Ny varmekilde til helårshuset?

Oplever du, at varmeregningen er høj, eller er det bare tid til at finde en ny varmekilde, så er du kommet til det rette sted. Hvert år forbruger vi store mængder af varme, og vi bruger en masse penge på at opvarme vores bolig og vand. Der er derfor kun gode grunde til at sætte sig godt og grundigt ind i, hvad den nye varmekilde til helårshuset skal være for en type.

Der findes en lang række af produkter inden for opvarmning af boligen. Det kan for mange være en jungle at finde ud af, hvilken varmekilde man skal vælge til sit hus. Forhåbentligvis bliver du med indlægget her en tand klogere på, hvad du kan vælge af løsninger.Hvilken varmekilde skal du vælge?

Det første, du skal vurdere, inden du går ud og investerer en masse penge i en ny varmekilde, er, hvor godt dit hus er isoleret.

Hvis du oplever, at isoleringen derhjemme er dårlig, er det en bedre investering først at få isoleret dit hus godt, inden du går ud og bruger en masse penge på en varmekilde. Det vil være synd at spytte en god portion penge i en varmekilde, hvis isoleringen er dårlig. Den banale årsag er, at du hurtigt vil erfare, at varmen fiser ud af dit hus igen.

Luft til luft varmepumper

Hvis du oplever, at din isolering er god, er en mulig løsning på din nye varmekilde en luft til luft varmepumpe. Luft til luft varmepumpen er god til det lille hus, rækkehuset eller lejligheden.

Et godt sted at tjekke ud er fx. Heatnow.dk, som yder 10 års garanti!

Du kan også anvende varmepumpen i en stor villa, men her vil den egne sig bedst til at supplere den øvrige opvarmning. Luft til luft varmepumpen fungerer som en slags omvendt aircondition. Varmepumpen suger luft ind udefra og bruger energi på at opvarme luften, inden den sendes ud i dit hjem.

Fordelene ved en varmepumpe er først og fremmest en iøjnefaldende besparelse på din varmeregning. Dernæst er luft til luft varmepumpen billig at anskaffe. Den store ulempe ved luft til luft løsningen er begrænsningen i forhold til størrelsen på dit hus. Herudover er luft til luft varmepumper også begrænset til opvarmning af rum og kan ikke anvendes til opvarmning af brugsvand. Luft til luft varmepumpen er derfor ikke en totalløsning.

Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumpen er derimod et eksempel på en totalløsning. Den kan både levere opvarmning af rum og brugsvand. På mange måder ligner processen den fra luft til luft løsningen. Forskellen er bare, at din varmepumpe opvarmer en væske, som findes inde i varmepumpen. Den væske sendes ind til varmtvandsbeholderen i dit hus, som indeholder vand til brug i radiatorer, bad, håndvask mv.

Der er mange fordele ved at vælge luft til vand varmepumpen som løsning. Du kan forvente at skære op mod halvdelen af din varmeregning, og så er det selvfølgelig en fordel for dig, at du kan anvende den både til opvarmning af rum og vand.

En af årsagerne til, at man måske alligevel tøver lidt med at investere i en luft til vand løsning, er, at det er en ekstrem dyr løsning. Det er en masse penge, som man skal have op af lommen, men de tjener sig ind igen, hvis man ikke står og skal flytte umiddelbart efter installationen af varmeløsningen.

Jordvarme

Den sidste løsning, som vil blive nævnt her, er jordvarme. Jordvarme er til dig, som har en stor villa med en tilhørende stor have. Løsningen kræver en have på minimum 300 kvm, hvis du vil søge om tilladelse til at få jordvarme.

Det er således en mere besværlig og længerevarende proces, men ikke desto mindre er det en løsning og en investering, som vil give dig store besparelser på lang sigt.

 

 

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.