Så meget kan du spare på vandregningen med et regnvandsanlæg

Kunne du godt tænke dig at spare penge på vandregningen? Og synes du også, det er en smule overdrevet at bruge frisk drikkevand til at skylle ud i toilettet eller vande rododendronen med?

Så er et regnvandsanlæg måske løsning for dig! Læs med her, og bliv klogere på denne smarte opfindelse.Brug dit regnvand til toiletskyl og tøjvask

Hver eneste dansker bruger i gennemsnit 107 liter vand om dagen. Rent drikkevand! Det betyder, at vi i det lange løb risikerer at komme til at mangle rent vand, fordi vi tærer så meget på grundvandsdepoterne. Med et regnvandsanlæg kan du være med til at minimere brugen af postevand ved for eksempel at bruge regnvand i toilettet og til tøjvask.

Der er ingen sundhedsmæssige grunde til at benytte drikkevand til toiletskyl og tøjvask, og faktisk har det rigtig mange fordele at bruge regnvand til disse formål.

En af fordelene ved regnvand er nemlig, at der er mindre kalk i, end der er i drikkevand. Det er en fordel både i forhold til vaskemaskine og til toilet.

Toilettet bliver nemlig mindre beskidt, da du undgår kalkaflejringer, hvori skidtet ofte sætter sig fast. Ved tøjvask sparer du på vaskemidlet, da du ikke behøver lige så meget i kalkfattigt vand som i almindeligt postevand, og generelt holder den længere, da kalk slider på maskinen.

Der er altså rigtig mange fordele ved at bruge regnvand til disse formål – både i forhold til pengepungen, miljøet og mængden af rengøring! Der kan være nogle begrænsninger i forhold til at indsamle regnvand, for eksempel hvis der er asbest i dit tag, men alt det og meget mere kan du læse om hos regnvandstanken.dk.

Regnvand til bilvask og vanding i haven

Rigtig mange planter har ikke godt af det kalkholdige vand, der er i vandhanerne, og vil faktisk meget hellere have regnvand! Og det giver jo god mening, eftersom det er dét, de får ude i naturen.

Derfor kan du snildt bruge dit opsamlede regnvand til at vande både de indendørs og de udendørs planter med! I køkkenhaven skal du være lidt påpasselig, da der kan være bakterier i vandet, men som hovedregel er der intet i vejen for at bruge regnvand – især ikke hvis grøntsagerne skal koges, eller de vandes nedefra og selv suger vandet op.

Desuden kan du uden problemer bruge regnvandet til bilvask! Ligesom med vaskemaskinen sparer du på sæben, og du slipper desuden for kalkstriber på bilen. Og så virker det da også bare en smule fjollet at hælde mange liter rent drikkevand ud over gårdspladsen!

Spar 40 % på vandregningen

I den gængse danske familie bruges omkring 40 % af postevandet på toiletskyl og tøjvask, og ved at bruge regnvand i stedet kan du altså spare en hel del på vandregningen! Og tallet stiger, hvis du ligeledes bruger regnvand til vanding og bilvask.

Du kan naturligvis ikke drikke regnvandet, da det ikke er helt rent, men til rigtig mange formål er regnvand lige så godt – hvis ikke bedre – end postevand, så en regnvandsbeholder er en god investering!

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.