5 skridt til at komme godt igennem dit boligkøb

Boligkøb er en af de største beslutninger vi tager i livet og der er meget at holde styr på for at komme godt igennem dit boligkøb.

Hvis du er ved at forberede et boligkøb eller allerede er i gang med at kigge på boliger, kan du læse med i denne artikel, hvor vi har samlet fem skridt som du skal have styr på, for at komme godt igennem dit boligkøb.Afstem dine forventninger til den kommende bolig

Når du skal i gang med at finde din drømmebolig, er det vigtigt at afstemme dine forventninger til den kommende bolig.

Du har garanteret allerede en masse idéer om, hvordan din kommende bolig skal være og det er vigtigt at du har styr på de forventninger, for at finde den helt rigtige bolig.

Du kan med fordel lave en liste med hvilke kriterier der er til din kommende bolig fx i forhold til størrelse, beliggenhed, have, adgang til indkøb osv.

Efterfølgende kan du prioritere hvad der er vigtigst og dermed få et godt overblik. Når du har en prioriteret liste, vil det blive nemmere at vælge mellem forskellige boliger.

Tjek tilstandsrapporten

Når du er ude at kigge på potentielle boliger, er det vigtig at du holder øje med boligens stand, gerne gennem en tilstandsrapport.

På den måde risikerer du ikke at ende med en bolig, hvor du skal starte med at bruge en masse penge på reparationer af diverse skader.

Hvis du gerne vil være på den helt sikre side, kan du få en byggetekniker til at gennemgå en bolig som du har forelsket dig i, og dermed få det fulde overblik over boligens stand.

Find det rigtige lån

Når du har fundet den bolig du gerne vil købe, skal du med stor sandsynlighed ud at tage et lån, for at finansiere boligen.

Her er det vigtigt at kende forskellen på forskellige boliglån, så du finder det der passer bedst til din økonomi. Det er samtidig vigtigt at du har et godt overblik over din månedlige økonomi, så du ved hvor meget du kan betale af på et lån om måneden.

De typiske lån til bolig er enten gennem banken eller et realkreditinstitut, hvor du kan få forskellige typer af lån alt efter din økonomiske situation.

Det er en god idé at hente tilbud fra flere banker eller realkreditinstitutter på dit boliglån, så du har forskellige lån at sammenligne med hinanden og dermed kan få en god pris på dit boliglån. Når du sammenligner forskellige lån, kan du også bruge det som forhandling til at få et eventuelt lån ned i pris.

Få hjælp til de juridiske papirer

Når du har fundet din drømmebolig og fået styr på boliglånet, er det tid til selve bolighandelen. Her skal der laves forskellige juridiske papirer, for at handelen er gyldig.

Der skal fx skrives skøde, købskontrakt, refusionsopgørelse og så skal bolighandelen tinglyses. For at du er sikker på at de juridiske papirer bliver lavet som de skal, er det en god idé at få hjælp fra en boligadvokat, der kender alle de forskellige regler.

En boligadvokat kan også rådgive dig gennem selve bolighandelen, så du har en på din side, hvilket er en god idé, da ejendomsmægler altid er på sælgers side.

Du kan fx kontakte Hviid Advokater, hvis du mangler en god boligadvokat til din næste bolighandel.

Planlæg flytningen

Når du har underskrevet de forskellige papirer, er der ikke andet tilbage end at planlægge flytningen, så du kan komme godt tilrette i din nye bolig.

Når flytningen skal planlægges, er det vigtigt at du har godt tid til at falde på plads i dit nye hjem, så du ikke skal stresse omkring flytningen.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.