Home Testresultater Cykelhjelme test 2021 – Til børn og voksne

Cykelhjelme test 2021 – Til børn og voksne

af Steen Christensen

Det er et kendt problem, at vi danskere har svært ved at finde cykelhjelmen frem. Det bliver bedre, for vi får så mange oplysninger og statistikker om, hvorfor det er en god idé at bruge cykelhjelm, at det næsten er umuligt ikke at lytte til den fornuftige stemme og finde vores sikre cykelhjelm frem. Noget af fremgangen skyldes også skaterhjelme, som især er populære i det lidt yngre segment. Man kan nemlig sagtens bruge en skaterhjelm som cykelhjelm – du skal bare huske at tjekke, at den er godkendt til cykling!

Det er generelt vigtigt at tjekke, om det er en godkendt cykelhjelm, du står med eller ej – godkendte cykelhjelme til voksne og børn har et CE-mærke og er mærket EN 1078, som betyder, at de lever op til nogle bestemte regler for sikkerhed. Det er derfor det, du skal kigge efter, når du vil se, om en cykelhjelm til voksne eller børn rent faktisk er så sikker, som den umiddelbart ser ud.

Alle hjelmene i vores gennemgang af cykelhjelme test er godkendte cykelhjelme, så du kan være helt sikker på, at den beskytter, som den skal, hvis du vælger at købe en af hjelmene fra vores liste.

Vi kigger på følgende cykelhjelme til kvinder og mænd:

 1. Hövding Airbag 2.0
 2. Casco Activ 2
 3. Cykelhjelm Abus Urban-I Signal v.2
 4. Specialized Chamonix Angi MIPS

Og følgende cykelhjelme til børn:

 1. Nutcase Little Nutty Bi
 2. Nutcase Bumblebee Gen3
 3. ABUS Anuky
 4. Limar 242

INDHOLD

Den bedste cykelhjelm til kvinder og mænd

Kigger du efter en cykelhjelm til voksne, er det vigtigt at vide, at der som sådan ikke er forskel på cykelhjelme til kvinder og cykelhjelme til mænd. Farvevalget kan dog have noget at sige om, hvilke cykelhjelme der sælger bedst til mænd og kvinder. Kigger vi for eksempel på skaterhjelme, findes der utroligt mange i fint, feminint design med blomster og lignende, der kan insinuere en tendens til, at denne type oftest sælges som cykelhjelm til kvinder. Funktionsmæssigt er der dog ingen forskel på en cykelhjelm til kvinder og en cykelhjelm til mænd, så du kan derfor læse vores gennemgang af forskellige cykelhjelme til voksne uden fokus på køn.

Det kan være svært at vurdere den bedste cykelhjelm til mænd og kvinder, for der er mange parametre, der spiller ind. Skal den bruges til professionelt eller semiprofessionelt cykelløb? Er det bare til og fra arbejde? Udluftningen har for mange cykelhjelmsbrugere også meget at sige. Bliver du meget varm, når du cykler, skal du nok gå uden om skaterhjelme, og i stedet kigge på cykelhjelme med mange lufthuller, så du får nok ventilation.

Vores gennemgang af cykelhjelme til voksne og børn kan give dig en bedre idé om, hvad der findes på markedet, og hvad du derfor selv bør gå efter, når du skal investere i en ny cykelhjelm. Cykelhjelmene inkluderer alt fra en oppustelig cykelhjelm, der også kaldes en airbag cykelhjelm, til almindelige cykelhjelme med smarte ekstrafunktioner og forskelligt design, der nemt kan gøre én model mere interessant for dig end en anden.

Hövding Airbag 2.0

 • Sikker airbag til cyklister
 • Effektiv stødabsorbering
 • Lynhurtig reaktionsevne

FRIBIKESHOP.DK

2.299 DKK

En af de bedste cykelhjelme på markedet er den innovative Hövding Airbag, som er en oppustelig cykelhjelm, der beskytter dig lige så godt som almindelige cykelhjelme eller skaterhjelme – du slipper bare for uglet og svedigt hår! En cykelhjelm med airbag sidder nemlig rundt om halsen med en lynlås, og udløses inden for kun 0,1 sekund, hvis du er ude for et uheld.

Den eneste praktiske forskel der er på en cykelhjelm med airbag og en almindelig hjelm, er, at den skal oplades, idet den er batteridrevet. Denne airbag cykelhjelm holder batteri i op til 10 timer, og det er selvfølgelig 100 % miljøvenligt, da denne cykelhjelm airbag bruger genopladelige batterier.

