Nyeste energimærkning af Støvsugere

Siden 1. sept 2014 har der været nye regler for støvsugere i hele EU, så det er blevet lettere at sammenligne de forskellige modeller i forhold til strømforbrug for miljøbelastning.

Den højest tilladte værdi for energiforbrug hos en støvsuger er nu fastsat til:

  • 1600 Watt
  • 62 kWh

Det betyder, at du som forbruger som minimum får en støvsuger, som opfylder disse minimumskrav, og det er en rigtig god nyhed, at der er kommet regler for hvor dårlig en billig støvsuger må være.

Du kan se værdien for mærkningen på alle testvinderne blandt støvsugerne her.

Du kan se mærkningen her nedenfor. Der er en fin forklaring af de forskellige dele af mærkaten, så man ved hvad man skal se efter hvor. Særligt den øverste del omkring energiklasser er vigtig, da det netop er energiforbruget over tid som koster meget for både pungen og miljøet.

energimaerkning-stoevsuger

Denne forklaring er fra sparenergi.dk, som er miljøstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde meget god information omkring mærkninger og regler på området.

En video omkring de seneste regler

Her er også en fin gennemgang af de forskellige dele, hvor Bosch forklarer enkeltdelene på en meget pædagogisk måde.

Videoen er lavet af Bosch-Danmark.

Nederst på mærkaten finder du en klassificering af hvor god støvsugeren er til at behandle hårde gulve og tæpper. Det er nemlig to forskellige settings, da der er meget forskel på hvordan den enkelte støvsuger klarer disse udfordringer under rengøringen.

Markeringen går fra A-G, og igen er A den fineste klasse, hvor du også finder de fleste vindere i tests fra sider som TÆNK.

Har du en lejlighed på ca. 80 kvm, så vil der danne sig 200 gram støv hvert år, og har du en svag sugeevne i støvsugeren, så vil det både tage længere tid og kræve mere Watt i strømforbrug, at holde støvet for døren. Derfor er det vigtigt at du holder øje med energimærkningen, når du investerer i nye køkkenmaskiner.

 

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.