Sådan tørrer du dit tøj uden tørretumbler

Der er flere måde at sørge for at tøjet tørrer ordentligt, uden at bruge en tørretumbler.

Det kan være en udfordring, særligt om vinteren og i regnvejr når luftfugtigheden er høj, men her er nogle tips du kan bruge til at sikre, at du har tørre bukser til aften.

Installer et pladsbesparende tørrestativ

Der findes masser af gode ideer til tørrestativer, som kan bruges uden at optage noget plads i lejligheden.

Vi har fundt nogle gode ideer hos GoDownsize.com.

Dette stativ fungerer som blinds i vinduet, men kan klappes ned og fungere som tøjstativ, og det er smart at det altid er placeret netop ved vinduet, hvor der er udluftning, så du undgår at fugten sætter sig for meget i væggene.

blinds-laundry

Det kan nemt laves selv, da det kun kræver nogle simple rundstokke og nogle pinde der saves til og monteres med et vippebeslag.

Tricket er at montere nogle små stykker stof i vandafvisende materiale, som hænger ned fra de forskellige riller, så det hele kan fungere som solafskærmning ved lodret position.

Her er et andet godt foto, som vise hvordan det kan monteres:

drying-rack

Har du god plads, kan du også blot vælge et fra Ikea.

De har nogle fine og billige tørrestativer som disse:

tørrestativ

De er fint fordi den kan foldes sammen og gemmes i skabet, under sengen, i køkkenskabet eller hvor der nu er bedst plads til at opbevare et langt tyndt element. Vi har selv 3 af disse hængende i et køkkenskab, så vi let kan komme til dem og få tørret alt tøjet samtidigt, når der er brug for det.

Det er en fordel at have plads til meget tøj, når man fx. skal have det hele vasket inden en rejse eller sommerferie.

En anden lidt skør ide..

En lidt mere skør ide, som nok ikke er særlig praktisk, men dog en ret sjov ide er at anskaffe sig disse stole med indbygget tørrestativ.

De er lavet så de rækker meget højt op, og dermed kan fungere som tørrestativ. Ikke den mest geniale multi-funktion at have til en stol, men dog meget sjov:

Object-A

Find en god tørretumbler

Er du mere til at finde en tørretumbler, så har vi lavet et indlæg med sammenligning af tørretumbler testvindere.

Her finder du altid de bedste tørretumblere på markedet. Der sammenlignes på både pris og en række andre tekniske detaljer som støj og energiforbrug.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.