Overblik over de uafhængige a-kasser i Danmark

Er du i tvivl om, hvilken a-kasse du skal vælge? Og er du måske heller ikke helt sikker på, hvad forskellen på faglige og tværfaglige a-kasser er?

Få et overblik over de mange muligheder for a-kasser i Danmark.Hvad er en uafhængig a-kasse?

En uafhængig a-kasse er en tværfaglig a-kasse.

Altså én, der ikke er tilknyttet et bestemt fag eller branche. De tværfaglige a-kasser er blevet meget populære i de seneste år, da det for mange lønmodtagere er tiltrækkende, at de kan dække flere forskellige fag.

Fordelen ved en tværfaglig a-kasse er, at de kan hjælpe dig, hvis du skifter branche, samt hvis du befinder dig i et job, som ikke entydigt passer ind i én kategori.

Eller naturligvis hvis der ikke er en særlig a-kasse for din branche. Desuden kan de tilbyde et væld af kurser og foredrag, hvis du kommer til at gå ledig, da de skal henvende sig til mange forskellige medlemmer. Det betyder, at du måske kan tilegne dig noget ekstra viden, som ikke nødvendigvis har direkte tilknytning til dit felt, men forhåbentlig alligevel kan være til gavn på den ene eller anden måde.

Ulempen, derimod, er, at de ikke er lige så specialiserede, som de faglige a-kasser er. En faglig a-kasse kan dykke ned i ét bestemt fag og specialisere sig inden for det, hvilket en tværfaglig a-kasse ikke kan, da den skal favne bredere.

Ved at sætte sig ind i, hvad de forskellige a-kasser kan tilbyde dig, er du sikker på, du får lige nøjagtig den a-kasse, der passer bedst til dine behov og ønsker – og til den bedste pris!

For der er ingen grund til at betale for meget for en a-kasse, så længe den naturligvis er kompetent til at yde optimal hjælp, hvis du bliver arbejdsløs! Læs mere om de forskellige a-kasser i Danmark og bliv klogere på borgerliv.dk.

Hvad er tværfagligt arbejde?

Tværfagligt arbejde udføres hele tiden rundt omkring os, men måske lægger du ikke umiddelbart mærke til det. Hver gang lønmodtagere med forskellige uddannelse arbejder sammen, er det tværfagligt arbejde.

Altså for eksempel ofte i kommunale sammenhænge, hvor pædagoger, socialrådgivere, psykologer og så videre arbejder tæt sammen for at løse problemer i en familie. Desuden er kommunikationen mellem mennesker med forskellige poster i et firma helt uundværlig i forhold til at få det ultimative udbud af virksomheden.

Det er nødvendigt, at chefer kommunikerer med sine ansatte for at nå længst muligt, og generelt er sparring på tværs et vigtigt element i erhvervslivet, og dette er altså tværfagligt arbejde.

Vælg den rigtige a-kasse

Der er rigtig mange både faglige og tværfaglige a-kasser i Danmark, så det kan være svært at vælge! Mange vælger en uafhængig a-kasse for nemt at kunne skifte branche – og desuden fordi medlemskabet ofte er lidt billigere end i de faglige.

Der findes mange forskellige sider, hvor du kan sammenligne a-kasser i forhold til kontingentpriser, kompetencer og så videre, så du kan få et indblik i mulighederne.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.