Sådan indretter du din altan med stil

Grønne områder i bybilledet er blevet rigtigt populært over de seneste år. Vi som bor i byen vil gerne have naturen tættere på, men vi vil samtidig helst ikke undvære byens pulserende liv og rytme. Derfor er altaner en så genial opfindelse, og derfor ser vi nærmere på, hvordan man kan indrette sin altan med stil.

En altan skal nemlig ikke blot være stedet, hvor man sender sine rygende venner ud, så de slipper for at gå helt ned fra 3. sal. En altan skal være et sted, hvor man opholder sig, og det skal – hvis muligt – være et sted med flere funktioner.Vi har fundet en masse skøn inspiration ovre hos amalierohde.dk, og det deler vi nu med jer, samtidig med at vi guider jer til, hvordan I kan få en lækker altan.

Stop op, og overvej processen

Vi kender det godt. Man er lige flyttet ind i en lejlighed med altan, og man kan næsten ikke lade være med at køre i IKEA med det samme og købe alt det, som lige byder sig og komme i gang med at bruge altanen med det samme. Men stop lige op – bare et øjeblik. Hvis du gerne vil lave altanen til et rum, som du kan bruge på – mere eller mindre – på lige fod med resten af lejlighedens rum, er du nødt til at lægge en lille smule energi i dine ønsker.

Tænk over spørgsmålene: Hvilken stil vil jeg have på altanen? Hvilke funktioner skal der være? Skal den være vedligeholdelsesfri, eller vil jeg godt bruge energi på at holde den flot? Hvor højt skal den prioriteres?

Hvis du overvejer disse punkter, er du ret godt med, og så kan du måske snart overveje at gå ud og shoppe. Har du brug for hjælp til selve processen, kan du finde masser af inspiration her.

Gode idéer

Er du mere en handlingens mand eller kvinde, og vil du bare gerne i gang, bidrager vi hellere end gerne med en håndfuld gode altanidéer, som du kan gå direkte ud og købe.

En spiseplads på altanen er guld værd. Vælg borde og stole, som fylder mindst muligt, og som er nemme at flytte rundt med. Er du til planter, kan du med fordel sætte plantekasser op på ydersiden af altanen – på den måde tager de ikke plads fra selve altanen.

Husk en parasol, fordi vi trods alt stadig befinder os i regnfulde Danmark. Tænk også i afslapning. Hvordan slapper du bedst af, og hvad er der plads til? Kan der være en blød stol med masser af puder? En bænk med puder?

Eller måske endda en lille hængekøje?

Alle altaner er forskellige, og derfor er mulighederne for, hvad du kan gøre, naturligvis også forskellige. Der er masser af inspiration af hente på linket ovenfor. Der har vi med en stor altan at gøre, men du kan sagtens lade dig inspirere, selvom din egen altan måske ikke er ligeså stor.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.