Til forskel fra en almindelig cykelhjelm er en airbag cykelhjelm kun til engangsbrug – hvis den har slået sig ud i et uheld, kan den ikke bruges igen. Er du lidt i tvivl om den noget højere pris end for en normal cykelhjelm, skal du spørge dig selv: ville du bruge cykelhjelmen hver dag, hvis du risikerer ødelagte frisurer og svedigt hår? Hvis svaret er nej, burde du helt sikkert investere i en airbag cykelhjelm som Hövding Airbag 2.0, for så kan du se det som en investering i din egen sikkerhed, som rent faktisk er der, hver gang du cykler.

Casco Activ 2

 • Effektiv udluftning med 26 lufthuller
 • CascoLog hagespænde
 • Horisontalt og vertikalt spændesystem

CYKELHJELM.DK

699 DKK

ECYKELHJELM.DK

699 DKK

Casco Activ 2 cykelhjelmen er nærmest blåstemplet bare ud fra det faktum, at den er produceret i Tyskland – godt, tysk design i høj kvalitet er kendetegnet ved denne hjelm, og den er med rette populær både i og udenfor Danmark. Den fås i tre størrelser, og derudover kan den yderligere indstilles, så du kan få den absolut bedste pasform og beskyttelse for dit hoved. Det bedste er, at du nemt kan indstille den, når du er på farten, så du ikke behøver stoppe op, tage den af og indstille den.

Den er desuden også nem at åbne, idet den gør brug af en særlig Casco mekanisme, nemlig den såkaldte Casco-loc. Denne låsemekanisme betyder, at du kun behøver bruge én hånd, og at indstillingerne for rem og lukning forbliver den samme hele tiden.

Det er især på sikkerheden, at Casco Activ 2 roses, idet den beskytter fra mange sider på de helt rigtige måder, så dit hoved er i de bedste hænder. Derudover er der fantastisk ventilation i cykelhjelmen, da der er hele 26 huller, så du kan vinke farvel til svedigt og uregerligt hår efter en god cykeltur.

Cykelhjelm Abus Urban-I Signal v.2

 • Ny udgave af en klassiker
 • Meget let
 • Aftagelig skygge

FRIBIKESHOP.DK

699 DKK

CYKLER.DK (Midlertidigt tilbudt)

457 DKK

Denne Abus Urban-I Signal v.2 cykelhjelm er en af de bedste cykelhjelme på markedet i dag. Der er høj kvalitet fra inderst til yderst, og fokus er både på sikkerhed og komfort, så du får det bedste af det hele. Sikkerhedsmæssigt er den gennemtestet i utallige situationer, så den er skræddersyet til næsten alle slags uheld, du kunne komme ud for. Det er desuden en cykelhjelm med lys indbygget i en 180 graders vinkel, så du er helt sikker på at blive set i alt slags vejr og på alle tider af døgnet.

Når vi taler om komfort, kan vi ikke komme udenom det smarte spænde under halsen. Du kender sikkert godt det øjebliks nervepirrende spænding, hvor du bare håber, at du ikke får fat i den følsomme hud under hagen med klemmen, men det er slet ikke nødvendigt med denne Abus cykelhjelm. Den har nemlig et magnetspænde, der er en virkelig luksus detalje, som får cykelhjelmen til at skille sig ud.

Du får desuden hele 21 huller til ventilation i hjelmen, så du ikke koger på en varm sommerdag, og skulle det alligevel blive lidt svedigt, kan du tage puderne ud og vaske dem, ligesom du kan købe ekstra puder til den kolde vinter. Desuden har cykelhjelmen en skygge, som du kan tage af, hvis du ikke har brug for den, så den kan tilpasses alle forhold.

Specialized Chamonix Angi MIPS

 • Med MIPS til uovertruffen sikkerhed
 • Kompatibel med ANGI
 • Let og kompakt

CYKLER.DK

499 DKK

CYKELEKSPERTEN.DK

579 DKK

Her er en cykelhjelm, der scorer rigtig godt på både funktions- og designsiden. Som det vigtigste er denne Chamonix-cykelhjelm selvfølgelig godkendt og sikker, så du med ro i sindet kan cruise rundt på vejene med den på. Det er en meget alsidig cykelhjelm, fordi den er meget let og luftig, så du kan bruge den både til hverdagskørsel og til de lange ture på landevejene.

Det helt specielle ved denne cykelhjelm er, at den kun findes i én størrelse. Måske har du ikke hørt om en onesize cykelhjelm før, men det går simpelthen bare ud på, at den kan indstilles så fleksibelt indeni, at den passer til alle voksne. Du risikerer derfor hverken at komme hjem med en for lille eller stor cykelhjelm, og køber du den til en ung person, der stadig vokser, risikerer du heller ikke, at han eller hun vokser ud af den.

Cykelhjelmen er desuden udstyret med det såkaldte MIPS, der står for “Multi-Directional Impact Protection System”, som beskytter mod slag og stød fra alle sider, idet den har to lag, der beskytter dit hoved effektiv, hvis du kommer ud for et uheld.

