Legetøj der udvikler børns motorik og sanser

Babyer og børn udvikler sig hele tiden, og i den proces spiller legetøj en vigtig rolle. Selvom nogle måske mener, at børn ikke har brug for en masse farverigt legetøj, tyder alt forskning på, at børn faktisk lærer dem selv og omverdenen at kende gennem brug af legetøj. Børn lærer nemlig gennem deres sanser, og dem kan legetøj være effektive til at stimulere gennem alt fra lyd til farver.

Det er ikke ligegyldigt, hvilket legetøj du vælger til dit barn. Det handler nemlig ikke kun om at finde de sjoveste og mest larmende varianter. Du kan med fordel også gå efter legetøj, som gør noget godt for dit barns motorik, sanser og interaktion med andre. Vigtigst af alt er dog, at du går efter legetøj, der passer til dit barns alder. Til børn op til tre år er det godt at gå efter legetøj, der efterligner virkeligheden såsom biler, dukker og legekøkkener. Først når barnet rammer 4-årsalderen, begynder det at fantasere og at kunne forstå fiktive figurer.Hos Lykkeleg.dk finder du et imponerende udvalg af legetøj til børn i alle aldre, og webshoppen har sans for at udvælge mærker, der har børns udvikling og læring i fokus.

Med deres ekspertise har vi her fundet fem gode eksempler på legetøj, der kan være med til at understøtte dit barns udvikling.

Bolde
Uanset dit barns alder er bolde et godt og klassisk valg af legetøj. Allerede fra 1-årsalderen kan barnet more sig over at få trillet bolden hen til sig og trille den tilbage igen. Det udfordrer både motorikken men også barnets tålmodighed, da det lærer at forstå, at bolden når skal komme tilbage igen. Som barnet bliver ældre, kan de fysiske udfoldelser udvikle sig, så der også kan sparkes og kastes med bolden, og barnet kan øve sine gribeevner. Særligt sansebolde er gode til de helt små, da boldens pigge for alvor stimulerer sanserne.

Find en sansebold hos lykkeleg.dk her: https://lykkeleg.dk/edushape-sansebold-m/prikke-18-cm-roed

Klodser og stabelkasser
Klodser er et godt valg af legetøj til børn, selv når de kun er få måneder gamle. Helt små babyer kan nemlig udforske klodsernes form og more sig over at rive et tårn ned, som mor eller far har stablet. Når de bliver lidt ældre, kan de selv få meget læring ud af at sætte klodserne sammen til figurer og stable dem oven på hinanden, hvilket er med til at styrke finmotorikken.

Find stabelkasser hos lykkeleg.dk her: https://lykkeleg.dk/smallstuff-stabelkasser-med-tal-transport-og-fisk

Aktivitetsstativ
Babyer elsker at gribe ud efter ting, og derfor kan du understøtte deres naturlige nysgerrighed med et aktivitetsstativ. Her kan barnet udforske sin krop og koordinationsevne ved at række ud efter de forskellige ophæng. Ophæng med musik er også en sikker vinder og kan underholde og beskæftige dit barn længe på gulvet.

Find aktivitetsstativ hos Lykkeleg.dk her: https://lykkeleg.dk/moulin-roty-aktivitetsstativ-i-trae

Dukker & dukketilbehør
Dukker har altid været det helt store hit især hos pigerne, og du kan heldigvis også med god samvittighed forære dit barn det populære legetøj. Dukker kan nemlig være en god hjælp til at udvikle barnets sans for empati, når de forestiller sig, at det er en levende baby, der skal passes på. Derudover kan dukken hjælpe barnet til at øve sig i ting som at tale, klæde sig af og på og opdragelse.
Find dukker og dukketilbehør hos Lykkeleg.dk her: https://lykkeleg.dk/dukker-og-dukketilbehoer

Togbane
Udover at være fascinerende og sjove at lege med for både drenge og piger i alle aldre, har togbaner også mange udviklingsmæssige fordele. Når barnet skal udforske banen og få toget til at køre på skinnerne og blive der, bliver de udfordret på finmotorikken. Lidt ældre børn kan også styrke sproget ved at lære at sætte ord på togets lyde og funktioner.

Find togbane hos Lykkeleg.dk her: https://lykkeleg.dk/magni-togsaet

Du kan altså nemt have dit barns udvikling for øje, når du næste gang lægger legetøj i kurven.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.