Home livsstil 5 cool køkkenting du kan give i værtindegave

5 cool køkkenting du kan give i værtindegave

af Steen Christensen

Når du skal til middag eller fest hos dine venner og familie, kræver det ofte en lille (eller stor) værtindegave. Ofte kan det dog være svært at finde på en gave, som ikke kun er sjov og brugbar, men som også passer til værten eller værterne. Som gæst vil man altid gerne give en gave, som er personlig og rent faktisk kommer modtageren til gavn.

Skal gaven netop være brugbar, er det en god idé at komme med en ting til køkkenet. Pyntegenstande kan være svære at give til andre, da personlig smag fylder meget her. Derimod er køkkenting et oplagt valg, da disse både har en funktion og kan pynte hjemmet.

Du får her inspiration til køkkenting, som passer til fem forskellige typer værter. Læs guiden og få gode ideer til din næste værtindegave – uanset om du skal besøge en nørdet feinschmecker, en ung studerende eller en helt tredje type. Har du brug for flere gode ideer, kan du besøge Gaveinspiration.dk

Til feinschmeckeren

De fleste feinschmeckere elsker kaffe og dyrker det på et nærmest videnskabeligt plan. Du kan altså godt glemme alt om at give feinschmeckeren en pakke instant kaffe. Derimod vil en kaffebrygger til at lave ’pour over’ kaffe være en super god værtindegave, da denne kaffetrend for alvor hitter blandt feinschmeckere.

Vælg eksempelvis en model fra Hario eller Chemex og glæd dig til at få serveret god kaffe på dit næste besøg.

Til æstetikeren

Fine keramikskåle er et oplagt gavevalg, hvis du skal bruge en værtindegave til æstetikeren. For denne type er farver, former og materiale altafgørende, når det kommer til hjemmets køkkenting. Derfor kan du blive en populær gæst, hvis du vælger en eller flere smukke skåle med et rustikt og unikt look.

Broste Copenhagen og Anne Black er gode eksempler på danske brands, der fremstiller trendy skåle med en smuk glasur.

Til gastronomen

Hvilken værtindegave giver man den gastronomiske mand eller kvinde, der allerede har et veludstyret køkken? Her er en kniv som regel et godt bud, da knive er et af hobby-kokkens vigtigste redskaber.

Vælg gerne en japansk kniv, da det regnes for at være det ypperste – det vil helt sikkert falde i god jord hos din vært! Gå efter knivdesign fra mærker som Tojiro og Global, hvis du ikke har noget imod at komme med en lidt dyrere værtindegave.

Til den studerende

Skal du på besøg hos en studerende, vil der typisk være tale om en ung person, der ikke har årevis af erfaring med at bo selv. Derfor er en kogebog et godt valg til en værtindegave. Gå gerne efter en personlig kogebog, som passer til din værts budget, kost og livsstil.

Er du ikke helt sikker på din værts præferencer, er en Jamie Oliver kogebog altid et populært valg. Den britiske kok har nemlig udmærket sig med sin ydmyge tilgang til mad, der tæller hurtige og budgetvenlige opskrifter.

Til familien

Når du skal hjem til en familie, er der i princippet ikke bare én, men flere værter. Derfor kan det være svært at finde på en gave, der falder i alles smag. En god idé er dog at give en kridttavle, der kan hænge i køkkenet. Her kan familien skrive sjove beskeder til hinanden, organisere en madplan eller holde styr på ugens aktiviteter.

Tavlerne kan købes mange steder, eksempelvis i IKEA, og findes i forskellige størrelser med forskellige detaljer. Husk også at købe kridt, så familien kan tage din værtindegave i brug med det samme.