De sikreste cykelhjelme til børn

Børn er dem, der er allerbedst til at få cykelhjelmen på, og der er masser af godkendte cykelhjelme til børn at vælge mellem. Det har selvfølgelig noget at gøre med, at det er nemmere for forældre at få mindre børn til at tage cykelhjelm på, end når det handler om teenagere – og dem selv for den sags skyld. Designmæssigt er cykelhjelme til børn også helt geniale med fine farver og sjove mønstre, der på samme måde som en ny skoletaske eller madkasse kan få selv det mest genstridige barn til at blive begejstret.

Når du skal ud at finde en cykelhjelm til børn, er det i bund og grund det samme, du skal tænke på, som når du køber en voksen cykelhjelm til kvinder eller mænd. Den skal først og fremmest være den rigtige størrelse til dit hoved, så den sidder godt og sikkert. Her er det vigtigt, at du gennemgår det grundigt med dit barn, fordi du ikke selv kan mærke, om den sidder rigtigt, og dit barn ved måske ikke, hvordan den rigtigt skal sidde. Tag derfor altid dit barn med på cykelhjelmsjagt – det kan også forbedre chancerne for, at den bliver brugt uden problemer!

Nutcase Gen3

 • Fed skaterhjelm
 • Magnetspænde under hagen
 • Ekstra skumindlæg medfølger

ECYKELHJELM.DK (flere farver)

280 DKK

Højt på listen er der endnu en Nutcase cykelhjelm til børn – denne gang fra den populære serie Gen3. Nutcase cykelhjelme til børn er noget af det mest populære på markedet, fordi der er så høj kvalitet både i sikkerhed og design. Designet har meget at sige, når det handler om cykelhjelme til børn, fordi det kan gøre det lidt nemmere at få dem til at tage den på.

Denne Gen3 cykelhjelm er som designet som en af de smarte skaterhjelme, hvor der er god ventilation med de hele 11 huller, så dit barn ikke koger, når legen går vildt for sig, eller når solen bager. Cykelhjelmen har en smart magnetisk lukkefunktion under hagen, så du ikke får klemt huden, når du spænder hjelmen. Der er også et drejespænde, så det er nemt og hurtigt for dig at indstille cykelhjelmen, til den passer dit barn perfekt.

ABUS Anuky

 • LED i nakkespændet
 • Perfekt pasform til de helt små
 • Meget brugervenlig

ECYKELHJELM.DK

269 DKK

CYKLER.DK

315 DKK

CYKELPARTNER.DK

349 DKK

CYKELEXPERTEN.DK

399 DKK

ABUS er også et mærke, du finder på listen over cykelhjelme til voksne, og det er der en god grund til: det er et populært mærke, der laver gode og sikre cykelhjelme i høj kvalitet – også til børn! Dette er en klassisk cykelhjelm designmæssigt, hvilket også gør den lettere og mere ventileret end mange skaterhjelme. Pasformen er lavet specielt til at være komfortabel for dit barn hele tiden, samtidig med at den er holdbar og meget sikker.

Både slidstyrke, holdbarhed og brugervenlighed er helt i top i denne cykelhjelm til børn. Den kan holde til hverdagens strabadser, uden at du behøver skifte den ud, og så er den nem at indstille både rundt om hovedet med nakkespænde og under hagen. Derudover er den rigtig smart, fordi det er en cykelhjelm med lys i nakken, så synligheden i trafikken er endnu bedre.

Bell Sidetrack Junior

 • Super let
 • God komfort
 • Tysk kvalitet og sikkerhed

CYKELHJELM.DK

499 DKK

CYKELEXPERTEN.DK

449 DKK

CYKELPARTNER.DK

469 DKK

Denne cykelhjelm til børn er som noget helt særligt meget lig mange cykelhjelme til voksne. Det kan være et stort hit for de børn, der gerne vil se lidt seje ud og have en hjelm, der ligner de seje racerhjelme, som mor og far cykler rundt med. Bell er et tysk mærke, og Sidetrack modellen har vundet flere tyske cykelhjelm test, så sikkerheden er i top.

Den har et særligt ErgoDial-spænde, som gør det nemt at justere cykelhjelmen til den bedste pasform, så den er så komfortabel som muligt for dit barn. Den fede racerstil har også den fordel, at der er god udluftning til hovedet – den har nemlig hele 15 ventilationshuller. Du får derfor en meget solid og sikker hjelm, som dit barn samtidig vil elske at have på.

