Ideer til at få haven sommerklar til de mindste

Sommeren er over os, og timerne i haven bliver ikke få for hverken familiens små eller store. Haven er tilflugtsstedet, når inde er kedeligt, og når vejret er godt. Men det skal også være værd at bruge tid i netop haven.

Hvis man vil have noget ud af ens grønne område, så skal der muligvis lægges noget arbejde i at få haven sommerklar, så især de mindste elsker at opholde sig der. Hvis du står overfor netop dét projekt, så får du her fire gode ting at sætte i haven, så den er sommerklar til de mindste.Et sansegyngestativ til de mindste

Vi starter med noget, som især de mindste vil nyde godt af; nemlig med at foreslå, at man finder sig en sansegynge, som kan stå udenfor. Et godt stativ til din sansegynge er nemlig rigtig meget værd og kan rumme mange timers hygge og gode stunder i haven. Ved at finde et godt stativ, så ved du også, at det kan stå udendørs i mange år frem.

Af sansegynger er der et hav af forskellige muligheder, som forhandles både i byggemarkeder, større indkøbscentre, supermarkedet og selvfølgelig på nettet som her.

Hjemmelavet fodboldbane

Det er ikke altid lige nemt at sende børnene ind på den lokale sportsplads, hvis de gerne vil lege lidt rundt med en bold. Men det er heller ikke altid, at det er sjovt at lege rundt med en bold i ens egen have, hvis ikke der er et formål med det. Derfor er et af forslagene at bruge sommeren på at lave en hjemmelavet fodbold- eller håndboldbane i haven.

Man kan også sagtens nøjes med ét mål. Begge dele vil give timevis af sjov og leg.

Desuden er det en fordel at bygge dem selv, hvis man har redskaber, plads og tid til dette. Det er nemlig en god måde at lade sine børn komme med ind i værkstedet på, ligesom de kan hives med i byggemarkedet og lære om den slags. Således kan de også altid have følelsen af, at de har været med til at bygge noget.

Få styr på vandlegene

Det er ikke altid, at de danske somre er synderligt varme. Men de dage om året, hvor solen skinner, og alt er godt, jamen der skal man ud i haven og lege med vand. Det er en af de mest oprigtige ting at bruge sommeren på – især hvis man har vandredskaberne klar, når solen rent faktisk bryder igennem.

Der findes et hav af forskellige muligheder inden for vandlege og vandbassiner.

Rigtig mange af disse er dog relativt dyre, heriblandt vandpistoler fra legetøjsforretninger og lignende. Men disse penge kan alligevel være givet godt ud, når man tager i betragtning, hvor højt børnene elsker det.

Er du til noget mere simpelt, så kommer man i virkeligheden også ganske langt med en helt normal sprinkler, til når du vander plænen. En sådan kan eventuelt kombineres med en presenning, hvor der kan glides langt og hurtigt, hvis man er til en smule action, fart og vildskab.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.