Sådan vælger du energiselskab

Der er mange forskellige elselskaber at vælge imellem, og dit valg kan have stor betydning for både din service og din regning.

Derfor er det værd at gøre lidt mere ud af at vælge energiselskab, og til at hjælpe dig får du her en liste med ting, du skal være opmærksom på.

Kig på priserne

Noget af det vigtigste, når du skal vælge elselskab, er naturligvis at være opmærksom på priserne hos de forskellige selskaber. Som med alt andet er der visse selskaber, der har højere priser, blot fordi de er et kendt selskab, som dækker store områder. Der er imidlertid også mange andre gode selskaber, som måske er knap så kendte, og netop derfor også kan give dig en bedre pris.

For eksempel kan du hos et selskab som NettoPower få billig el uden binding. På hjemmesiden kan du se de aktuelle priser for el, alt efter om du er øst eller vest for Storebælt, og derudover kan du naturligvis læse mere om deres service og grundtanker.

Læs om de forskellige elselskaber

Ud over at priserne naturligvis gerne skal være gode, så vil du også gerne have et elselskab, som tilbyder en god kundeservice. Derfor kan du med fordel læse om de forskellige selskaber på en platform som Trustpilot, hvor uafhængige brugere kan anmelde alverdens forskellige firmaer inden for alt lige fra el til catering og tøjsalg.

Her vil du kunne læse om andre forbrugeres oplevelser med eksempelvis forskellige elselskaber og ud fra dét danne dig et billede af, om det er et selskab, der er værd at overveje.

Er der mange andre, der har oplevet dårlig service et sted, er der nok desværre også relativt stor risiko for, at du vil opleve det samme, og derfor kan det godt betale sig at bruge noget tid på at sætte sig ind i andres erfaringer.

Undersøg mulighederne i dit område

Noget af det vigtigste er naturligvis at undersøge, hvilke elselskaber der overhovedet dækker dit område. Det er nemlig ikke alle selskaber, der dækker hele landet, og derfor kan du naturligvis lige så godt lade være med at kigge på dem, der alligevel ikke kan tilbyde el lige netop der, hvor du bor.

På de forskellige elselskabers hjemmesider kan du læse, hvor i Danmark de opererer, og på den måde kan du altså hurtigt indskrænke din søgning til kun at gælde elselskaber, der er relevante for dig.

Når du så har fundet et elselskab, der lever op til dine krav og behov, skal du have flyttet, og her skal du være opmærksom på bindingsperioden fra dit gamle selskab og overflytningen til dit nye selskab. Der kan være lidt forskellige regler og forbehold, og derfor er det værd at gå i gang med processen i god tid, inden du gerne vil flytte selskab for eksempel ved flytning.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.