Sådan sikrer du dit hjem mod indbrud

Mange drager stadig på ferie i disse dage. Er du en af de heldige, der stadig har noget ferie til gode, og måske endda drager sydpå mod varmere himmelstrøg, har vi her samlet seks gode råd til, hvordan du foretager den bedste indbrudssikring af dit hjem. Så kan du med ro i sindet læne dig tilbage og nyde din ferie fuldt ud.

De seks råd er skrevet med inspiration fra Keypartner, som har samlet i alt 10 gode råd, der skal holde tyven væk. De 10 råd er blandt andet opsummeret i en kort video, som du kan se her:

1: Husk tyverialarm

Det allerførste råd er sikkert et, du har hørt mange gange før. Ikke desto mindre er det stadig et af de bedste råd, du kan tage til dig, når det kommer til indbrudssikring.

Vi taler selvfølgelig om tyverialarmen, som er en nem og effektiv måde at sikre sig på. Forhåbentlig når indbrudstyven aldrig så langt som til at bryde ind i dit hjem, og en af fordelene ved en tyverialarm er netop, at den har en afskrækkende effekt på potentielle indbrudstyve.

En tyverialarm fungerer dermed som en permanent vagthund, og skulle det alligevel ske, at en indbrudstyv finder vej ind i dit hjem, har du med en tyverialarm altid et vagtselskab i ryggen, som står klar til at rykke ud.

2: Anskaf forsikringsgodkendte låse

Arbejdet er dog ikke altid gjort ved en tyverialarm. Du kan lige så godt gøre det så svært for indbrudstyven som muligt, og det gør du bedst ved at bruge tyverialarmen i kombination med andre tiltag.

Et godt sted at starte er ved dine låse. Hvis du sørger for at anskaffe forsikringsgodkendte låse, er du allerede godt på vej. Inden du monterer nye låse, er det en god ide at gennemgå huset sammen med en låsesmed, som hjælper dig med at vurdere, hvor det er mest fordelagtigt at placere låsene. Hos forhandlere som Ruko og Abus får du forsikringsgodkendte låse af højeste kvalitet.

3: Indbrudssikring af vinduer

Kan indbrudstyven ikke komme ind gennem døren, er dine vinduer det næste oplagte valg. Derfor er det en god ide også at indbrudssikre dine vinduer med en lås.

Her skal du ligesom med dørene vurdere, hvilke vinduer der er mest udsat. Har du allerede kontaktet låsesmeden med henblik på at få udskiftet låse til døre, kan du med fordel bede låsesmeden om hjælp til vinduerne også. Så kan du også bede om en samlet pris for sikring af både døre og vinduer.

4: Hold garage og skure aflåst

Indbrudstyve går ikke kun efter dit hus. Flere oplever, at indbrudstyven også går i garage og skur. Man kan nemt blive opslugt af at indbrudssikre huset, hvor de fleste af vores værdigenstande befinder sig, men dermed er din garage og dit skur også mere udsat, hvis du glemmer at låse af her.

Husker du derimod at låse af og udskifte slidte låse, er der større risiko for at både hus, garage og skur står uberørt, når du vender hjem fra ferie.

5: Installer videoovervågning

Det kan virke som en dyr omgang at skulle sikre sig mod indbrud. Men med det rigtige udstyr, hvor alarmer og låse spiller sammen, er pengene godt givet ud de næste mange år frem. Videoovervågning kan være et godt supplement til din tyverialarm. Videoovervågning har samme præventive effekt som tyverialarmen, men her gør du det samtidig lettere at anmelde og fange indbrudstyven. Med videoovervågning gør du det ganske enkelt sværere for indbrudstyven, men lettere for politiet.

6: Bed naboerne om hjælp

Vores allersidste råd er at bede naboerne om hjælp. Sammen med de andre råd er det din bedste forudsætning for at forhindre indbrud. Et hold gode naboer kan være dine øjne og ører udadtil, når du selv ligger og slænger dig ubekymret i en liggestol. De kan samtidig hjælpe dig med reducere risikoen for indbrud markant, hvis du beder dem om at lave et par enkelte besøg på din grund.

Hvis skraldespanden er fyldt, og der holder en bil i indkørslen, giver det udefrakommende en opfattelse af, at der stadig er nogen hjemme. Og det er måske i virkeligheden et af de bedste værn mod indbrudstyve.

Hvis du følger de seks råd, vi har givet her, er du godt rustet mod fremtidige indbrud. Læs mere her, hvis du vil vide mere om priser på de forskellige løsninger og se samtlige af Keypartners 10 råd til at holde tyve på afstand. Du kan også få et hurtigt og overskueligt overblik med infografikken herunder.

 

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.