Home Testresultater Test af crosstrainer – de bedste crosstrainere 2021

Test af crosstrainer – de bedste crosstrainere 2021

af Steen Christensen

Går du op i din træning, og ønsker du at bringe elementer af fitnesscentret hjem i stuen? Så er en crosstrainer til hjemmebrug måske den ideelle løsning for dig. 

En crosstrainer er en træningsmaskine, hvor du får trænet hele kroppen på en skånsom måde. Du belaster knæ- og fodled mindst muligt takket være den glidende bevægelse, som du laver på en crosstrainer. Med en crosstrainer kan du også opnå dit ønskede vægttab, da en stor del af denne slags træning består af konditionstræning. Du kan dog også udfordre dine muskler ved at øge belastningen og modstanden, da moderne crosstrainere kommer med forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer.  

Crosstrainere har et væld af muligheder inden for træning, også hjemmetræning. Mange crosstrainere er specifikt lavet til hjemmebrug, og de kommer i lavere prisklasser end de typiske professionelle crosstrainere, som du finder i fitnesscentret. Udvalget af crosstrainere til hjemmebrug er dog ret stort – og derfor har vi lavet denne guide, så du nemmere kan finde den bedste crosstrainer til dig og dit hjem.

Vi har sammenlignet seks forskellige crosstrainere, hvor vi har fokuseret på forskellige prisklasser, størrelser, funktioner samt kvaliteter. Du kan derfor finde noget for enhver smag og til ethvert behov. Du er ofte heldig at finde flere af modellerne på tilbud, så hold godt øje med forhandlerne, hvis du drømmer om en bestemt model, der er lidt uden for dit budget. Vi har lagt særlig vægt på at finde crosstrainere, der har vundet bedst i test, har særlige funktioner eller har fået gode anmeldelser, så du får gode forudsætninger for at finde en model i høj kvalitet i denne test.

INDHOLD

Sammenligning af crosstrainere

Navn (klik for at læse mere) Pris Vægt Mak. personvægt Dimensioner Modstandsniveauer
6.900 DKK
70 kg
148 kg
56 x 163 x 166 cm
16
1.649DKK
39 kg
120 kg
69 x 125 x 160 cm
8
4.995 DKK
51 kg
135 kg
62 x 157 x 165 cm
16
12.900 DKK
105 kg
170 kg
79 x 170 x 209 cm
20

Bedst i test

Xterra Free Style 3.9E

 • Bedst i test crosstrainer
 • 15 træningsprogrammer
 • Indbyggede pulsmålere
 • Indadvendt hældning: skånsom mod led

ABILICAONLINE.DK

6.900 DKK

Vægt Maks. personvægt Dimensioner Modstandsniveauer
70 kg
148 kg
56 x 163 x 166 cm
16

Vi skal se på en testvinder fra mærket Xterra. Xterra Free Style 3.9E blev kåret som bedst i test i kategorien ”bedste mellemvalg” i 2016 – og mere nyligt blev den kåret som bedst i test i 2019. Eksperterne fremhæver blandt andet, at denne crosstrainer er frontdrevet, hvilket giver en mere elliptisk bevægelse, der normalt kun findes i dyrere modeller. Det vil sige, at Xterra Free Style 3.9E kombinerer sin frontdrevne teknologi med en forholdsvist billig pris.

På forhandlerens hjemmeside kan man også læse, at Xterra Free Style 3.9E er en kraftig og robust crosstrainer, der vejer 70 kg, og som kan klare en personvægt på op til 148 kg. Den kommer med 16 forskellige modstandsniveauer, så du virkelig kan udfordre dig selv. Derudover kommer den også med 15 forskellige træningsprogrammer, så du altid kan forny din træning og vedligeholde motivationen. Fodpedalerne er udformet, så du mindsker spændinger i knæ- og fodled takket være en 2-graders indadvendt hældning. Xterra Free Style 3.9E kommer desuden med en indbygget pulsmåler. Computeren er udstyret med et LCD-display, hvor du kan holde øje med dine data.

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer er til dig, der ønsker en rigtig god træningsmaskine, særligt prisen taget i betragtning.

