Sådan holder du styr på vasketøjet

Vasketøj er at finde i ethvert hjem – selv de mest stilfulde af slagsen. Og mon ikke de fleste kender til, at vasketøjet hober sig op og hurtigt fylder store dele af badeværelset eller bryggerset? Når det sker, er det hverken overskueligt eller pænt.

Så hvordan opbevarer du egentlig dit vasketøj, uden at det fylder for meget eller ødelægger indretningen? Det får du tre gode råd til her.Opbevar vasketøjet i flot design

De fleste bruger vasketøjskurve til at opbevare vasketøjet i. Med dem er det forholdsvist nemt at holde styr på det beskidte såvel rene vasketøj. Dog er der tale om et stykke boligtilbehør, som de fleste forbinder med noget praktisk snarere end noget pænt.

Heldigvis behøver det ikke at være sådan længere. Den velkendte og lidet skønne vasketøjskurv i plastik har nemlig fået selskab af smarte vasketøjsposer, rustikke trækasser og cool kurve i wire. Se et udvalg af de mange forskellige modeller her.

Med trendy vasketøjskurve kan du opbevare dit vasketøj, så det passer ind i indretningen og måske endda også forskønner den. Så behøver du ikke at skjule kurven i vaskekælderen eller bag bruseforhænget.

Et godt råd: Vælg en vasketøjskurv, der passer ind i dit hjems øvrige stil.

Gør tøjsorteringen nemmere med flere kurve

Sortering er en vigtig del af tøjvask, og derfor er det måske ikke nok med én vasketøjskurv? Hvis du gerne vil undgå den klassiske røde sok i den hvide tøjvask, er det en god idé at vælge vasketøjskurve i sort og hvid – sort til farvet tøj og hvid til hvidt og lyst tøj.

Så kan du sortere dit vasketøj fra en start – og børnene kan også sagtens være med. Det sparer dig tid og gør desuden, at vasketøjet bliver mere organiseret.

Hvis du synes, at det fylder for meget med mere end én vasketøjskurv, er de smarte vasketøjsposer en oplagt løsning. De fylder nemlig ikke nær så meget og kan nemt foldes sammen, når posen er tømt.

Et godt råd: Hav separate vasketøjskurve til forskellige vasketyper.

Vær opmærksom på ekstra svedigt og snavset tøj

Hvis du dyrker motion eller har aktive børn, der elsker at være ude, vil du ofte have svedigt og mudret vasketøj. Denne type vasketøj bør dog ikke lægges ned i vasketøjskurven med det samme, særligt ikke hvis der går flere dage, før du sætter en vask over.

Bakterierne trives nemlig i et fugtigt miljø, og derfor kan tøjet blive ødelagt af mug og råd, hvis du lader det ligge sådan for længe.

Hyppige tøjvaske er dog ikke godt for miljøet, så hvis du gerne vil samle sammen til en fuld vask, bør du sørge for at hænge det til tørre og fjerne det værste snavs med en klud, inden du lægger det i vasketøjskurven.

Et godt råd: Hæng altid svedigt og beskidt tøj til tørre, før du smider det til vask.

 
 

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.