Indret et anderledes arbejdsværelse i privaten

Flere og flere får brug for et arbejdsværelse i privaten – mange bruger arbejdsværelset til at fordybe sig i kreative projekter, mens andre bruger det til at arbejde i. Nogle bruger det slet ikke, mens andre bruger det flittigt hver eneste dag.

Uanset hvordan og hvor meget man bruger arbejdsværelset, er det blevet et rum, man finder i stort set alle hjem. Alle vil gerne have muligheden for at kunne sætte sig ind i et rum for at få ro og fred til fordybelse og koncentration.Men et arbejdsværelse kan meget hurtigt komme til at ligne et kedeligt kontor – og det er de færreste, der synes, det er lækkert med et kedeligt kontor i hjemmet.

Arbejdsværelset behøver dog slet ikke at være et kedeligt rum – og her får du nogle tips til, hvordan du kan undgå, at det bliver netop det.

Vær kreativ

Når arbejdsværelset skal indrettes, skal man ikke tænke på det som et ”rigtigt” kontor. Man skal tænke på det som en del af hjemmet – da det jo er netop det. Man skal ikke føle, man går på arbejde, når man træder ind i et arbejdsværelse i hjemmet, og derfor gør det altså ikke noget, at det ikke fremstår som et klassisk kontor.

Derfor er det også en god ide at være ekstra kreativ, når du indretter hjemmekontoret.

Det er en god ide at bruge elementer til indretningen, som du også ville bruge i andre rum i hjemmet – eksempelvis brugskunst og andet boligtilbehør.

Der må gerne stå vaser og lysestager på bordet, og der må gerne hænge dekorative billeder på væggen.

Hvis du indretter rummet kreativt og bruger indretningselementer, der passer ind i den stil, der er i hjemmets resterende rum, vil du opleve, at det bliver et mere hjemligt og hyggeligt arbejdsværelse.

Hvor skal arbejdsværelset være?

Rigtig mange vælger, at arbejdsværelset skal være i et separat rum. Det kan dog være en god ide at kombinere arbejdsværelset med et andet rum. Hvis du ønsker ro på værelset, kan du eksempelvis kombinere arbejdsværelset med et gæsteværelse. Således kan du stadig lukke døren for larm og støj. Du kan dog også vælge at placere arbejdspladsen i køkkenet eller stuen, hvor familien oftest befinder sig.

Således bliver det mere livligt, og du får mulighed for at være sammen med familien, mens du arbejder. Dog skal du tage højde for, at du så kan blive forstyrret af børn, dyr eller andet. En af udfordringerne ved at få børn er nemlig, at man ikke altid kan få dem til at være stille, når det er nødvendigt.

Hvis du indretter arbejdsværelset i forbindelse med et andet rum, vil det ikke være så kontoragtigt, og det ser mange som en fordel.

Vælg en god stol

Selvom arbejdsværelset ikke skal virke som et ”rigtigt” kontor, er det vigtigt, det indeholder nogle af de elementer, der findes på et rigtigt kontor. Eksempelvis skal der som oftest være et skrivebord og en kontorstol. Kontorstolen er især vigtig, fordi det er vigtigt, der er en god komfort, når man arbejder. Det kan være svært at finde stole, der passer ind i hjemmet, til en ordentlig pris. Hvis det er noget, du har problemer med, kan du forsøge at finde en brugt kontorstol. Du finder et stort udvalg af brugte kontorstole hos 3xr.

 

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.