Tjek, om du kan få penge retur, hvis dit fly er forsinket

Hvis du har været ude og flyve for nylig og har oplevet, at dit fly var forsinket, ved du også, hvor surt og trist det er, hvis du selv skal betale for et andet fly for at nå frem til din destination.

Det kan desværre i mange tilfælde være sådan, det ender, hvis du bliver forsinket på din flyrejse – også selvom det ikke er din fejl. Heldigvis findes der regler for, hvad du kan få erstattet på din rejse, hvis du bliver forsinket.Det kan være besværligt og et stort arbejde at få ordnet det, der skal ordnes for at få din flyerstatning. Du kan gøre det selv, men der findes også erstatningsbureauer, der har specialiseret sig i at hjælpe dig, hvis uheldet er ude, og du skal have erstatning for en misset eller en forsinket flyvetur.

Erstatningsbureauerne skal – for at hjælpe dig – have 20-30% af selve erstatningen. Uanset hvilken af metoderne du vælger at bruge, kan det godt betale sig at søge om erstatning, hvis du er blevet forsinket.

Du kan nemlig få flere tusinde kroner retur ind på din konto, hvis erstatningen bliver udbetalt.

Hvor meget du får tilbage afhænger af, hvor meget du er blevet forsinket. Her på siden kan du sammenligne forskellige erstatningsbureauer for at se, hvor du bedst kan regne med at få din erstatning udbetalt. Der findes nemlig mange forskellige bureauer, men der er forskel på bureauernes erfaring og udbetalingsprocent, og så bliver de her på siden også sammenlignet på baggrund af brugernes anmeldelser og deres erfaringer.

Du har forskellige rettigheder som passager, og hvorvidt du er berettiget til erstatning afhænger af tre ting: Længden på forsinkelsen, som beregnes ud fra, hvornår du ankommer til din destination, og hvorvidt din start- eller slutdestination er indenfor EU.

Derudover kan der være ekstraordinære omstændigheder, der gør, at du ikke kan få erstatning, eksempelvis hvis du bliver forsinket pga. dårligt vejr, strejke eller andre unormale ting. Du bør derfor altid tjekke, om du kan få erstatning, hvis dit fly er forsinket.

Når du er ude for en forsinkelse, er der faktisk en række ting, du som flypassager har krav på. Dette kan eksempelvis være gratis måltider, hvis du er over to timer forsinket, og gratis overnatning og transport til og fra lufthavnen, hvis du er over fem timer forsinket. Husk derfor altid at tjekke dine rettigheder, når du bliver forsinket, så du ikke kommer til at snyde dig selv.

Flykompensation kan fås af alle, uanset om man har bopæl indenfor eller udenfor EU’s grænser. Hvis du har en klage at rette mod et flyselskab, skal du huske at gøre dette indenfor tre år.

Normalvis er det bedst at gå i gang med at indberette klagen så hurtigt som muligt, idet der kan være lang behandlingstid på sagerne.

Synes du, at det er svært at overskue at ordne klagesagen selv, kan det godt betale sig at få et bureau til det. Selvom du skal betale dem for det, får du jo stadig selv noget ud af det. Tjek, om du kan få penge retur for din forsinkede rejse – og held og lykke med det.

Du kan også læse mere her hos Tænk.dk.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.