Sådan sørger du for den rette stemning i soveværelset

Soveværelset og den stemning, du skaber derinde, er vigtigere, end du tror for din velvære og din søvn.

Mange forskellige elementer i soveværelset kan nemlig være med til være forstyrrende for din søvn.

Så hvis det er tid til at puste lidt liv i soveværelset og friske stemningen en smule op, så se med her. Vi har nemlig fundet et par fif frem til, hvordan du kan skabe lidt nyt liv i indretningen af dit soveværelse.

boligjournalen 1 x

Sørg for ikke at rode i soveværelset

Det kan være ret forstyrrende for den hyggelige og rolige stemning, der gerne skulle være i soveværelset, hvis ikke du sørger for, at der er nogenlunde ryddet op hele tiden.

En nemt fif kan være at have en stolt eller puf, som er dedikeret til, at du gerne må lægge dit aktive tøj på.

Her kan I lægge det tøj, der ikke er helt klar til at blive smidt i vasketøjskurven, men som måske heller ikke skal op på en bøjle og ind i skabet igen. Det er ofte det tøj, der ender på gulvet, og det kan man hurtigt undgå ved at have et sted at have tøjet, som ikke roder helt lige så meget.

Et fint sengetæppe kan give hygge og ro

Hvis du ikke har et sengetæppe i forvejen, kan det være en rigtig god idé at anskaffe dig et.

Med et sengetæppe kan du nemlig nemt og hurtigt få redt sengen, når du står op om morgenen, og det kan hurtigt virke mindre rodet i dit soveværelse. Og så er det da også rigtig skønt at se på.

Magasin har et stort udvalg af sengetæpper. De har flere forskellige prisklasser, og du kan også hurtigt søge efter et bestemt mærke. Med et smukt sengetæppe fra Magasin eller et af deres andre mærker vil soveværelset hurtigt blive fint og hyggeligt.

Lys og en god bog i sengen

Vi ved efterhånden godt, at det ikke er godt for os at se på vores forskellige skærme lige inden vi skal sove.

Det er både, TV’et og computeren men også vores smartphones. Derfor kan du med fordel overveje at få en natlampe med et ordentligt lys, så du kan sidde og læse lidt i sengen, inden du skal sove. Det er rigtig godt til at komme til at slappe af og forbereder os bedst muligt til en god nats søvn.

Så ud med fjernsynet, hvis du har et i soveværelset, og ind med en god bog, som du vil nyde at læse hver aften, inden du lægger dig helt til ro i sengen. Det kan også være meget hyggeligt som par at ligge og læse hver for sig men alligevel sammen.

Soveværelset er et vigtigt rum i boligen, og du vil få meget godt ud af at prioritere at skabe en hyggelig og rolig stemning der. Det kan have en utrolig positiv indvirkning på din søvn, og du vil stensikkert kunne mærke forskel.

Skab ekstra plads med en vægseng

Du kan også skabe ekstra rum i soveværelset ved at installere en vægseng, eller en Murphy bed, som de kaldes på engelsk. Det er en seng som kan klappes op på væggen i løbet af dagen.

header

På den måde kan du få flere funktioner ind i dit rum, og fx. bruge det som kontor i løbet af dagen.

En elevationsseng giver god komfort

Har du rygproblemer, eller kan du lide at have benene lidt op om natten (for godt blodcirkulation)? så kan det anbefales at investere i en elevationsseng, som er en seng der kan hæves og sænkes i hoved- og fodende.

Læs vores guide her til elevationssenge.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.