Home Testresultater Få styr på tandbørstningen med en elektrisk tandbørste

Få styr på tandbørstningen med en elektrisk tandbørste

af Ditte Borg Nielsen

God mundhygiejne er noget af det vigtigste for vores generelle sundhed. De fleste af os ved godt, at en syg tand, betændt tandkød og ikke mindst konstant dårlig ånde ikke er det fedeste – og løsningen er tandbørstning, tandtråd og fornuftige kostvalg.

Første skridt er dog at børste tænderne korrekt – og vil du gøre din tandbørstning mere effektiv, er en eltandbørste en god løsning. Din tandlæge kan altid hjælpe dig med tandbørstningen, så du er sikker på, at du børster helt rigtigt med din elektriske tandbørste og får mest ud af den. Hos den Risskov-baserede tandlægeklinik lindbergtand.dk finder du et stort team af dygtige tandlæger, der kan hjælpe dig med at få et sundt og smukt smil – både med god vejledning og fair priser, trygge rammer og smertefri behandling.

Langt hen ad vejen er det dog også en smagssag, om du er til en almindelig eller elektrisk tandbørste. Mange tandlæger anbefaler den elektriske udgave, blandt andet fordi det er en nem måde at sikre sig, at tænderne bliver børstet effektivt og korrekt hver gang – og så er der masser af andre fordele, der gavner din mundhygiejne.

Hvad er fordelen ved en eltandbørste?

Vi forstår godt, hvis du står med din almindelige tandbørste i hånden og ikke kan forstå, hvorfor den skal byttes ud med en elektrisk udgave. Men der er mange gode grunde til at vælge en eltandbørste, og de hænger som nævnt alle sammen med dine tænders sundhed og din mundhygiejne.

Et af de bedste argumenter for en elektrisk tandbørste er, at undersøgelser viser, at roterende og oscillerende elektriske tandbørster reducerer plak både på kort og langt sigt mere effektivt end en manuel tandbørste.

Nogle af de andre fordele er lidt mere lavpraktiske. For eksempel er eltandbørster nemmere at bruge for personer med motoriske begrænsninger eller for børn, der enten skal have hjælp til at børste tænder eller ikke er så gode til at børste rigtigt med en almindelig tandbørste.

Der er også mange, der kan have problemer med at huske at børste de anbefalede to minutter. En eltandbørste gør den del meget nemmere, fordi langt de fleste modeller har en smart timer-funktion, så du kan følge med i, hvor længe du børster.

Sådan vælger du en elektrisk tandbørste

Om du vælger en af de smarte eltandbørster med blandt andet Bluetooth eller en standard model, er ikke det, der afgør, om den virker eller ej – du kan sagtens købe en budgetvenlig eltandbørste og få lige så godt resultater. Det handler i stedet om at finde den rigtige type. Flere undersøgelser viser, at de mest effektive elektriske tandbørster har oscillerende eller roterende hoveder, så du kan med fordel kigge efter de typer, når du skal finde din nye tandbørste.

Vi har samlet tre gode bud på eltandbørster i høj kvalitet. De er i forskellige prisklasser, så du kan se de muligheder, du har for tandbørster både med masser af funktioner og de lidt mere standard udgaver.

Oral-B Genius X 20000 Luxe Edition

I den lidt dyrere ende af skalaen ligger Oral-B Genius X 20000 Luxe Edition. Det er en af de bedste eltandbørster på markedet med sine tre programmer til almindelig tandbørstning, pleje af gummerne og blegning af tænderne. Den ligger godt i hånden, og den indbyggede timer gør det nemt for dig at holde styr på, om du har børstet længe nok. 

Oral-B Pro 2 2000

Som en af de billigere modeller ligger Oral-B Pro 2 2000 højt på brugervenlighed. En indbygget timer fortæller dig hvert 30. sekund, at du skal skifte side i munden, så du efter to minutter har nået rundt i hele munden. Dens to programmer omfatter både almindelig tandbørstning og tandkødspleje, og derudover har den en trykkontrolteknologi, der advarer dig, hvis du børster for hårdt.

Oral-B PRO 770 Cross Action

I den mellem prisklasse ligger Oral-B PRO 770 Cross Action. Den har indbygget timer, der advarer dig hvert halve minut om at skulle skifte side, og så er de to medfølgende børstehoveder lavet til at rense i dybden og guide dig til en bedre tandbørstning. Fordelen ved denne eltandbørste er også, at du kan bruge et væld af forskellige Oral-B børstehoveder, hvis du har en favorit, du foretrækker at bruge.