Billig crosstrainer

InShape 7 kg

 • Oplagt begynder-crosstrainer
 • Computer: tid, hastighed, distance mv.
 • Hjul – nem at flytte
 • Budgetvenlig

COOP.DK

1.649 DKK

Vægt Maks. personvægt Dimensioner Modstandsniveauer
39 kg
120 kg
69 x 125 x 160 cm
8

Hvis du leder efter en billig crosstrainer, der stadig kan sit kram, skal du se med her. Vi skal nu kigge på en crosstrainer fra brandet InShape. InShape 7 kg crosstrainer har, som navnet antyder, et svinghjul på syv kg. Det er således en rigtig god begynder-crosstrainer, da mange andre crosstrainere har tungere svinghjul. Du kan hurtigt komme i gang med denne crosstrainer og dens otte forskellige modstandsniveauer, så du får rig mulighed for at udfordre dig selv og holde motivationen oppe. InShape 7 kg kommer også med en praktisk computer, som viser dig tid, hastighed, puls, kalorieforbrænding, distance mv.

Denne InShape crosstrainer er nem at flytte rundt på, da den har hjul. Den er derfor oplagt at have stående i hjemmet, fordi du kan flytte den fra rum til rum. Det gør den mere fleksibel, da du kan flytte rundt på den, alt efter om du for eksempel ønsker at installere den i et rum dedikeret til hjemme-fitnesscenter, eller om du i stedet ønsker at træne inde i stuen og se tv sammen med resten af familien. Den vejer også kun 39 kg, hvilket er meget lidt i forhold til mange andre crosstrainere, hvilket igen gør den nem at flytte rundt på og særligt velegnet til hjemmebrug. Denne crosstrainer er altså til dig, der er nybegynder, og som måske ikke har de helt store atletiske ambitioner, men ønsker at få pulsen op og musklerne rørt lidt mere i hverdagen – og som samtidig vil finde en billig crosstrainer til formålet.  

Masterfit TP500

 • 12 faste træningsprogrammer
 • Computer: puls, hastighed, distance, kalorier mv.
 • Høj svingmasse for mere belastning
 • Pulsmåler i håndtag

ABILICAONLINE.DK

4.995 DKK

Vægt Maks. personvægt Dimensioner Modstandsniveauer
51 kg
135 kg
62 x 157 x 165 cm
16

Denne crosstrainer fra Masterfit har et lidt anderledes design, der primært skyldes den hvide farve. Den passer godt ind i det minimalistiske hjem, og samtidig er den også ganske stabil og driftssikker.

Masterfit TP500 er en god mellemstørrelses crosstrainer, der vejer 51 kg, og som kan holde til en maks. belastning på 135 kg. De fleste kan derfor være med på denne crosstrainer. Her får du meget for pengene: Du får en høj svingmasse på hele 17 kg, 16 modstandsniveauer samt 12 træningsprogrammer til at holde gejsten oppe.

Den har lange håndtag, der gør, at du kan holde på forskellige måder og i flere vinkler, alt efter hvordan du bedst griber fast, når du træner. Computeren viser alt det, du skal bruge i den daglige træning: distance, tid, puls, intensitet målt i watt samt kalorieforbrug. Du kan derfor nemt holde øje med dine personlige fremskridt, ligesom du gradvist kan øge modstanden og virkelig udnytte den høje svingmasse.

Masterfit TP500 crosstrainer har desuden hjul, som gør det nemt at flytte rundt på. Alt i alt får du her en god mellemstørrelses crosstrainer i en mellem prisklasse, der lever op til langt det meste, som almindelige træningsglade mennesker efterspørger ved en træningsmaskine.

Bedste køb

Sole E35 2020

 • Opgraderet model af tidligere testvinder
 • Behagelig og næsten lydløs træning
 • Reducerer belastning på led
 • 7,5 tommer LCD-skærm inkluderet

ABILICAONLINE.DK

12.900 DKK

Vægt Maks. personvægt Dimensioner Modstandsniveauer
105 kg
170 kg
79 x 170 x 209 cm
20

Denne Sole crosstrainer er en opgraderet model af en crosstrainer, der har fundet prisen ”bedste køb” hos flere forbrugersider i USA samt ”bedst i test” i en af Nordens store tests af crosstrainere. Den nye 2020-model kan det samme, men er opgraderet med de funktioner, som træningsglade mennesker går efter i dag.

Sole E35 er navnet på denne nye model af en crosstrainer, som er en større én af slagsen. Den vejer hele 105 kg, men kan til gengæld også bære en personvægt på op til 170 kg. Langt de fleste kan derfor være med på denne maskine. Med denne crosstrainer får du en følelse af at stå på en professionel maskine – altså en maskine, som du normalt ville finde i fitnesscentret. Der er nemlig ofte forskel på de crosstrainere, man køber til hjemmebrug, og de crosstrainere, som fitnesscentrene indkøber. Sole E35 er dog en crosstrainer, der grundet kvaliteten giver en professionel fornemmelse.

