Tips til renovering af boligen, inden den skal sælges

Hvis du går og tænker på at sælge din bolig, kan det være smart at overveje at renovere den først. Måske virker det fjollet at renovere din lejlighed for så at flytte ud af den, men faktisk kan du tjene rigtig godt på at investere en smule i boligen inden videresalg. Læs mere om dette og få tips til renoveringen her.

Derfor er det smart at renovere din bolig inden salg

Generelt er det naturligvis lettere at sælge en bolig, som er i god stand, end en, der tydeligvis ikke er blevet holdt ved lige.Derfor vil boligsalget sandsynligvis gå en del hurtigere og mere glat, hvis du sørger for at renovere inden salg. Desuden vil du ved salget indtjene de penge – og flere til – som renoveringen har kostet, og dermed er det en investering, som vil give et afkast i det lange løb.

En renoveret lejlighed kan nemlig sælges for langt mere end en gammel lejlighed, og derfor kan det godt betale sig at smide nogle penge i projektet. Godt nok tager det noget tid, og det koster naturligvis også nogle penge, men når først salget er i hus, vil det helt sikkert være det hele værd.

Søg støtte og tilskud inden renovering

Grundet de store klimaudfordringer, som vi står overfor, kan du søge tilskud, hvis du bygger energi- og miljøvenligt. Det vil sige, at hvis renoveringerne af din bolig har en positiv effekt i forhold til miljøet, kan du få hjælp til finansieringen.

Helt konkret kan du søge tilskud hos energiselskaber, som – i tilfælde af at renoveringen er miljøvenlig – kan støtte dig økonomisk. Desuden kan du søge om håndværkerfradrag, og også her kan der være gode penge at spare. Du kan også søge hjælp online hos boligadvokat24.dk, som hjælper med alt det juridiske ved køb og salg af bolig.

Sidst men ikke mindst kan du finde gode muligheder for lån. Hvis du mangler kapital til renoveringsprojektet, kan det altså være en god idé at undersøge dine muligheder grundigt.

Du kan selvfølgelig låne penge i banken, men der er også mange andre muligheder, og disse kan af og til være mere fornuftige for dig som forbruger.

Læg budget og planlæg renoveringen grundigt

Når tilskuddene er hentet, og pengene er lånt, er du klar til at gå i gang med renoveringen. Inden du begynder, skal du dog sørge for at planlægge projektet godt og grundigt. Renoveringer har det med at tage en del længere tid, end man går og regner med, og derfor skal du sørge for at sætte god tid af til de forskellige skridt. På den måde er du sikker på, at du bliver færdig til den planlagte deadline.

Desuden skal du være opmærksom på, at byggeprojekter stort set altid går over budgettet. Læg derfor godt med penge til side, så du ikke risikerer, at du må stoppe halvvejs, fordi pengene er sluppet op.

Det er dyrt at renovere, og det tager tilmed lang tid, men i sidste ende er det det hele værd.

Kilde: de seneste nyheder på dagens.dk.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.