Home interiør Dresscode til begravelse: 5 regler du skal overholde

Dresscode til begravelse: 5 regler du skal overholde

af Steen Christensen

Sorte og mørke farver fremfor farvestrålende nuancer

Når du skal til en begravelse, er det mest almindeligt at bære sort eller mørke farver. Det er nemlig et symbol på, at du sørger. Når du skal til begravelse, er det derfor en god idé at undgå alt for farvestrålende nuancer.

 

Tropper du op i pangfarver, kan det hurtigt blive misforstået. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal være sort fra top til tå. Du skal dog fokusere på, at du hovedsageligt skal have sort. Som mand kan det fx være en sort jakke, sorte bukser, men en trøje eller skjorte i en anden mørk nuance.

Model fra 2trendy.dk.

 

Vælg konservativ og formel påklædning

Når du skal vælge dit tøj til begravelse, skal du tænke over, hvad det er for noget tøj. Det skal gerne være en smule konservativt og formelt. Det vil sige, at du ikke skal vise alt for meget hud med din påklædning, når du er til begravelse. Det kan nemlig være en smule stødende overfor de pårørende.

 

Er du kvinder, kan du gå efter kjoler, der minimum går ned under knæet. Derudover skal de gerne gå forholdsvis højt op til halsen. Det er også en god idé at gå efter lange ærmer, eller at du har en trøje udover, der dækker dine arme.

 

Undgå voldsomme mønstre

Dette punkt hænger lidt sammen med farverne på dit tøj. Mønstre kan nemlig også give et forket signal, hvis de bliver alt for prangende. Det kan være, du har valgt tøj, der har sorte eller mørke nuancer.

 

Har tøjet dog meget iøjnefaldende mønstre, kan det virke for prangende, hvilket ikke er passende til en begravelse. Gå derfor uden om de meget iøjnefaldende mønstre, når du skal finde tøj.

 

Ton make-uppen lidt ned

Dette punkt er hovedsageligt til kvinderne. Er du vant til at gå med en del make-up, er det en god idé at tone det lidt ned, når du skal til begravelse. Det er vigtigt at vise lidt ydmyghed. Det kan du gøre ved at gå helt enkelt til værks. Drop den pangrøde læbestift og smokey eyes.

 

Nedtoning af make-uppen er også af helt praktiske årsager. Skulle du fælde en tåre, kan det nemlig pludselig se meget voldsomt ud, hvis du har make-up rendende ned ad kinderne. En ’go to’ kan være en god, vandfast mascara, der ikke løver nogen steder.

 

Vælg traditionelle smykker

Når du skal have diverse smykker på til dit outfit, er det igen en god idé at være konservativ og formel. Det er en fordel at gå efter de enkle, men elegante smykker, der ikke stjæler for meget opmærksomhed, men stadig er med til at give noget til dit outfit.

 

Smykker kan fx være en helt enkel halskæde, øreringe, der ikke er for store eller hænger for meget samt et ur. Mere skal der ikke nødvendigvis til. Det vigtigste er, at det er nedtonet og ikke bliver for prangende. På den måde kan du få et gennemført outfit, der stadig er passende til en begravelse.