Sådan giver du din indretning personlighed og karakter

Skal du indrette et nyt hus eller værelse, ved du sikkert, hvor svært det kan være at gøre det hyggeligt. Du har sikkert en masse gode idéer, men der ender tit med at mangle et eller andet.

Det kræver mere end blot et par møbler at få sin personlighed ind i indretningen. Det er dog noget, du sagtens selv kan klare.Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du får personlighed og karakter ind i indretningen.

 

Vis din personlighed med lækre nipsting

Det første step, når du skal indrette dit hus eller et enkelt værelse, er ofte at få de store møbler på plads. Møblerne er helt sikkert en meget vigtig del af indretningen, men der er flere aspekter, der kan give en mere harmonisk indretning.

Når du skal videre med indretningen, skal du have nogle nipsting. Det er det, der ofte kan gøre en stor forskel for, at indretningen samler sig som en helhed. Det kan være med til at skabe balance imellem de forskellige elementer i indretningen, men det kan også være en måde at tilføje lidt kant til indretningen.

Mulighederne er mange, når du benytter dig af nipsting. Sammensætningen af møbler og forskellige nipsting kan være med til at give dig en personlig indretning. Det kan være i form af lysestager, små figurer, vaser, ting børnene har lavet og meget mere. Der er ofte ikke grænser for, hvad nipsting kan indebære. Med de rette nipsting i din indretning kan du vise din personlighed igennem din indretning.

Gardiner er et must

Selvom gardiner måske ikke virker som det mest vigtige i indretningen, kan de have stor betydning for det samlede look. Gardiner er selvfølgelig også praktiske i den forstand, at du kan bruge dem til at skærme for solen. De kan dog meget mere end det. Gardiner er med til at fuldende din indretning på en helt bestemt måde. Et rum uden gardiner vil synligt mangle en form for fylde, som gardinerne kan give. Det betyder ikke, at du skal vælge de største og fyldigste gardiner, du kan finde.

Du skal selvfølgelig vælge dem, der passer til din indretning. Foldegardiner kan fx sagtens være en fin løsning, der giver den gode balance og personlighed til indretning. Du kan læse mere om foldegardiner lige her.

Gør noget ved dine bare vægge

Et andet sted, der er godt at sætte ind i indretningen, er dine vægge. Hvis du har alt for meget bart plads på væggen, kan din indretning hurtig virke tom og upersonlig. Der må gerne være steder på væggene, hvor der ikke er noget. Kunsten er at finde en balance, hvor du både kan se væggen, uden det virker for bart.

Synes du, dine vægge virker for bare, er der flere forskellige ting, du kan gøre. Billeder er altid et hit til væggene. Det er en flot og illustrativ måde at indrette på. Det kan både være kunstmalerier eller familiebilleder.

Plakater er også et godt hit til væggene. Vil du gerne have noget mere kreativt, kan hylder også gøre meget for dine bare vægge. Nogle få hylder med lidt nipsting kan virkelig gøre underværker, hvis du mangler lidt liv til din væg.

 

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.