.

Det er hårdt for kroppen at sidde i den samme stilling i mange timer, og du kan få ondt i skuldre, ryg og nakke – er det rigtig slemt, kan du endda få varige skader. Det er derfor rigtig godt at kigge efter gamerstole, inden du får rigtigt ondt. Gode gamerstole kan endda hjælpe dig med også at sidde i den rigtige afstand til skærmen, så du ikke får hovedpine og ondt i øjnene, og det er næsten lige så vigtigt som det andet.

Du skal ikke lade dig skræmme af priserne. Det er muligt at finde billige gamerstole, der stadig er rigtig gode og yder den rigtige komfort for dig. Der ligger selvfølgelig også meget kvalitet og design i en høj pris, men du kan sagtens få en god gamerstol til få penge.

Indstil din gaming stol rigtigt

Har du investeret i en gaming stol, er det også vigtigt, at du indstiller den rigtigt. Selv de bedste gaming stole vil ikke fungere ordentligt, hvis du ikke tænker over, om den er indstillet til lige præcis din krop. Som vores gennemgang ovenover af de mange gaming stole viser, er der meget fokus på, at du kan indstille mere end bare højden på din gaming stol, og det er nemlig rigtig vigtigt. Den bedste gaming stol tager nemlig hensyn til alt.

Højden på din stol skal indstilles, så dine skuldrer er afslappede, underarmen er parallel mod gulvet og både albue og underarm hviler afslappet på bordet. Din ryg skal være ret og ryglænet indstillet på en måde, så din lænd er støttet og numsen er helt tilbage i sædet, ligesom ryggen også skal hvile mod ryglænet hele vejen. Med den indstilling af din gaming stol burde din nakke være ret eller lettere fremadskudt, hvilket er det optimale.

Og så er der selvfølgelig også skærmen at tænke på. Placér din gaming stol, så dine øjne er 50-70 cm fra skærmen, og så du sidder vendt lige foran skærmen. Toppen af skærmen skal desuden være ud for den øverste del af din pande. Som sidste råd er det en god idé at skifte stilling i ny og næ. Ikke blot lige at rette dig lidt op, men stille dig op, hvis du kan, eller bare lige gå en tur i køkkenet for at strække kroppen og få blodomløbet i gang igen.

Sådan vælger du den bedste gamer stol

Som med alle andre investeringer, der ligger sig op af vores hobbyer, er gamer stole ikke bare noget, du sådan lige kaster dig ud i at købe. Der findes mange typer derude, som er meget forskellige både i design og funktioner. Du kan for eksempel få helt enkle gamer stole og nogle mere high-tech gamer stole – du kan for eksempel få en gamer stol med højtaler, hvis du virkelig skal have en vild oplevelse.

Den bedste gamer stol for din ven er måske ikke den bedste for dig, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke forskelle der rent faktisk er på de forskellige gamer stole. På den måde kan du bedre vælge mellem de mange gamer stole på markedet og være sikker på, at du får den rigtige til dig.

Føler du dig ikke helt klar efter at have læst vores gennemgang af gamer stole, har vi samlet de fire vigtigste punkter, som du kan kigge efter, når du kaster dig ud i junglen af gamer stole.

1. Holdbarhed

Holdbarheden er meget vigtig, når du investerer i en gamer stol. Her kan du for det første kigge på vægtkapaciteten, og for det andet på konstruktionen. Jo bedre konstruktionen er, jo længere vil stolen holde. Det bedste er en konstruktion af metal, for eksempel en stålkonstruktion. I den forbindelse kan hjulene også have noget at sige – gamer stole med meget brede hjul vil typisk holde bedre end smalle, så kig efter 3″ eller mere som det ideelle, og helst ikke under 2″.

2. Materiale

Der er nogle bestemte materialer, som gamer stole typisk laves af: stof, mesh og PU-læder. Er det første gang, du stifter bekendtskab med gamer stole, bør du mærke de forskellige materialer, inden du vælger. Gamer stole i stof får et minimalistisk udtryk, der ser ret lækkert ud, og så er det meget åndbart, hvilket er en stor fordel, når du sidder i det længe. Mesh findes mest på kontorstole og ikke så ofte på gamer stole, men hvis du køber en gamer kontorstol, kan du helt sikkert komme ud for det. Det er åndbart, og så er det også et fleksibelt materiale.

PU-læder er det mest almindelige materiale til gamer stole. Det ser cool og raceragtigt ud, hvilket passer meget godt ind i gamerverdenen. Det er til gengæld ikke særlig åndbart, og det kan være et problem med gamer stole, hvis du får det varmt eller sidder i et mindre lokale uden særlig meget udluftning. Gamer stole i PU-læder er dog meget nemme at gøre rent, og det er en stor fordel, når du gamer længe og har mad, energidrikke og andet flydende omkring dig, hvis spillet er ekstra intenst.

3. Generel opbygning

For at være rigtig gode skal gamer stole have mulighed for at blive justeret og indstillet til lige præcis din krop, og derfor bør du kigge efter, hvordan den helt generelt er opbygget. Gamer stole skal helst kunne få indstillet ryglæn, højde, armlæn og eventuelt nakkestøtte, selvom der ofte her er tale om en pude, der kan rykkes rundt. I forhold til armlænene er det en fordel med gamer stole, hvor du kan justere vinklen, højden og bredden på dem, så du får den ultimative siddestilling.

Nogle gamer stole kan også lænes tilbage og låses fast, og det er en lækker funktion i opbygningen, der gør det muligt for dig at variere din siddestilling nemt og hurtigt uden at skulle rykke på de finere mekanismer i stolen. Opbygningen kan desuden også have indflydelse på, om du har plads til stolen eller ej. Dimensionerne kan måske være på en måde, der gør, at stolen bliver for bred, dyb eller andet, så du ikke har plads til den – så mål rigtig godt op derhjemme, inden du går ud og kigger på gamer stole!

4. Budget

Budgettet kan også have meget at sige. De mest populære gamer stole ligger måske uden for dit budget, men det betyder ikke, at du ikke kan få en god gamer stol, bare fordi du kigger på de mere billige gamer stole. Du kan sagtens få fantastiske gamer stole til under 1500 kroner, men hvis budgettet ikke betyder særlig meget for dig, kan du også kigge på nogle af de mere luksuriøse gamer stole til over 2500-3000 kroner. Vi har lidt af det hele med i vores gennemgang ovenover, og en gamer stol test vil også typisk have gamer stole i flere prisklasser med.

Drømmer du om en bestemt gamer stol, der er uden for dit budget, er det bare at holde øje med salgssiderne. Der er ofte rigtig gode gamer stol tilbud at finde derude, så måske du er heldig, at din drømmestol kommer på tilbud.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Spillestole understøtter god kropsholdning. Det understøtter forbedret fokus og computerproduktivitet. Ved at bruge en spillestol kan du forbedre din holdning og lindre kropsmerter. Det høje ryglæn holder dit hoved i den rigtige position og fjerner belastningen fra ryggen og nakken. Armlæn hjælper også med at holde dine arme i ro.

Gamingstole er investeringen værd for folk, der tilbringer lange timer foran en computer. Spillestole adresserer dårlige siddevaner og lærer dig, hvordan du sidder med den rette holdning. Det er ekstremt behageligt at sidde i en spillestol.

De fleste spillestole koster mellem 1000 Kr. og 3500 Kr. afhængigt af de funktioner, du ønsker og kvaliteten. Du kan du dog finde spillestole til over 4000 Kr. med premium build-kvalitet og flere funktioner du aldrig vidste fandtes.