Limar 242

 • Meget let design
 • Indbyggede LED-lys i tydelig rød farve
 • God komfort
 • Massere af farver

CYKELPARTNER.DK

299 DKK

ECYKELHJELM.DK (tilbud)

199 DKK

Limar 242 er en cykelhjelm til børn i meget høj kvalitet, der klarer sig rigtig godt i forskellige cykelhjelm test. Den scorer højt på sikkerhed, og beskytter derfor dit barns hoved rigtig godt både under vild leg og i tilfælde af ulykker. Den er nem at spænde, så den kan tilpasses dit barns hoved, og spændet under hagen er beskyttet af en pude, så du ikke får klemt huden, når du spænder den.

Denne er desuden en perfekt cykelhjelm til børn, da den kommer i flotte design med Disney-motiver, som for mange børn vil være et kæmpe hit. Det er en af de helt lette cykelhjelme, så især mindre børn ikke får ondt af at have den på i længere tid, og der er desuden masser af luftgennemstrøm med hele 11 ventilationshuller. Det er også en cykelhjelm med lys, så dit barn altid kan ses i trafikken.

Størrelsesguide til cykelhjelme

Det er meget vigtigt, at du køber en cykelhjelm i den rigtige størrelse. Når du skal finde en ny cykelhjelm, skal du derfor måle dit hoved, så du kan finde en størrelse, der passer ordentligt. Find et målebånd (eller en snor, så du kan måle med tommestok eller lineal bagefter) og mål rundt om hovedet. Du skal som udgangspunkt måle 2-3 cm over øjenbrynene og en anelse over ørerne.

Ligger du mellem to størrelser, når du har målt dit hoved og fundet en cykelhjelm, du kan lide, anbefaler vi, at du tager den største af dem – så kan du nemlig stramme den, til den passer perfekt. Det ses typisk, at en mand har et større hoved end en kvinde, og derfor er det endnu mere vigtigt, at du får målt rigtigt, og ikke blot går ud fra, at du kan passe din partners cykelhjelm, bare fordi den umiddelbart sidder okay.

Du kan bruge vores vejledende skemaer over størrelser på cykelhjelme til børn og voksne. Størrelserne og inddelingerne kan variere fra det ene mærke til det andet, men du kan bruge skemaerne som udgangspunkt. Efter 9 års alderen kan de fleste børn med fordel skifte til en cykelhjelm til voksne, da der godt kan være en forskel på hjelmene, selvom målene umiddelbart siger det samme.

Vejledende oversigt over størrelser på cykelhjelme til børn

Alder 6 - 12 mdr. 1 - 5 år 5 - 9 år 7 - 9 år
Størrelse (cm)
46 - 48
50 - 52
54 - 56
56

Vejledende oversigt over størrelser på cykelhjelme til voksne

Størrelse XS S M L XL
Hovedomkreds (cm)
47 - 51
51 - 55
55 - 59
59 - 63
61 - 65

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Synes du stadig, at det at vælge en cykelhjelm virker som et stort projekt, som du gerne bare vil gøre helt rigtigt? Bare rolig, vi har samlet en lille oversigt over de spørgsmål, der oftest bliver stillet om cykelhjelme. Hvis du læser vores FAQ og kigger grundigt på vores størrelsesguide og gode råd til valg af cykelhjelm, er du helt sikkert klædt godt på til at vælge en cykelhjelm til dig selv eller dit barn, så I alle kan være sikre i trafikken.

Det er meget vigtigt, at din cykelhjelm sidder rigtigt, for ellers beskytter den dig ikke, som den skal. Den skal sidde så langt fremme i panden, at den er vandret og flugter med dine øjenbryn. Hvis den sidder skævt eller for langt omme i nakken, beskytter den ikke det forreste af dit hoved godt nok.

Cykelhjelmen skal sidde til, så den ikke kan rykke sig, men ikke så stramt, at det føles ubehageligt. Spænd cykelhjelmen under hagen, så der er plads til to fingre, og så spænderne sidder lige under øret.

Du bør afprøve forskellige pasformer for at finde ud af, om du skal kigge efter skaterhjelme, almindelige cykelhjelme eller måske følge trenden med en oppustelig cykelhjelm – og følge vores størrelsesguide ovenover til at finde den rette cykelhjelm størrelse.

Mål hovedet og tag dit barn med ud for at prøve cykelhjelmen, så du kan se, hvordan pasformen er. Det kan også være uvant for dit barn at have en cykelhjelm på, så derfor er det ekstra vigtigt at følge retningslinjerne og prøve forskellige modeller.

Din baby skal have cykelhjelm på, når han eller hun kan sidde selv, hvilket for de fleste er omkring 9-10 måneder. Cykelhjelme til børn kan godt være tunge for små babyer, så vi anbefaler, at du finder den letteste model, og at du kun cykler korte ture i starten, så det ikke går ud over babys nakke og ryg.