Sole E35 crosstrainer kommer med 10 forskellige træningsprogrammer, et svinghjul på 11,3 kg samt hele 20 modstandsniveauer. Du har derfor rig mulighed for at prøve grænser med denne crosstrainer. Derudover kommer den med en intelligent computer og indbygget Bluetooth, så du kan tilslutte den til din smartphone eller tablet og herigennem holde styr på og overføre alle dine træningsdata. Derudover kan du styre modstandsniveauerne på håndtaget via en elektromagnetisk teknologi, der tillader dig at skifte rundt mellem niveauerne, mens du er i fuld gang med at træne. Den kommer også med en 7,5 tommer LCD-skærm, pulsbælte og pulsmåling i håndtagene, en indbygget blæser og indbyggede højtalere. Det er alle disse detaljer, der gør, at denne crosstrainer er et rigtig godt valg til dig, der ønsker en crosstrainer i høj kvalitet til hjemmebrug.

Crosstrainer, motionscykel eller løbebånd

Der findes forskellige typer af træningsmaskiner, som du sikkert allerede ved – især hvis du er vant til at begå dig i et fitnesscenter. Her kan du ofte vælge mellem rækker af løbebånd, motionscykler eller crosstrainere. Crosstrainere er som regel ganske eftertragtede, og det er der god grund til.

Med en crosstrainer får du nemlig mulighed for at træne hele kroppen. Samtidig belaster du kroppen mindst muligt grundet den måde, du skal bevæge dig på. Løb er en fantastisk god motionsform, hvor du både træner styrke og kondition, ligesom cykling er en oplagt måde at få pulsen op på. En af ulemperne ved cykling og løb er dog, at træningen hurtigt kan blive ensformig. Løb har også den ulempe, at du nemmere kan komme til at belaste dine led under træningen. Her vil en crosstrainer være langt mere skånsom med knæ- og fodled.

En crosstrainer er desuden ideel til dig, der ønsker et vægttab. Du kan nemlig holde ud at træne på crosstraineren i overraskende lang tid ad gangen. Dette kan dog også skyldes, at du ikke har nok belastning på. I så fald kan du nemt indstille crosstraineren til at give dig mere modstand, så du belaster kroppen mere, men også får mere ud af træningen rent muskelmæssigt.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Hvis du stadig sidder inde med spørgsmål om crosstrainere, kan du med fordel læse med i nedenstående FAQ, hvor vi opsummerer nogle af pointerne fra artiklen samt svarer på ofte stillede spørgsmål.

En crosstrainer er mere skånsom mod kroppen end for eksempel et løbebånd. Det skyldes, at du ikke belaster kroppens led på samme måde, når du bruger en crosstrainer. Du får desuden brugt hele kroppen – især hvis du også sørger for at engagere armene under træningen. Derudover er en crosstrainer nem at komme i gang med og god til at udfordre dig selv med, eftersom du kan indstille belastningen, alt efter hvor meget modstand du ønsker at have.  

Crosstrainere kommer i ret mange forskellige størrelser – de svinger for eksempel med en vægt på mellem 39-150 kg. Det kommer derfor an på, hvor stor en crosstrainer du ønsker, hvilket du kan vurdere ud, hvor meget plads du har til den derhjemme. Har du plads til, og har du overhovedet brug for, en stor crosstrainer, eller kan du nøjes med en mindre model? Derudover skal du også indtænke din egen vægt, og eventuelt dine samboendes vægt, hvis I er flere, der skal bruge maskinen. En crosstrainer har altid en maks. personvægt, og som du kan se i vores gennemgang af modellerne, svinger denne maks. vægt meget.

Når du skal vælge en crosstrainer til hjemmebrug, kan du med fordel gå efter én, der er enten sammenklappelig eller kommer på hjul. Det gør, at du nemmere kan flytte maskinen fra rum til rum, hvis du for eksempel både ønsker at træne ude i garagen i dit hjemme-fitnesscenter og inde foran fjernsynet en gang imellem. Derudover kan du også med fordel overveje prisen. Der er nemlig stor forskel på prisen på billige og dyre crosstrainere, og her kommer det blandt andet an på, hvilket niveau du ønsker at træne på, og hvor meget du vil have, at den skal kunne.