Sådan vælger du en god romaskine

Ville du ønske, at du trænede lidt mere og var i lidt bedre form? Hvis det er svært at få tid til at besøge fitnesscentret, eller hvis du bare har alt for mange gode undskyldninger for at springe træningen over, kan det være, at du skal prøve noget helt andet for at komme ordentligt i gang med at motionere – for det behøver nemlig ikke at være så svært.

 

Træning derhjemme

En mulighed for dig er at træne derhjemme. På den måde slipper du for at pakke sportstasken og for at cykle ned til dit lokale fitnesscenter. Du slipper endda også for træningstøjet, hvis det passer dig bedst, for du er jo hjemme hos dig selv. Der findes rigtig mange gode øvelser, du kan lave derhjemme uden træningsudstyr. Alt, du behøver, er et godt underlag. Men skal du forbedre både konditionen og dit kredsløb, behøver du lidt hjælp. En god løbetur kan være et godt bud, men er du ikke den store løber i forvejen, kan det være rigtig svært at tage sig sammen til at hoppe i løbeskoene.

Romaskinen – din nye træningsmakker

En anden mulighed er i stedet en træningsmaskine. Her findes der mange forskellige at vælge imellem. Man kan for eksempel vælge det klassiske løbebånd eller motionscyklen, men der er også crosstraineren og stepmasteren, hvis man er mere til dem. Et helt fantastisk bud på en god træningsmaskine er romaskinen. Selvom romaskinen ikke er den mest kendte eller mest populære maskine i fitnesscentret, er den generelt undervurderet blandt centrets besøgende.

 

Test af romaskiner

Romaskinen er den optimale træningsmaskine til hjemmet, hvis du ønsker at styrke konditionen. Desuden kan du have plads til en romaskine i de fleste hjem, da de ikke kræver så meget plads. Desuden er roning en rigtig god træningsform, hvis du har dårlige knæ, men ønsker at styrke din lænd. Der findes dog rigtig mange romaskiner på markedet, så det kan være en god ide at gøre sig det klart, hvilke funktioner du gerne vil have, din romaskine har. En rigtig god ide er at finde en test af romaskiner på nettet, der lidt mere detaljeret beskriver de forskellige varianter.

 

Dine behov

Det gælder om at finde den romaskine, der passer bedst til din krop og dine personlige behov. Prisen på de enkelte maskiner varierer meget, så du skal gøre op med dig selv, hvilke funktioner du behøver, så du ikke ender med at betale for mange flere programmer eller niveauer, end du behøver. Omvendt kan det også være, at du bliver motiveret af at kunne se, hvor mange kalorier du forbrænder, eller hvor langt du bevæger dig.

 

Det kan desuden være en rigtig god ide at afprøve de enkelte romaskiner, før du investerer i en selv. Måske passer den, du har udset dig, i virkeligheden ikke til hverken dit hjem eller din krop. Der er flere ting, du skal lægge mærke til, når du går på jagt efter en ny romaskine til hjemmet. Undersøg for eksempel, om sædet glider godt på glideskinnen, og hvor god kvaliteten af håndtaget er, når du trækker i det.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.